Anksčiau treneris buvo sudaręs 30 futbolininkų preliminarią sudėtį, bet šiandien iš jos buvo išbrauktos septynios pavardės.

Iš sąrašo buvo išbrauktas traumą patyręs Rafaelis van der Vaartas bei tokie futbolininkai kaip Quincy Promesas, Karimas Rekikas, Jeanas-Paulas Boetiusas, Tonny Vilhena, Jeroenas Zoetas ir Patrickas van Aanholtas.

Turbūt didžiausia staigmena buvo dėl P.Van Aanholto, kuris buvo laikomas pagrindiniu rinktinės kairio krašto gynėju.

Primename, kad Nyderlandai planetos pirmenybėse žais B grupėje kartu su Ispanija, Čile ir Australija.

Galutinė Nyderlandų rinktinės sudėtis pasaulio čempionatui:

Vartininkai: Jasperas Cillessenas („Ajax“), Timas Krulas („Newcastle United“), Michelas Vormas („Swansea City“).

Gynėjai: Bruno Martinsas Indi („Feyenoord“), Darylas Janmaatas („Feyenoord“), Terence Kongolo („Feyenoord“), Stefanas de Vrij („Feyenoord“), Joelas Veltmanas („Ajax“), Ronas Vlaaras („Aston Villa“), Paulas Verhaeghas („Augsburg“).

Saugai: Wesley Sneijderis („Galatasaray“), Nigelis de Jong („Milan“), Daley Blindas („Ajax“), Jordy Clasie („Feyenoord“), Leroy Feras („Norwich City“), Jonathanas de Guzmanas („Swansea City“), Georginio Wijnaldumas (PSV).

Puolėjai: Robinas van Persie („Manchester United“), Arjenas Robbenas („Bayern“), Jeremainas Lensas („Dynamo Kiev“), Dirkas Kuytas („Fenerbahce“), Klaasas-Janas Huntelaaras („Schalke“), Memphis Depay (PSV).

Ispanijos rinktinė – be „Manchester City“ dueto

Ispanijos rinktinės treneris Vicente Del Bosque šeštadienio popietę paskelbė galutinį 23 futbolininkų sąrašą, kurie birželio mėnesį vyks į pasaulio čempionatą Brazilijoje.

Specialistas nusprendė, kad į planetos pirmenybes nevyks „Manchester City“ komandos nariai – Alvaro Negredo ir Jesusas Navasas.

Taip pat treneris atsisakė Turino „Juventus“ ekipos puolėjo Fernando Llorente paslaugų ir išreiškė pasitikėjimą Madrido „Atletico“ klubo puolėju Diego Costa.

Be D. Costos, Ispanijos rinktinėje taip pat pavyko išlikti dar dviem šalies čempionų nariams – Juanfranui Torresui ir Koke.

Artėjančiame pasaulio čempionate ispanai varžysis B grupėje, kartu su olandais, čiliečiais ir australais.

Galutinė Ispanijos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Iker Casillas, Pepe Reina, David de Gea

Gynėjai: Sergio Ramos, Gerard Pique, Raul Albiol, Javi Martinez, Jordi Alba, Cesar Azpilicueta, Juanfran Torres

Puolėjai: Fernando Torres, David Villa, Diego Costa