Daug kas liko nepatenkintas teisėjo darbu, tačiau „Barca“ (69 tšk.) savo sąskaitoje jau turi tris taškus ir po šios pergalės nuo „Atletico“ ir „Real“ klubų (abu – po 70 tšk.) atsilieka vos vienu. Taigi kova dėl Ispanijos čempionų vardo tapo tik įdomesnė.

Po rungtynių „Real“ treneris Carlo Ancelotti teigė, kad jo komanda tikrai nenusipelnė šio pralaimėjimo. Tiesa, italas nedrįso kalbėti apie rungtynių teisėją. Tuo metu FC „Barcelona“ žaidėjai teigė, kad arbitras Alberto Undiano Malenco iš Pamplonos jiem ne tik nepadėjo, bet kaip tik nepagrįstai skyrė 11 metrų baudinį į jų vartus, kai ant baudos aikštelės linijos buvo pargriautas Cristiano Ronaldo.

Tačiau kritikos teisėjui negailėjo Cristiano Ronaldo, kuris mano, kad arbitras nesusitvarkė su savo darbu. Savo mintimis taip pat pasidalino raudoną kortelę gavęs Sergio Ramosas bei kitas gynėjas Marcelo.

„Kova dėl titulo yra labai atvira. Mums reikia kuo greičiau parodyti savo reakciją dėl šio pralaimėjimo. Jau ne kartą sakiau, kad lygos titulą lems paskutinės sezono rungtynės. Turime nesustoti ir toliau kovoti. Turime parodyti savo reakciją“, – kalbėjo C.Ancelotti.

„Dar nespėjau su savo žaidėjais pakalbėti apie rungtynes. Mes padarėme smulkių klaidų ir štai kodėl pralaimėjome. Komanda yra pasiruošusi pamiršti šias rungtynes ir judėti į priekį. Turime būti patenkinti savo žaidimu“.

„Pirmuose mačuose su „Barca“ ir „Atletico“ mes nusipelnėme pralaimėti, bet tikrai ne šiąnakt. Mes nenusipelnėme šio pralaimėjimo. Nuo sezono pradžios mes tikrai patobulėjome ir tą parodėme aikštėje. Sužaidėme geras rungtynes, bet dabar turime jas pamiršti. Daug svarbiau dabar yra būsimos rungtynės“.

„Man sunku komentuoti teisėjo sprendimus. Tiesa, kad Lionelis Messi įmušė tris įvarčius, bet bet kokios klaidos prieš tokį žaidėją tau skaudžiai kainuos. Mums liko devynerios rungtynės. Jos visos bus intensyvios ir labai svarbios“, – užbaigė C. Ancelotti.

C. Ronaldo: teisėjas nesusitvarkė

„Mes žaidėme prieš 12. Taip būna visuomet. Galbūt kažkas nori, kad „Barca“ vėl laimėtų lygą. Nenoriu to pasilikti savyje ir taip pat neieškau pasiteisinimų, bet šis teisėjas nebuvo tokio lygio, kokio reikia tokioms rungtynėms. Jis buvo visas išblyškęs, nes nesugebėjo susitvarkyti su rungtynėmis ir priimtu teisingų sprendimų“, – kalbėjo C. Ronaldo.

„Jei „Barca“ būtų pralaimėjusi, kova dėl titulo jai būtų buvusi baigta. Po penkerių metų čia aš suprantu, kaip viskas veikia. Spauda už mane čia yra daug daugiau metų. Niekada nemačiau, kad „Real“ klubas būtų palaikomas teisėjų. Kad ir kaip viskas įvyko, esu tikras, kad mes laimėsime lygą“, – pareiškė C. Ronaldo.

S. Ramosas: „Barcos“ pergalė buvo iš anksto nulemta

„Visada viskas būna taip pat. Aš neliečiau Neymaro, bet apie tai kalbėti yra beprasmiška, tai nieko nepakeis“, – savo mintimis pasidalino ir S.Ramosas.

„Visi matė, kas šiandien įvyko. Iš šių rungtynių mes galėjome kažką gauti, bet negavome nieko. Yra tokių dalykų, prieš kuriuos tu nepakovosi. Tai buvo iš anksto nulemta. Prie Neymaro aš sustojau, nes man geriau lygiosios 3:3 nei 11 metrų baudinys ir raudona kortelė, bet visi puikiai matė, kuo tai baigėsi“, – piktinosi S. Ramosas.

Marcelo: kalbėti apie teisėją – beprasmiška

„Neketinu kalbėti apie teisėją. Šaukštai jau po pietų ir kalbėti apie tai būtų beprasmiška. Turime galvoti apie tai, ką darėme blogai ir pasistengti to nekartoti. Dar liko daug rungtynių“, – sakė Marcelo.

„Mes kovojome, bet buvo labai sunku. Dabar turime laimėti prieš „Sevillą“ ir nedaryti klaidų, kurias darėme šiame mače. Stengėmės daryti tai, ko prašė treneris. Norėtume visada žaisti gerai ir nepraleisti įvarčių, bet su 10 žaidėjų tai padaryti buvo sunku. Turime nepasiduoti ir kovoti toliau“, – užbaigė Marcelo.