Pats pirmas perdavimas į baudos aikštelę 3-ią dvikovos minutę baigėsi svečių įvarčiu. Robertą Vėževičių starto vienuolikėje pakeitęs Ernestas Pilypas įmetė kamuolį į baudos aikštelę, kur apsnūdusius uostamiesčio futbolininkus aplenkė Aivaras Bagočius ir išvedė „Kruoją“ į priekį.

Rokas Urbelis 13-ą minutę pažeme aštriai perdavė kamuolį. Martynui Matuzui jo sugauti nepavyko, o į pagalbą vartininkui atskubėjęs Radanfahas Abu Bakras paslydo ir kamuolį sustabdė ranka. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jį realizavo Tomas Tamošauskas.

16-ą minutę baudinio kaltininkas R. Abu Bakras griebėsi už galvos, kai galingu smūgiu galva po kampinio pataikė į vartų skersinį ir neišnaudojo idealios progos išlyginti rezultatą.

Kėlinio viduryje į vartus iš baudos aikštelės nepataikęs Georgijus Alaverdašvilis ėmė reikalauti dar vieno 11 metrų baudinio apeliuodamas į tai, kad smūgio metu prieš jį buvo prasižengta, tačiau antro baudinio neįžvelgęs taisyklių pažeidimo teisėjas neskyrė.

Vis tik legionierius iš Gruzijos triumfavo 26-ą minutę. R. Urbelis perdavimu surado į baudos aikštelę ties galine linija įkirtusį T. Tamošauską, šis prie savęs sutraukė kelis gynėjus ir puikiai atmetė kamuolį visiškai laisvam G. Alaverdašviliui. Puolėjas techniškai vienu lietimu išvedė „Klaipėdos granitą“ į priekį.

Artėjant pertraukai, keletą atakų surengė „Kruoja“. Po perdavimo baudos smūgiu ir sumaišties baudos aikštelėje į vartus nepataikė Valdas Pocevičius, vėliau, suklydus Pauliui Pociui, į be priežiūros paliktų vartų tinklą kamuolį nukreipti nesugebėjo Tautvydas Eliošius, Ričardo Beniušio smūgį galva sugavo aikštės šeimininkų vartininkas.

Nors antrą rungtynių pusę aktyviau pradėjo „Klaipėdos granitas“, kėlęs net tris kampinius iš eilės, 56-ą minutę įvartis krito būtent į klaipėdiečių vartus. Po V. Pocevičiaus perdavimo iš kairės R. Beniušio smūgį blokavo gynėjai, bet pirmas prie kamuolio atsidūręs Ernestas Pilypas išlygino rezultatą.

67-ą minutę G. Alaverdašvilis liko labai nepatenkintas po to, kai, nugriuvus D. Strockiui, iššoko vienas prieš vartus, bet rungtynių arbitras užfiksavo jo pražangą. Už didžiules emocijas po švilpuko jam buvo parodyta geltona kortelė.

Netrukus G. Alaverdašvilis ir R. Urbelis išvengė nuošalės ir po ilgo perdavimo dviese iššoko prieš vartus, tačiau krašto saugo perdavimas gruzinui buvo netikslus ir M. Matuzas kamuolį sugavo.

Abi komandos stengėsi laimėti rungtynes, į aikštę buvo mestos naujos pajėgos nuo atsarginių suolo. Tačiau ne jie, o T. Čargiešvilis galėjo tapti rungtynių didvyriu, bet jo iš maždaug 25 metrų smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į skersinį 87-ą minutę.

Kitos klaipėdiečių atakos metu be priežiūros dešinėje paliktas Ernestas Veliulis įsiveržė į baudos aikštelę ir vietoje smūgio nusprendė perduoti kamuolį R. Poškui. Šio bandymas smūgiuoti užstrigo gynyboje.

Rezultatas:

„Klaipėdos granitas“ 2 – 2 Pakruojo „Kruoja“

3' Aivaras Bagočius [0 - 1]
14' Tomas Tamošauskas [1 - 1]
26' Georgij Alaverdašvili [2 - 1]
56' Ernestas Pilypas [2 - 2]

„Klaipėdos granitas“: P. Pocius, O. Tarasenka, O. Dmytrenka, R. Vulpe, M. Zizelevas, R. Borusas, T. Tamošauskas (89 min. A. Kurbangalijevas), T. Čargiešvilis, R. Ubelis (81 min. G. Adžijevas), E. Veliulis, G. Alaverdašvilis (81 min. R. Poškus).

„Kruoja“: M. Matuzas, V. Pocevičius, A. Skroblas, D. Strockis, R. Abu Bakras (72 min. S. Nieminenas), J. Thome, N. Mačiulis, T. Eliošius, E. Pilypas (63 min. R. Vėževičius), R. Beniušis, A. Bagočius (77 min. D. Jankauskas).

Komentarai:

A lygos debiutantų „Klaipėdos granito“ treneris Tomas Ražanauskas savo komandos žaidėjams priekaištų neturėjo bei gyrė juos už kovingumą.

„Tai mūsų komandai buvo gana geros rungtynės. Ką prieš varžybas, išskyrus greitą praleistą įvartį, planavome, tą žaidėjai įvykdė. Buvo planuota žaisti agresyviai, taip ir vyko rungtynių scenarijus. Rungtynės buvo įdomios tiek žiūrovams, tiek mums: daug įvarčių, daug kovos, greitas tempas. Nesutrikome ir po greitai praleisto įvarčio, sugebėjome atsitiesti ir net išsiveržti į priekį. Mes jau ne kartą įrodėme, kad po praleisto įvarčio nepuolame į paniką, o tik dar labiau susikoncentruojame sunkesniam darbui. Žaidėme savo žaidimą, gal šiek tiek rungtynių pabaigoje pritrūko jėgelės. Manau, kad žaidėjai šiandien atidavė visa 100 procentų savęs“, - kalbėjo T. Ražanauskas.

Jis pernelyg nesisielojo, kad granitiečiai buvo arčiau pergalės, tačiau rungtynės visgi baigėsi lygiosiomis.

„Mums yra svarbus kiekvienas taškelis. Mane džiugina ne tiek rezultatas, o žaidimo kokybė. Mes, manau, einame teisinga linkme ir tobulėjame“, - pabrėžė „Klaipėdos granito“ treneris.

Anot „Klaipėdos granito“ žaidėjo E. Veliulio, šįkart granitiečiai buvo vertesni pergalės.

„Manau, kad rezultatas galėjo būti geresnis, nes kontroliavome varžybas. „Kruoja“ pirmą kėlinį rungtyniavo labai silpnai, o mes kuo toliau, tuo geriau žaidžiame. Tikiuosi, kad kitame ture su Alytaus „Dainava“ jau iškovosime pirmą pergalę“, - sakė „Klaipėdos granito“ žaidėjas.

Jis apgailestavo, kad labai greitai buvo praleistas pirmas įvartis.

„Tapo jau įprasta, kad pirmi praleidžiame įvartį, tai negerai. Tik tada pabundame ir pradedame žaisti. Nesvarbu, kad žaidžiau prieš savo buvusią ekipą, man nėra skirtumo, kautis vienodai nusiteikus reikia su visais. Po truputį pasitikėjimas savo jėgomis atsiranda, bet dar trūksta iki optimalios sportinės formos“, - pabrėžė E. Veliulis.

Pasak „Kruojos“ trenerio Vladimiro Čeburino, pirmame kėlinyje jo komandos žaidėjai buvo priversti dažniau gintis.

„Klaipėdos granito“ komandoje daug patyrusių žaidėjų. Tai kovinga komanda. Iš pradžių šeimininkai buvo aktyvesni, mes dažniau gynėmės, tačiau antroje rungtynių pusėje pajutome, kad galime žaisti ir vietomis perėmėme iniciatyvą. Buvo padaryta ir klaidų. Pabaigoje perleidome iniciatyvą vėl klaipėdiečiams“, - kalbėjo „Kruojos“ strategas.

Lygos debiutantai „Trakai“ toliau drasko akis lygos senbuviams

Kitose trečiadienio A lygos rungtynėse Trakų „Trakai“ išvykoje 1:0 (0:0) laimėjo prieš Marijampolės „Sūduvą“. Čempionato debiutantams pergalę lėmė Povilo Krasnovskio įvartis 94-ą minutę.

Po laimėjimo „Trakai“ su 7 taškais pakilo į ketvirtą turnyro lentelės vietą, o „Sūduva“ (3 tšk.) liko aštuntoje pozicijoje.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 1 „Trakai“

90+4' Povilas Krasnovskis [0 - 1]

90+5' Marius Činikas („Sūduva“) - raudona kortelė

„Sūduva“: D. Bartkus, M. Ugge, D. Isoda, M. Činikas, M. Kovačevičius, V. Bagdanavičius, G. Russo, K. Chvedukas, M. Andjelkovičius (65 min. A. Brokas), V. Baranovskis (82 min. A. Vaskela), T. Radzinevičius.

„Trakai“: P. Grybauskas (81 min. J. Saryčevas), B. Amašukelis, J. Januševskis, L. Klimavičius, A. Lipskis (65 min. N. Astrauskas), J. Kendyšas, V. Lukša, D. Miceika (15 min. D. Zachaževskis), J. Mamajevas, P. Krasnovskis, T. Labukas.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“431016:3+1310
2.Pakruojo „Kruoja“42209:4+58
3.Gargždų „Banga“42202:0+28
4.Trakų „Trakai“42114:2+27
5.Panevėžio „Ekranas“41215:3+25
6.Klaipėdos „Atlantas41218:6+25
7.„Klaipėdos granitas“40315:7-23
8.Marijampolės „Sūduva“41033:10-73
9.Šiaulių „Šiauliai“30122:6-41
10.Alytaus „Dainava“30030:13-130

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Evaldas Razulis („Atlantas“), Serge'as Nyuiadzis, Jakubas Wilkas, Kristis Andreou, Linas Pilibaitis (visi - „Žalgiris“) ir Aivaras Bagočius („Kruoja“) – po 3 įvarčius.

„Sūduva“ ir vėl užkliuvo už „Trakų“ barjero

Nusileidę trakiškiams LFF taurės durnyre, „Sūduvos“ futbolininkai darsyk nesugebėjo įminti šios mįslės.

13-ą minutę smūgiu iš toli Marko Andjelkovičius pabandė patikrinti „Trakų“ vartininko Pauliaus Grybausko budrumą, tačiau kamuolys praskriejo virš vartų. Nyki pirma rungtynių pusė išsiskyrė dideliu pražangų skaičiumi, kova aikštės viduryje ir žaidėjų, kuriems buvo suteikiama medicininė pagalba, skaičiumi.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo „Sūduva“, uždirbusi keletą kampinių, tačiau nuo visų standartinių padėčių „Trakų“ futbolininkai apsigynė. Klampus futbolas tęsėsi ir toliau, abi komandos daugiau laiko su kamuoliu praleisdavo aikštės viduryje negu prie varžovų vartų.

Nuo 70-os minutės abiejų ekipų demonstruojamas futbolas pasikeitė. Pirmi savo šanso po eilinio kampinio sulaukė „Sūduvos“ žaidėjai, tačiau baudos aikštelėje kilusioje sumaištyje „Trakų“ žaidėjams pavyko šiaip ne taip apsiginti. Pavojingais smūgiais atsakė Vytautas Lukša ir Jurijus Mamajevas, tačiau „Sūduvos“ vartininkas Džiugas Bartkus su jais susitvarkė.

Eilinį kartą aktyviai žaidė „Sūduvos“ žaidėjai - Tomas Radzinevičius ir Giorgio Russo. Būtent pastarasis kartą buvo atsidūręs baudos aikštelėje dėkingoje situacijoje, tačiau „Trakų“ gynėjai vėl buvo laiku ir vietoje.

81-ą rungtynių minutę „Trakų“ treneriui Edgarui Jankauskui teko atlikti priverstinį vartininko keitimą. Strategas vietoje susižeidusio P .Grybausko į aikštę išleido A lygoje debiutavusį Joną Saryčevą. Jaunajam „Trakų“ vartų sargui debiutas galėjo apkarsti 84-ą minutę, bet T. Radzinevičiaus pavojingas smūgis praskriejo greta vartų.

94-ą rungtynių minutę tarsi perkūnas iš giedro dangaus smogė „Trakų“ žaidėjas Povilas Krasnovskis. Po svečių saugo smūgio kamuolys kliudė gynėją, pakeitė kryptį ir privertė D. Bartkų išimti jį iš vartų tinklo. Po šio epizodo antrą geltoną kortelę prieš save pamatė „Sūduvos“ žaidėjas Marius Činikas, kuris buvo pašalintas iš aikštės.