Per savaitę „Barcelona“ vieną po kitos patyrė tris pralaimėjimus, kurie reiškia, jog šį sezoną ekipa gali užbaigti be trofėjų.

Tiesa, katalonai dar turi matematinių galimybių kautis dėl Ispanijos nacionalinių pirmenybių nugalėtojų vardų, tačiau jau pasitraukė iš kovos dėl Čempionų lygos taurės, o lemiamose Karaliaus taurės rungtynėse nusileido Madrido „Real“ vienuolikei.

„Juodasis balandis“ gerokai pakurstė aistras ir ekipos sirgalių stovykloje, o šalies sporto dienraščiuose pasipylė kritikos lavina. Kliuvo visiems: komandos žaidėjams, vyriausiajam treneriui Gerardo Martino ir, žinoma, klubo vadovams.

Pasigirdo kalbų ir apie būtinybę šią vasarą rengti naujus prezidento rinkimus, tačiau J. M. Bartomeu tokią galimybę atmetė.

„Direktorių taryba mano, kad yra pajėgi dirbti toliau. Be to, dabartinis mandatas galioja iki 2016-ųjų vasaros, mes dar turime dvejus metus, tad pirmalaikiai rinkimai rengiami nebus. Akivaizdu, kad komandai reikalingos permainos, tačiau aš iškart noriu pasakyti, kad tai nebus jokia revoliucija, mes tik atliksime reikiamas korekcijas“, – pažymėjo prezidentas.

Josepas Maria Bartomeu

Pasak J. M. Bartomeu, kai kurie sprendimai jau yra priimti, tačiau apie juos kalbėti dar anksti.

„Dalis sprendimų jau yra priimta. Kita dalis sprendimų bus priimti vėliau, tačiau mes kol kas nenorime apie tai kalbėti, nes sezonas vis dar tęsiasi ir ekipos laukia paskutinės kelios savaitės. Direktorių taryba visiškai pasitiki komandos sporto direktoriumi ir mano, jog Andoni Zubizarreta ir toliau gali eiti savo pareigas. Visos permainos bus daromos tik su jo žinia ir jam vadovaujant. Noriu dar kartą pabrėžti, kad mes kalbame apie dabartinės komandos modifikavimą, tačiau ne apie revoliuciją“, – pabrėžė Katalonijos ekipos vadovas.

Tiesa, „Barcelona“ klubo dar laukia derybos, paaiškinimai ir galbūt net teisiniai ginčai su FIFA, kuri nusprendė metus neleisti komandai pirkti ir parduoti bet kokių žaidėjų.

Neliko neaptartas ir Lionelio Messi klausimas.

Anot prezidento, sutartis su futbolininku bus peržiūrėta ir pakoreguota: „Lionelis Messi turi sutartį su klubu, kuri galioja iki 2018 metų vasaros, tačiau mums reikia susėsti prie stalo ir apkalbėti tam tikrus niuansus. Tai nėra naujas kontraktas. Aš kalbu apie dabartinę sutartį. Reikia ją pakoreguoti ir pritaikyti atsižvelgiant į dabartinę situaciją futbole ir nūdienos tendencijas. Šiaip ar taip, Lionelis ir toliau bus ateities „Barcelona“ lyderiu“.

„Tiek klubo vadovai, tiek pats L. Messi mato ir supranta, jog viešumoje nuolat pasirodo labai daug nesąžiningų komentarų apie tai, kad vyksta su futbolininku ir apie tai, kokie procesai vyksta klubo viduje. Jis vis dar yra jaunas žaidėjas, o ekipos vadovai juo visiškai pasitiki ir neabejoja gebėjimais vesti komandą į pergales“, – užtikrino J. M. Bartomeu.

Lionelis Messi

Kaip teigė prezidentas, sprendimas dėl vyriausiojo ekipos trenerio ateities bus priimtas tik pasibaigus sezonui po asmeninių pokalbių su pačiu Gerardo Martino.

„Dabar trenerio laukia paskutinės penkios rungtynės ir „Tata“ turi būti su komanda. Mes labai gerbiame trenerį. Po sezono aš pats asmeniškai susitiksiu su juo ir mes pasikalbėsime ir apie jo planus, ir apie atsakomybę. Dabar turime leisti jam dirbti su žaidėjais“, – reziumavo „Barcelona“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)