Antradienį Madrido „Atletico“ kovos su Londono „Chelsea“, o trečiadienį Madrido „Real“ išmėgins jėgas su Miuncheno „Bayern“. Šiuos mačus tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“ ir TV6 kanalai.

„Atletico“ žaidimas stulbina futbolo aistruolius. Labai kuklų biudžetą, palyginti su Europos futbolo milžinais, turintis Madrido klubas šį sezoną UEFA Čempionų lygoje vienintelis dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo – iškovojo aštuonias pergales, o dvejas rungtynes baigė taikiai. Diego Simeone kariai pirmauja Ispanijos pirmenybėse ir yra labai arti čempionų titulo.

„Atletico“ yra geriausiai besiginantis UEFA Čempionų lygos ir Ispanijos čempionato klubas. „Chelsea“ yra mažiausiai įvarčių praleidusi Anglijos „Premier“ lygos komanda. Gera naujiena „Atletico“ sirgaliams – šį vakarą žais pagrindinis vartininkas Thibaut Courtois. Jis priklauso „Chelsea“ ekipai, kuri šį belgą išnuomojo Madrido komandai. Dar neseniai buvo kalbama, kad Th. Courtois pagal sutartį negali rungtyniauti prieš „Chelsea“. Dėl traumos šį vakarą aikštėje tikriausiai nepasirodys vienas pagrindinių „Chelsea“ futbolininkų belgas Edenas Hazardas. Dvikovą praleis diskvalifikuotas Londono ekipos gynėjas Branislavas Ivanovičius.

„Atletico“ su „Chelsea“ oficialiuose mačuose tarpusavyje yra žaidę tris kartus – komandos iškovojo po vieną pergalę, viena dvikova baigėsi lygiosiomis. Londono klubo treneris Jose Mourinho taps pirmuoju strategu pasaulyje, kuris Čempionų lygos pusfinalyje (su skirtingomis ekipomis) dalyvaus jau aštuntą kartą.

„Real“ futbolininkai dega noru atkeršyti „Bayern“ klubui už pralaimėjimą UEFA Čempionų lygos pusfinalyje 2012 metais. Tada bavarai pranašumą įrodė tik per baudinių seriją.

Titulą ginantis Miuncheno klubas jau seniai užsitikrino Vokietijos pirmenybių nugalėtojų vardą, todėl gali sutelkti visą dėmesį Čempionų lygai. Tačiau Pepo Guardiolos auklėtiniams Madride, ko gero, lengva nebus. Jau treniruojasi po traumos atsigavęs „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo. Ši komanda „Santiago Bernabeu“ stadione Čempionų lygos turnyre nepralaimėjo 17 rungtynių iš eilės.

„Real“ sirgaliai nerimauja, ar galės žaisti Garethas Bale'as. Prieš keletą dienų valas susirgo. „Bayern“ gretose nebus traumuoto Thiago Alcantaros.

Madrido ir Miuncheno komandos tarpusavyje varžėsi 20 kartų. 11 sykių stipresni buvo „Bayern“ futbolininkai, 7 pergales šventė „Real“. Tiesa, Madrido komanda visus mačus laimėjo savo aikštėje.