„Tata“ pravarde žinomo futbolo specialisto ir katalonų klubo keliai išsiskyrė abipusius susitarimu.

Po šios žinios beveik nebeabejojama, kad prie „Barcelona“ vairo stos šį sezoną Vigo „Celta“ treniravęs 44 metų Luisas Enrique. Jis neseniai pranešė, kad vasarą paliks Galisijos komandą.

„Man buvo garbė treniruoti šią komandą. Atsiprašau ekipos sirgalių, kad nepasiekėme prieš sezoną iškeltų tikslų“, – sakė G. Martino.

Praėjusių metų Ispanijos čempionė „Barcelona“ šį sezoną liko be titulų.

Ispanijos čempionato taurės savininkus lėmė šeštadienio vakaro mačas su čempionu tapusiu Madrido „Atletico“. Ta pati komanda katalonus ketvirtfinalyje išmetė ir iš UEFA Čempionų lygos, o Ispanijos taurės finale 1:2 pralaimėta Madrido „Real“.

G. Martino į „Barcelona“ klubą atvyko vasarą, kai vos metus komandą treniravęs Tito Vilanova pranešė apie atsinaujinusį vėžį, dėl kurio treneris dirbti nebegalėjo. Prieš kiek mažiau nei mėnesį T. Vilanovą liga įveikė – treneris mirė.

51 metų argentinietis į Barseloną atvyko iš gimtinės, kur dirbo „Newell's Old Boys“ komandos treneriu. Tai buvo pirmoji jo darbovietė Senajame žemyne.

Šį sezoną G. Martino vadovaujama „Barcelona“ sužaidė 58 oficialias rungtynes, per kurias iškovojo 40 pergalių, 10 kartų sužaidė lygiosiomis ir 8 sykius pralaimėjo.

Įmuštų bei praleistų įvarčių santykis – 147:47. Šiame sezone „Barcelona“ žaidėjams buvo parodytos 47 geltonos ir tik viena raudona kortelė.