Čempionate vis dar pirmauja 88 taškus turintis ir 36 mačus sužaidęs Madrido „Atletico“ klubas. Vienas iš Čempionų lygos finalininkų nacionalinėse šalies pirmenybėse dar žais namuose su „Malaga“ ir išvykoje su „Barcelona“.

Antroje vietoje esantis Katalonijos klubas po 36 susitikimų turi 85 taškus, tačiau privalo nepamiršti, jog jam į nugarą kvėpuojantys Madrido „Real“ futbolininkai ne tik atsilieka vos 2 taškais, tačiau yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Carlo Ancelotti komanda savaitės viduryje vyks į Valjadolidą žaisti nukeltos 34-o turo dvikovos su vietos „Real Valladolid“ ekipa.

Matematiškai vis dar įmanoma, jog visos trys komandos, kurios dar turi vilčių laimėti auksą, „Primera“ lygoje finišuotų surinkusios vienodą taškų skaičių - po 89.

Tam reikia: vieno „Real“ klubo pralaimėjimo ir dviejų pergalių (83 tšk.: 0+3+3), vienos „Barcelona“ ekipos pergalės ir lygiųjų paskutiniame ture su „Atletico“ futbolininkais (85 tšk.: 3+1), bei vieno „Atletico“ komandos pralaimėjimo ir jau minėtų lygiųjų su „Barcelona“ (88 tšk.: 0+1).

Jei taip įvyktų, Ispanijos čempionato nugalėtoja taptų „Barcelona“, nes nacionalinėse šalies pirmenybėse nugalėtojas nustatomas pagal tarpusavio rungtynių rezultatus. Jei vienodą taškų skaičių surenka trys komandos, skaičiuojamos visų jų tarpusavio susitikimų baigtys, o čia ryškią persvarą turi katalonai.

„Barcelona“ ekipa du kartus - 2:1 namuose ir 4:3 išvykoje - įveikė „Real“. Tai - 6 taškai. Pridėkime dvi lygiąsias su „Atletico“ komanda (antros lygiosios yra numanomos, jei visos komandos turi po 89 taškus). Tai yra dar 2 taškai. Iš viso „Barcelona“, žaisdama prieš „Real“ ir „Atletico“ klubus, surinko 8 taškus.

„Atletico“ klubas du kartus sužaidė lygiosiomis su „Barcelona“ ekipa - 2 taškai. Vieną kartą taikiai 2:2 baigė mačą su „Real“ komanda ir vieną kartą varžovus įveikė rezultatu 1:0. Tai yra dar 4 taškai į „matracų“ sąskaitą, kurie mačuose su pagtindiniais konkurentais iš viso surinko 6 taškus.

„Real“ klubas Ispanijos čempionato mačuose su „Barcelona“ ekipa pergalių neiškovojo, patyrė vieną nesėkmę mače su „Atletico“ komanda bei kartą sužaidė lygiosiomis. Tai - tik 1 taškas.

Taigi, Ispanijos „Primera“ čempionato lentelės viršūnė tokiu atveju atrodytų taip: pirma - „Barcelona“ ekipa, antras - „Atletico“ klubas, treti - „Real“ futbolininkai.

Kiti įmanomi scenarijai:

„Atletico“

- Tampa čempionu, jei bet kokiu rezultatu laimi prieš „Malaga“ ekipą ir „Barcelona“ komandą. Tuomet Diego Simeones auklėtinių sąskaitoje bus 94 taškai ir jie bus nepavejami.

- komanda gali sužaisti lygiosiomis ir surinkti 92 taškus, kurių taip pat pakaktų čempionato auksui. Tiek pat - 92 taškus - dar gali surinkti ir „Real“ klubas, jei jis laimės likusias trejas rungtynes, tačiau „Real“ ir „Atletico“ tarpusavio mačų baigtis yra nepalanki C. Ancelotti komandai. Ji prieš „Atletico“ ekipai pralaimėjo 0:1 ir sužaidė lygiosiomis 2:2, taigi pirmoje vietoje būtų D. Simeones ekipa.

- tampa čempionu, jei įveikia „Malaga“ komandą, "Barcelona" ekipa nelaimi prieš „Elche“ klubą, o „Real“ futbolininkai praranda taškus bet kuriose vieneriose rungtynėse iš trejų likusių.

- tampa čempionu, jei sužaidžia lygiosiomis su „Malaga“ ekipa ir laimi prieš „Barcelona“ komandą. Tokiu atveju „Real“ klubo mačų baigtis nesvarbi.

- tampa čempionu, jei įveikia „Malaga“ ekipa ir lygiosiomis sužaidžia su „Barcelona“ komanda. Tokiu atveju „Real“ klubo mačų baigtis nesvarbi.

„Barcelona“

- tampa čempione, jei laimi abejas likusias rungtynes su „Elche“ ir „Atletico“ klubais, o „Real“ futbolininkai per likusius tris susitikimus bent kartą sužaidžia lygiosiomis.


- tampa čempione, jei laimi prieš „Elche“ ekipą ir lygiosiomis sužaidžia su „Atletico“ komanda tuo atveju, jei „Atletico“ klubas nelaimi prieš „Malaga“, o „Real“ futbolininkai pralaimi bent vienerias iš trejų likusių rungtynių.

„Real“

- tampa čempionu, jei laimi visas trejas likusias rungtynes, o „Atletico“ klubas nusileidžia „Barca“ ekipai.


- tampa čempionu, jei laimi visas trejas likusias rungtynes, o „Atletico“ klubas abu mačus su „Malaga“ ir „Barcelona“ ekipomis baigia lygiosiomis.

- tampa čempionu, jei laimi dvejas rungtynes ir vienerias sužaidžia lygiosiomis, o „Barcelona“ ekipa namuose įveikia „Atletico“ komandą, tačiau 37-aje, priešpaskutiniame ture, „Barcelona“ ir „Atletico“ klubi neturi įveikti atitinkamai „Elche“ ir „Malaga“ ekipų.