Transliacija pasirūpino „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

„El Clasico“ mūšyje Madrido klubui dėl traumos negalės padėti atakų lyderis Cristiano Ronaldo. Tačiau ir be portugalo „Real“ futbolininkai pasiryžę įveikti krizę išgyvenančią Barselonos ekipą. Ji neseniai pasitraukė iš Čempionų lygos – nusileido Madrido „Atletico“ komandai.

Praėjusiame Ispanijos pirmenybių mače „Barca“ sensacingai 0:1 nusileido vienam iš vidutiniokų − „Granada“ klubui, nukrito į trečią vietą ir smarkiai pablogino savo šansus iškovoti šalies čempionės titulą.

Tiesa, tarpusavio akistatose šį sezoną Katalonijos klubas pranoksta „Real“ futbolininkus, kurie „Primera“ lygoje žengia antri, po „Atletico“. Abejose Ispanijos čempionato rungtynėse stipresnė buvo „Barcelona“ – 2:1 ir 4:3.

„Barcelona“ yra daugiausia kartų (26) „Copa del Rey“ titulą laimėjusi komanda. „Real“ šį trofėjų iškovojo 18 sykių.

Pernai triumfavo „Atletico“ futbolininkai, finale „Santiago Bernabeu“ stadione 2:1 palaužę „Real“. Pastarąjį kartą „Barcelona“ su „Real“ „Copa del Rey“ lemiamoje dvikovoje susitiko 2011 metais. Tada 1:0 pajėgesnė buvo Madrido ekipa. Beje, ta akistata taip pat vyko Valensijoje.

Oficialiose rungtynėse „Real“ su „Barcelona“ jau kovėsi 226 kartus. 90 mačų laimėjo Madrido komanda, 88 – Barselonos, 48 rungtynės baigėsi lygiosiomis. „Copa del Rey“ turnyre 14 dvikovų laimėjo Katalonijos klubas, 11 – „Real“, 7-iose akistatose užfiksuotos lygiosios.