Abejos pirmosios rungtynės baigėsi vienodu rezultatu 1:1. Atsakomieji komandų mačai bus žaidžiami kitą savaitę.

„Manchester United“ ir „Bayern“ futbolininkų mače favoritais buvo laikomi UEFA Čempionų lygos nugalėtojų titulą ginantys ir Vokietijos čempionų vardą jau užsitikrinę Miuncheno atstovai, tačiau būtent jie buvo priversti lyginti rezultatą po to, kai 58 min. galva pasižymėjo Nemanja Vidičius.

Nors 68 min. Bastianui Schweinsteigeriui pavyko atstatyti pusiausvyrą – 1:1 (0:0), 90 min. jis buvo nubaustas antra geltona kortele ir paliko aikštę bei privalės praleisti atsakomąją dvikovą, kurioje „Bayern“ tenkins tik pergalė arba nulinės lygiosios.

Ispanijos „La Liga“ pirmenybių lyderių FC „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ klubų pirmoje akistatoje taip pat buvo užfiksuotos lygiosios 1:1 (0:0).

Pirmąjį įvartį 56 min. tiesiog fantastišku šūvių iš tolimos distancijos pasižymėjo susižeidusį „Atletico“ lyderį Diego Costą pakeitęs brazilas Diego, tačiau 71 min. kitas brazilas Neymaras atsakė tuo pačiu po tikslaus Andreso Iniestos perdavimo ir perkėlė visą poros likimo sprendimą į kitą savaitę

Rungtynių eiga:

„Manchester United“ 1 – 1 Miuncheno „Bayern“

Palyginti su rungtynėmis Barselonoje, dvikova Mančesteryje prasidėjo labai atsargiai ir per pirmas 10 minučių pavojingesnių išpuolių nepavyko surengti nė vienai komandai.

14 min. už pražangą prieš Philippą Lahmą geltonos kortelės nusipelnė Antonio Valencia.

Aikštėje visiškai dominavo „Bayern“ futbolininkai, bet „Manchester United“ išvengė didesnių klaidų gynyboje ir laikėsi.

29 min. galingą tolimą šūvį paleido Arjenas Robbenas, bet Davidas de Gea buvo vietoje ir apgynė savo tvirtovę.

Netrukus panašiu smūgiu atsakė ir Danny Welbeckas, taip sudrumstęs ramybę Manueliui Neueriui.

36 min. D. Welbeckas turėjo puikią progą išvesti šeimininkus į priekį, tačiau pataikė tiesiai į varžovų vartininką.

Įdomu, kad per pirmą kėlinį, kuris baigėsi 0:0, pagal kamuolio kontrolę „Manchester United“ savo varžovams nusileido net 22 prieš 78 proc., bet pagal smūgius į vartų plotą pirmavo 2:1

53 min. M. Neuerio budrumą smūgiu galva patikrino Wayne'as Rooney.

58 min. „Manchester United“ vyrukai vis dėlto pasiekė savo: to paties W. Rooney skersuotą į baudos aikštelę kamuolį galva į vartų tinklą pasiuntė gynėjas Nemanja Vidičius – 1:0!

Šeimininkai pirmavo neilgai: jau 66 min. Bastianas Schweinsteigeris išnaudojo Mario Mandžukičiaus perdavimą ir išlygino rezultatą – 1:1.

71 min. kartą jau įspėtas A. Valencia be ceremonijų pargriovė Jerome'ą Boatengą, bet išvengė raudonos kortelės.

90 min. už antrą geltoną kortelę aikštę buvo paprašytas Bastianas Schweinsteigeris – „Bayern“ liko dešimtyje.

Netrukus nuaidėjęs finalinis teisėjo švilpukas paskelbė lygiąsias 1:1.

„Manchester United“: David de Gea, Phil Jones, Rio Ferdinand, Nemanja Vidič, Alexander Buettner, Ryan Giggs, Michael Carrick, Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Wayne Rooney, Danny Welbeck.

„Bayern“: Manuel Neuer, Rafinha, Jerome Boateng, Philipp Lahm, Franck Ribery, Javi Martinez, Arjen Robben, Thomas Mueller, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos.

FC „Barcelona“ 1 – 1 Madrido „Atletico“

Mačą „Camp Nou“ stadione aktyviau pradėjo svečiai ir jau 2 minutę Davidas Villa kaire koja pavojingai šovė į Jose Manuelio Pinto ginamus vartus.

4 min. tas pats D. Villa turėjo dar geresnį šansą, bet ir šį kartą smūgiuodamas maždaug iš 10 metrų atstumo nepataikė į vartų plotą.

Jau 10 min. dėl patirtos traumos aikštę privalėjo palikti FC „Barcelona“ klubo gynėjas Gerardas Pique, kurį pakeitė Marcas Bartra.

23 min. savo laimę smūgiu galva išbandė Neymaras, bet „Atletico“ vartininkui Thibaut Courtois tai keblumų nesukėlė.

30 min. šlaunies trauma atsinaujino svečių lyderiui Diego Costai ir jis buvo priverstas užleisti savo vietą aikštėje brazilui Diego.

36 min. po Xavi pakelto baudos smūgio M. Bartra nugara vos nenukreipė kamuolio į „Atletico“ vartus.

Kėlinio pabaigoje atakų smaigalyje dar atsidūrė Lionelis Messi, Neymaras ir Davidas Villa, tačiau rezultatas nepasikeitė – 0:0.

52 min. ƒ„Atletico“ žaidėjams parodyta jau ketvirta geltona kortelė – šį kartą ja nubaustas Juanfranas.

56 min. fantastišku šūviu lyg iš patrankos Diego užklupo nepasiruošusį Josę Manuelį Pinto – „Atletico“ priekyje 1:0!

63 min. smagų smūgį išeigos paleido Sergio Busquetsas, bet įveikti Th. Courtois jo neužteko.

71 min. varžovų gynėjų snūstelėjimu pasinaudojo Neymaras, kuris laiku sulaukė Andreso Iniestos perdavimo ir vienu lietimu pavertė jį išlyginamuoju įvarčiu – 1:1.

74 min. labai arti tikslo buvo jau pats A. Iniesto, tačiau puikiai žaidęs Th. Courtois šuolyje atmušė į vartus lėkusį kamuolį.

85 min. puikų baudos smūgį atliko Lionelis Messi, bet „Atletico“ vartininkas ir vėl buvo nepramušamas.

Nepaisant milžiniško katalonų spaudimo, rezultatas taip ir nebepasikeitė – 1:1.

FC „Barcelona“: Jose Manuel Pinto, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, Daniel Alves, Cesc Fabregas, Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Lionel Messi, Neymar.

„Atletico“: Thibaut Courtois, Diego Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Tiago, Koke, Arda Turan, Gabi, David Villa, Diego Costa.

Rungtynės:

„Manchester United“ 1 – 1 Miuncheno „Bayern“
58' [1 – 0] Nemanja Vidič
66' [1 – 1] Bastian Schweinsteiger

90‘ Bastian Schweinsteiger („Bayern“) parodyta raudona kortelė

FC „Barcelona“ 1 – 1 Madrido „Atletico“
56' [0 – 1] Diego
71' [1 – 1] Neymar

Pusfinalio burtai bus surengti Nione balandžio 11 dieną, o kovos vyks balandžio 22-23 ir 29-30 dienomis. Finalas numatytas gegužės 24 dieną – Lisabonos „Estadio do Sport“, Portugalijoje.