Ieškodama atsakymų į klausimą, kas kaltas dėl pralaimėjimo, Ispanijos sostinės spauda prisikapstė iki Garetho Bale’o. Tuo metu kai šeimininkai įmušė antrą įvartį, svečiai rungtyniavo mažumoje, nes valas keitėsi savo avalynę prie techninės zonos.

72-ą minutę G. Bale’as nusprendė pasinaudoti proga, kol „Sevilla“ ekipa atliko keitimą. Tačiau šeimininkai tai padarė labai greitai, o „Real“ klubo saugas nespėjo grįžti į aikštę.

Spauda netruko išsiaiškinti, kad pastarąsias kelias rungtynes G. Bale’as žaidžia su naujais „Adidas Crazylight“ bateliais, su kuriais, anot žurnalistų, valui nesisekė nei „El Clasico“ dvikovoje, nei trečiadienio mače su „Sevilla“ komanda.

Pasinaudoję kiekybine persvara kairėje aikštės pusėje, kurioje gynybiniais veiksmais turėjo užsiimti G. Bale’as, šeimininkai nuskubėjo į greitą ataką, kurioje po tikslaus Ivano Rakitičiaus perdavimo pergalingą įvartį pelnė Carlosas Bacca.

Žurnalistai suskaičiavo, kad valui palikus aikštę rungtynių laikmatis rodė 25:34 min., o įvartį „Sevilla“ pasiekė ties 26:53 min.

Verta pažymėti, kad po rungtynių valo žaidimu nepasitenkinimą atvirai parodė ir didžiausia „Real“ klubo žvaigždė Cristiano Ronaldo.