Ispanas katalonų trenerio kėdėje pakeitė abipusiu susitarimu ekipą palikusį strategą Gerardo Martino, kuris atsisveikino su komanda po lemiamų Ispanijos „La liga“ čempionato varžybų prieš Madrido „Atletico“ vienuolikę. Jos baigėsi rezultatu 1:1, o „Barca“ padovanojo titulą Diego Simeone auklėtiniams.

Verta paminėti, kad L. Enrique Katalonijos komandos gretose žaidė net šešerius metus, o dar trejus dirbo su rezervine komanda.

Kiek vėliau ispano karjera nukrypo į Italiją, kur vadovavo „Roma“ klubui, o po jo strategas jėgas išbandė ir „Celta“ ekipoje. Užimta devinta vieta su Vigo miesto komanda sužavėjo „Barcelona“ vadovybę ir jie pasiūlė L. Enrique tapti nauju katalonų treneriu.

„Barcelona“ klubo direktorių štabas patvirtino, kad Luisas Enrique Martinezas taps nauju vyriausiuoju komandos treneriu, po to, kuomet visas sąlygas aptarė su Andoni Zubizarreta. 44 metų L. Enrique su klubu pasirašė dvejų metų sutartį“, – rašė oficiali „Barcelona“ svetainė.

Naujasis katalonų treneris oficialiai žiniasklaidos atstovams bus pristatytas trečiadienį, 14 val. Lietuvos laiku.

„Barcelona“ įsigijo vartininką M. A. ter Stegeną

Pirmadienį puokštę naujienų savo gerbėjams pateikusi Ispanijos vicečempionė „Barcelona“ galų gale pranešė apie naująjį artėjančios vasaros pirkinį. Katalonai oficialiai paskelbė, kad jų gretas papildys Vokietijos „Monchengladbach“ klubo vartų sargas Marcas-Andre ter Stegenas.

Pastarasis su ispanų klubu buvo siejamas jau kurį laiką, bet ankstesniam 22 metų vartininko susitarimui su „Barca“ koją pakišo FIFA, kuri balandžio pradžioje nubaudė komandą už taisyklių laužymą ir uždraudė jai artimiausius du perėjimų langus pirkti bei parduoti žaidėjus.

Tačiau neseniai buvo priimta Katalonijos komandos pateikta apeliacija, todėl kol vyksta jos nagrinėjamas, „Barcelona“ ekipai leista darbuotis rinkoje. Tuo pastaroji puikiai pasinaudojo, nes jau šiandien oficialiai paskelbė apie naujausiąjį savo pirkinį.

M. A. ter Stegenas neseniai pasibaigusio sezono antroje pusėje oficialiai prasitarė, kad jis Vokietijoje užsibūti neketino ir norėjo išbandyti jėgas kitur. Nors vartininkas buvo sulaukęs ne tik „Barcelona“, bet ir kitų klubų pasiūlymų, jis nusprendė išvykti rungtyniauti į Kataloniją.

Šį sezoną jaunasis vartų sargas iš Vokietijos „Monchengladbach“ gretose atliko 34 pasirodymus. Jis pagrindiniu savo buvusios komandos vartininku tapo būdamas vos 19.

Tiesa, pirmadienio vakarą „Barcelona“ oficialiai atsisveikino su veteranu Jose Manueliu Pinto, kuris praėjusio sezono pabaigoje pakeitė dėl traumos rungtyniauti negalėjusį komandos draugą Victorą Valdesą.

38-erių metų vartininkas katalonų gretose žaidė nuo 2008 m. Per praleistą laiką komandoje jis iš viso sužaidė 90 rungtynių.

Verta paminėti ir tai, kad pasibaigus nuomos sutartims į „Barceloną“ grįžta jaunieji futbolininkai: iš Vigo „Celta“ į Kataloniją sugrįžo Rafinha Alcantara, o iš Liverpulio „Everton“ – Gerardas Deulofeu.