Į Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinę pakviesti net 8 „Ekrano“ žaidėjai: Kornelijus Timofejevas, Edvinas Girdvainis, Rytis Pilotas, Dovydas Norvilas, Edgaras Baranauskas, Tomas Salamanavičius, Tomas Dapkus ir Lukas Baranauskas. Futbolininkai ruošis birželio 5 dieną Europos jaunimo čempionato 1 grupės atrankos rungtynėms su bendraamžiais iš Moldovos.

Dar du futbolininkai – Aivaras Meškinis ir Sigitas Urbys – atstovaus jaunimo iki 19 metų rinktinei. Dalis šių žaidėjų gali nebegrįžti į „Ekrano“ treniruotes ir Panevėžį.

Futbolininkai, kuriems klubas nuomoja butus, vejami iš jų už skolas, tad paprasčiausiai jie nebeturės kur Panevėžyje apsistoti.

Turint omenyje, kad šiemet „Ekranui“ atstovauja itin jauni ir kartais patirties stokojantys futbolininkai ir klubą krečia didžiulė finansinė krizė, šio sezono komandos rezultatai yra išties neblogi, žaidimas dažnai sulaukia ekspertų ir sirgalių pagyrimų.

Gelbėja trenerio entuziazmas

Jaunus žaidėjus treniruotis ir ginti klubo garbę motyvuoja vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas. Jeigu ne jo entuziazmas, vargu ar ekipa apskritai būtų startavusi šiame A lygos sezone.

Pasak stratego, per treniruotes futbolininkai vandenį geria iš čiaupo, gydytojas traumuotiems žaidėjams neturi vaistų, tik skausmą slopinamųjų. Nepaisant to, komanda dirba su puikiomis nuotaikomis.

Žvelgiant iš šalies, atrodo viskas gerai, ekipa kaip lygi su lygiais kovoja su A lygos grandais. Pavyzdžiui, trečiadienį privertė jaudintis šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“, kuris ekraniečius įveikė tik po antrame kėlinyje pelnyto vienintelio įvarčio. „Futbolininkai nenori nei matyti, nei girdėti prezidento Aušrio Labino, jie jo pažadais nebetiki“, – teigė treneris Valdas Dambrauskas.

„Situacija sunki, kartais atrodo, kad esu vienas paliktas karo lauke. Tačiau liksiu komandoje iki galo“, – ryžtingai kalbėjo strategas.

Šiemet klubas mini 50-ies metų jubiliejų, tačiau, atrodo, tik laiko klausimas, kada bus pradėta bankroto procedūra. Remiantis patikimais šaltiniais, klubo skolos gali siekti 1,2–1,5 milijono litų, o realaus turto, kuris galėtų jas padengti, nėra.

Dar sezono pradžioje „Ekranas“ gerbėjus informavo apie sudėtingą savo finansinę situaciją. Jokia paslaptis, kad nemaža dalis buvusių žaidėjų ir klubo ginčų dėl neišmokėtų algų šiuo metu nagrinėjami teisme. Solidžių rėmėjų, partnerių bei investuotojų per pusmetį „Ekranas“ nesulaukė ir artėja prie bankroto.

Klubo istorijoje taško dar nededa

Daugiau nei tris dešimtmečius klube dirbantis techninis direktorius Valdemaras Šteinas teigė, kad yra šansų išsikapstyti.

„Tikime, kad sunkiu metu „Ekranui“ gali padėti miesto Savivaldybė. Klubui šiemet sukako 50 metų, tai vienintelė komanda Lietuvoje, kuri be pertraukų šalies aukščiausioje lygoje žaidžia nuo pat nepriklausomybės atgavimo. Kita savaitė atsakys į daugelį klausimų, tad taško klubo istorijoje dar nededame. Negalima leisti iš futbolo pasaulio dingti tokią istoriją turinčiam „Ekranui“, – „Sekundei“ teigė V. Šteinas.

„Ekranas“ liepos mėnesį turėtų dalyvauti Europos lygos atrankos etape, tačiau šiuo atveju didžiulis klausimas, ar iki tarptautinių rungtynių liks komanda. Gavus varžovą ne iš kaimyninių valstybių, galai būti, kad klubas neturės lėšų brangiai kelionei.

Klubo prezidento Aušrio Labino šį šeštadienį nebuvo A lygos rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“, kurios gali būti paskutinės klubo istorijoje, jis Lisabonoje stebėjo Čempionų lygos finalą. Renginyje klubo vadovas turėjo susitikti su potencialiais naujais partneriais ir rėmėjais, kurie galėtų išgelbėti klubą nuo mirties. Atrodo, tai paskutinis šiaudas skolose skęstančio „Ekrano“ prezidento rankose.