Treneris Arsene'as Wengeras spaudos konferencijoje anksčiau jau buvo užsiminęs, kad su gynėju netrukus bus pasirašyta nauja sutartis. „Laurentas įrodė, jog yra išskirtinis žaidėjas. Savo puikius sugebėjimus jis demonstruoja ir šiame sezone. Esu labai laimingas, jog savo ateitį jis susiejo su „Arsenal“ klubu“, - pasirašius naują sutartį sakė A. Wengeras.

Šiame sezone L. Koscielny ir vokiečio Pero Mertesackerio vidurio gynėjų duetas vadinamas vienu stipriausių Anglijos „Premier“ lygoje. Per 31-ą mačą, kuomet L. Koscielny ir P. Mertesackeris žaidė kartu, „Arsenal“ net 15-oje rungtynių išsaugojo vartus sausus.

„Aš labai didžiuojuosi, kad su klubu pasiekiau susitarimą dėl naujos sutarties. Visi keturi metai „Arsenal“ klube man buvo labai geri, noriu padėti šiai komandai ir toliau“, – sakė L. Koscielny.

Gynėjas į Londoną atvyko 2010 metais iš Prancūzijos „Lorient“ ekipos. Per keturis sezonus „Arsenal“ klube jis jau sužaidė 163 rungtynes (daugiau nei bet kuris kitas Londono ekipos žaidėjas per tą patį laiką) ir pelnė 12 įvarčių. Du jo įvarčiai paskutinėse sezono rungtynėse net du sezonus padėjo „Arsenal“ klubui užsitikrinti 4 vietą „Premier“ lygoje bei galimybę žaisti UEFA Čempionų lygoje.

Laurentas Koscielny

Prancūzijos rinktinės gynėjas tapo aštuntu futbolininku, kuris šiame sezone pratęsė sutartį su „Arsenal“ ekipa. Anksčiau tai padarė Santi Cazorla, Serge'as Gnabry, Peras Mertesackeris, Aaronas Ramsey, Tomašas Rosicky'is, Wojciechas Szczesny ir Gedionas Zelalemas.

Tačiau dar vienas futbolininkas iš Prancūzijos - krašto gynėjas Bacary Sagna - po šio sezono greičiausiai paliks Londono klubą. Jo sutartis su „Arsenal“ baigiasi vasarą, o naujo pasiūlyto kontrakto B. Sagna nepasirašė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)