Atšventę Velykas žalgiriečiai turėjo kelias laisvas dienas. Žaidėjams grįžus iš namų, komanda kibo į darbą visomis jėgomis. Ir ne veltui. Čempionų ekipoje atsirado spragų. Dideli šansai, kad komandai nepadės net du starto sudėties žaidėjai.

Po incidento rungtynėse prieš Gargždų „Bangą“ trejoms rungtynėms diskvalifikuotas komandos kapitonas Deividas Šemberas, komandai gali nepadėti ir tame pačiame susitikime traumą patyręs Artūras Žulpa.

„Treniruotė buvo gera, aikštė ideali, o oras geras. Dabar kyla klausimas kokią aikštę išvysime „Šiauliuose“. Ant natūralios dangos ten bus pirmos rungtynės šiemet ir nėra aišku, kaip aikštė išsilaikė per žiemą. Praėjusiose rungtynėse Deividas Šemberas gavo raudoną kortelę, jis negalės mums padėti, taip pat Artūras Žulpa turi mažą problemą“, – teigė treneris.

Tai, kad pagrindinėje sudėtyje atsirado laisvų vietų, dar nereiškia, kad kojas pamiklinti galės jaunieji komandos žaidėjai.

Vilniečiai turnyrinės lentelės viršuje ir kaimynus Gargždų „Bangą“ lenkia keturiais taškais. Tuo tarpu „Šiauliai“ išgyvena šiokį tokį nuosmukį. Jie priešpaskutiniai ir toliau kęsdami taškų badą gali toje pozicijoje užsibūti ilgesnį laiką nei norėtų. M. Zubas supranta, kad prie sienos priremti varžovai, čempionams į atlapus kibs iš visų jėgų.

„Nemanau, kad „Šiauliai“ tokie silpni, kokie jie atrodo pagal turnyro lentelę. Mes puikiai prisimename pirmąsias rungtynes. Jos mums nebuvo lengvos ir visi tai matė. Gal tai buvo dėl to, kad pirmosios rungtynės sezone buvo, bet mes vis tiek nesitikime, kad bus lengva. Dabar rengiame stiprią komandą, nemanau, kad jaunimui rasiu minučių“, – sakė M. Zubas.

Tokio žaidėjo kaip D. Šemberas iškritimas būtų skaudus bet kokiai komandai, tačiau M. Zubo teigimu, resursų jo indėliui kompensuoti komanda turi.

„Yra keletas vaikinų. Algis Jankauskas, kapitonu buvęs pernai. Aikštėje turime Jakubą Wilką, patyrusį žaidėją Liną Pilibaitį. Jie visi gali užimti lyderio poziciją ir vadovauti komandai“, – pridūrė treneris.

Dėmesio! Iki ketvirtadienio 17:29 val. spėkite A lygos rungtynių tarp „Bangos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rezultatą bei dalyvaukite konkurse, kurio pagrindinis prizas – kelionė kartu su žalgiriečiais į UEFA Čempionų lygos rungtynes.

Ją laimės daugiausiai teisingai rungtynių rezultatų atspėjęs kovo 9 d. – birželio 22 d. Penkiems teisingai atspėjusiems šių rungtynių rezultatą „Žalgiris“ padovanos kvietimą į A lygos rungtynes Vilniuje. Neužmirškite pakviesti dalyvauti ir savo draugų!

Dėl bilietų į rungtynes ir pagrindinio prizo kovoja visi, teisingai rezultatus atspėję DELFI sportas ir auto „Facebook“ paskyroje.

Išrinkta I-ojo rato simbolinė A lygos rinktinė

Į pirmojo „SMScredit.lt A lygos“ rato simbolinę rinktinę visi apklausos dalyviai vieningai įtraukė tik du žaidėjus – Jakubą Wilką ir Elivelto.

Vilniaus „Žalgirio“ lenką ir Panevėžio „Ekrano“ brazilą savo sąrašuose paminėjo visi pebiscito, kurį rengė alyga.smscredit.lt interneto svetainė ir kuriame dalyvavo futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis ir Giedrius Vaitkevičius bei sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas, Vilmantas Remeika ir Martynas Pocius, nariai.

Po penkis balsus surinko Ramūnas Radavičius iš „Žalgirio“, Artiomas Stiožka iš Gargždų „Bangos“ ir Vytautas Lukša iš „Trakų“.

Kaip ir derėjo tikėtis, daugiausia savo atstovų simbolinėje komandoje turi trys pirmaujančios komandos. Lyderis „Žalgiris“, be J.Wilko ir R.Radavičiaus, į vienuoliktuką pasiuntė Georgą Freidgeimą bei Liną Pilibaitį, antroje pozicijoje esanti „Banga“, neskaitant A. Stiožkos – Šarūną Jurevičių ir Aleksejų Jepifanovą, vietą pirmajame trejete išsikovoję „Trakai“ – ne tik V. Lukšą, bet ir Jurijų Kendyšą. Į simbolinę rinktinę taip pat pateko Pakruojo „Kruojos“ puolėjas Ričardas Beniušis.

Iš viso respondentai paminėjo net 29 žaidėjų pavardes. Daugiausia šių futbolininkų – aštuoni – žaidžia „Žalgiryje“. Septyni – „Bangoje“. Nė vieno balso negavo tik Marijampolės „Sūduvos“ ir Alytaus „Dainavos“ atstovai.

Į simbolinę komandą nepateko, bet balsų surinko Armantas Vitkauskas, Deividas Šemberas, Andro Švrljuga, Serge'as Nyuadzi iš „Žalgirio“, Maksimas Chablovas, Aleksandras Ruskichas, Sergejus Ševčukas ir Aurelijus Staponka iš „Bangos“, Justinas Januševskis iš „Trakų“, Kazimieras Gnedojus, Edgaras Žarskis ir Donatas Kazlauskas iš Klaipėdos „Atlanto“, Samu Nieminenas iš „Kruojos“, Lukas Kochanauskas iš „Ekrano“, Tomas Tamošauskas , Ernestas Veliulis ir Georgijus Alaverdašvili iš „Klaipėdos granito“ bei Stjepanas Babičius iš „Šiaulių“.