Pirmą kartą nacionalinės rinktinės stovykloje dalyvaus Rumunijoje žaidžiantis saugas Aurimas Vertelis ir Pakruojo „Kruojos“ saugas Tautvydas Eliošius.

Po trumpesnės ar ilgesnės pertraukos į komandą pakviestas taip pat rumunų klubui šį sezoną atstovavęs Vytautas Černiauskas ir būrys Lietuvos kubų žaidėjų: gynėjai Andrius Bartkus, Ramūnas Radavičius, saugai Vytautas Lukša, Linas Pilibaitis, Artūras Žulpa, puolėjai Tadas Eliošius ir Ričardas Beniušis.

Pasak rinktinės trenerio Igorio Pankratjevo, žaidėjų pasirinkimą būsimoms dvikovoms gerokai praretino traumos, taip pat nevienodas ir susikertantis skirtingų šalių čempionatų kalendorius.

„Aštuoni žaidėjai, kuriuos norėjome kviesti, gydosi traumas. Dar kelių nesutinka išleisti klubai, nes tuo metu vyksta čempionatų rungtynės, o Baltijos taurės turnyras nepatenka į oficialų FIFA kalendorių. Dėl šių priežasčių komandos sudėtis nėra optimali, – kalbėjo I. Pankratjevas – Kita vertus, tai yra galimybė užsirekomenduoti kitiems futbolininkams. Ypač tiems, kuriuos pasirinkome stebėdami Lietuvos čempionato rungtynes.“

Trenerio teigimu, Baltijos taurės turnyras – naudingas ir kaip galimybė pakovoti dėl trofėjaus, ir kaip pasiruošimas būsimoms atrankos varžyboms.

„Tai labai svarbus - galima sakyti paskutinis - pasirengimo etapas, nes rudenį nebebus galimybių sužaisti kontrolinių rungtynių. Bet kokiu atveju, visuomet norisi laimėti, nudžiuginti aistruolius. Tam ir ruošiamės eiti į aikštę“, – sakė I. Pankratjevas.

Po Baltijos taurės turnyro rinktinė sulauks nedidelio pastiprinimo – prie komandos prieš rungtynes su Lenkija turėtų prisijungti gynėjas Vytautas Andriuškevičius, saugai Gediminas Vičius ir Mantas Kuklys.

Į treniruočių stovyklą Lietuvos komanda rinksis gegužės 24-ąją Palangoje. Gegužės 28 d. rinktinė išvyksta į Ventspilį, kur po dienos Baltijos taurės pusfinalyje mūsiškiai susigrums su Suomijos atstovais.

Gegužės 31 d. finale arba rungtynėse dėl trečiosios vietos Lietuvos varžovais bus Latvijos arba Estijos komandos. Grįžusi iš Latvijos rinktinė trumpam susirinks Kaune ir iškeliaus į Gdanską, kur birželio 6-ąją vyks kontrolinės rungtynes su Lenkija.

2016 m. Europos čempionato atrankos varžybas Lietuva pradės rugsėjo 8-ąją San Marine, o spalio 9-12 d. Vilniuje priims Estijos ir Slovėnijos rinktines.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės kandidatų sąrašas Baltijos taurės turnyrui:

Vartininkai

Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija)
Emilijus Zubas („Viborg“ FF, Danija)
Vytautas Černiauskas („Vaslui“ FC, Rumunija)

Gynėjai

Tadas Kijanskas (Haifos „Hapoel“, Izraelis)
Valdemar Borovskij (Rygos „Daugava“, Latvija)
Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris“)
Egidijus Vaitkūnas (Prahos „Bohemians 1905“, Čekija)
Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas“)
Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris“)
Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)
Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)

Saugai

Arvydas Novikovas (Aujės „Erzgebirge“, Vokietija)
Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)
Saulius Mikoliūnas (FC „Sevastopol“, Ukraina)
Mindaugas Kalonas (Zakatalos „Simurq“, Azerbaidžanas)
Vytautas Lukša (FK „Trakai“)
Linas Pilibaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris“)
Artūras Žulpa (Vilniaus MFD „Žalgiris“)
Aurimas Vertelis (FC „Botosani“, Rumunija)
Tautvydas Eliošius (Pakruojo „Kruoja“)

Puolėjai

Lukas Spalvis („Aalborg“ BK, Danija)
Simonas Stankevičius („Leicester City“, FC Anglija)
Tadas Eliošius (Klaipėdos „Atlantas“)
Ričardas Beniušis (Pakruojo „Kruoja“).