Įtemptas rungtynes rezultatu 2:1 (1:1) laimėjo titulą ginantys žalgiriečiai, kuriems pergalę atnešė brazilo Andrezinho įvartis 92 minutę. Tiesa, po jo smūgio kamuolį iš vartų išmušė vienas „Bangos“ gynėjų ir, šeimininkų manymu, jis visas dar nebuvo kirtęs vartų linijos.

Tuo aistros nesibaigė: po poros minučių, „Bangai“ skubant pakelti kampinį „Žalgirio“ baudos aikštelėje įvyko susistumdymas, po kurio raudoną kortelę prieš save išvydo svečių kapitonas Deividas Šemberas.

Po šios pergalės „Žalgiris“ savo atotrūkį nuo antrą vietą užimančių žengiančių gargždiškių padidino iki 4 taškų.

Trečioje pozicijoje žengia Klaipėdos „Atlantas“, kuris šiame ture įveikęs Pakruojo „Kruoją“, prie „Bangos“ priartėtų iki minimumo.

Rungtynių eiga:

Jau nuo pat pirmųjų minučių iniciatyva akivaizdžiai priklausė svečiams, „Banga“ atidavė kamuolio kontrolę „Žalgiriui“ ir laukė savo šanso kontratakose. Žalgiriečiams buvo išties sunku rasti spragų patikimoje šeimininkų gynyboje, pirmasis realią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Jakubas Wilkas. Legionieriaus iš Lenkijos smūgį atrėmė puikiai sužaidęs vartų sargas Šarūnas Jurevičius.

Drausmingai gynęsi „Bangos“ futbolininkai per pirmąjį pusvalandį neprivertė rimčiau paplušėti nei „Žalgirio“ gynėjų nei vartininko Armanto Vitkausko. Vis tik pirmoji grubi klaida šeimininkams kainavo įvartį, Artakas Jedigarijanas smūgiavo į vartus, kamuolio pirmu bandymu nesugavo Š. Jurevičius, jis atšoko šalia buvusiam Linui Pilibaičiui, kuris šią netikėtą progą išnaudojo ir išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Po įmušto įvarčio žalgiriečiai atleido vadeles ir leido „Bangai“ perimti iniciatyvą. Gargždų futbolininkai surengė keletą aštrių atakų, kartą po smūgio galva kamuolį buvo priverstas gaudyti A. Vitkauskas. Išpuoliai davė vaisių pačioje kėlinio pabaigoje. A. Jedigarijanas neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir teisėjas už pražangą skyrė 11 metrų baudinį. Idealią progą realizavo Evaldas Grigaitis, stipriu smūgiu nepalikęs jokių vilčių A. Vitkauskui – 1:1.

Antrajam kėliniui įsibėgėjus vėlgi „Žalgiris“ kontroliavo padėtį aikštės viduryje, tačiau komandinėmis pastangomis ilgą laiką jokių pavojingų išpuolių nesukūrė.

Porą sykių tankią „Bangos“ gynybą individualiais reidais sudraskė Andrezinho ir Serge'as Nyuiadzi, tačiau paskutinėmis akimirkomis gynėjai ir vartininkas neutralizuodavo kilusį pavojų.

Reikia pripažinti, kad šeimininkai užtikrintai gynėsi beveik visą antrąjį kėlinį, tačiau artėjant rungtynėms į pabaigą „Žalgirio“ spaudimas vis didėjo. Puikios galimybės neišnaudojo S. Nyuiadzi, jo smūgis iš artimos distancijos buvo per silpnas ir vartų sargas Š. Jurevičius kamuolį sugavo.

Deja, bet visos „Bangos“ pastangos pavirto niekais 92-ąją rungtynių minutę. J. Wilkas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Andrezinho, kuris susistabdė aukštą kamuolį ir tiksliai smūgiavo į vartus – 2:1. Nors šeimininkai bandė nuginčyti teisėjo sprendimą įskaityti įvartį, nes anot jų gynėjas spėjo laiku išmušti kamuolį nuo vartų linijos – arbitras buvo neperkalbamas.

Rungtynės:

Gargždų „Banga“ 1 – 2 Vilniaus „Žalgiris“

29' [0 – 1] Linas Pilibaitis
45' [1 – 1] Evaldas Grigaitis (11 m)
90+2' [1 – 2] Andrezinho

90+4' Deividui Šemberui („Žalgiris“) parodyta raudona kortelė

A lygos turnyro lentelė:

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 9 5 3 0 29:5 21
2. Gargždų „Banga“ 9 5 2 2 12:4 17
3. Klaipėdos „Atlantas“ 8 3 4 1 12:8 13
4. Pakruojo „Kruoja“ 8 3 3 2 14:9 12
5. Trakų „Trakai“ 8 3 3 2 9:9 12
6. „Klaipėdos granitas“ 8 2 4 2 12:9 10
7. Panevėžio „Ekranas“ 8 1 6 1 11:9 9
8. Marijampolės „Sūduva“ 8 2 2 4 11:14 8
9. Šiaulių „Šiauliai“ 8 2 1 5 10:11 7
10. Alytaus „Dainava“ 8 0 0 8 0:42 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)