Carlo Ancelotti treniruojama „Real“ ekipa bandys sutvirtinti savo pozicijas pirmoje vietoje, tačiau katalonams trauktis nebėra kur ir pralaimėti jie nebegali.

Madrido „Real“

Pirmoje šio sezono „El Clasico“ akistatoje Ispanijos sostinės klubas patyrė pralaimėjimą prieš „Barcelona“, tačiau antrasis susitikimas įvyks Madrido tvirtovėje, kurioje paskutinį sykį „baltieji“ pralaimėjo dar praėjusių metų rugsėjį.

Paskutinėse rungtynėse „Real“ šventė pergalę. UEFA Čempionų lygoje madridiečiai rezultatu 3:1 dar kartą nugalėjo Gelzenkircheno „Schalke“. Tuo tarpu praėjusį savaitgalį Ispanijos čempionate „Real“ turėjo vargo ir tik minimaliu skirtumu įveikė „Malaga“ komandą.

Cristiano Ronaldo

„Primera“ čempionate ilgą sezoną dalį „karališkasis“ klubas žygiavo trečioje vietoje, tačiau varžovų nesėkmėmis pasinaudoję C. Ancelotti auklėtiniai dabar yra turnyrinės lentelės viršūnėje ir prieš Madrido „Atletico“ yra įgiję 3 taškų pranašumą, o prieš „Barca“ – 4.

Madrido ekipos gretose neišvysime trijų futbolininkų – Alvaro Arbeloa, Jese Rodriguezo ir Sami Khedira. Pastarieji du atakuojantys žaidėjai šį sezoną aikštėje nebepasirodys. Gera žinia „baltiesiems“ yra ta, kad visi pagrindinės sudėties žaidėjai yra visiškai sveiki ir pasiruošę rungtynėms.

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis: Diego Lopez, Daniel Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrič, Xabi Alonso,Angel Di Maria,
Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

„Barcelona“

Gerardo Martino užduotis prieš šį mačą yra nuteikti žaidėjus kovoti tik dėl pergalės. „Barcelona“ turės pasitikėjimo po pirmojo tarpusavio mačo, tačiau „Santiago Bernabeu“ stadione iš šeimininkų atimti taškus yra itin sudėtinga.

Katalonai prieš rungtynes Madride taip pat neklupo. „Barcelona“ savo žiūrovų akivaizdoje išniekino Pamplonos „Osasuna“, kurią sutriuškino rezultatu 7:0. Čempionų lygoje Ispanijos čempionams taip lengva nebuvo, tačiau rezultatu 2:1 įveikta galinga „Manchester City“ ekipa.
Alexis Sanchezas ir Lionelis Messi

Barselonos miesto komanda šį sezoną „Primera“ pirmenybėse ilgą laiką pirmavo, tačiau dabar rikiuojasi trečioje pozicijoje.

Katalonai šiame susitikime praradimų neturi ir taip pat galės žaisti stipriausia sudėtimi. Isaacas Cuenca ir Jonathanas Dos Santosas gydosi traumas, tačiau jie yra atsarginiai.

Prognozuojama startinė „Barcelona“ sudėtis: Victor Valdes, Dani Alves, Javier Mascherano, Gerard Pique, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, Neymar, Lionel Messi, Iniesta.

Tarpusavio susitikimai:

„Barcelona“ 2 – 1 „Real Madrid“ (2013 m.)
„Real Madrid“ 2 – 1 „Barcelona“ (2013 m.)
„Barcelona“ 1 – 3 „Real Madrid“ (2013 m.)
„Real Madrid“ 1 – 1 „Barcelona“ (2013 m.)
„Barcelona“ 2 – 2 „Real Madrid“ (2012 m.)

Penkios paskutinės „Real“ rungtynės:

„Schalke“ 1 – 6 „Real Madrid“ (Čempionų lyga)
„Atletico Madrid“ 2 – 2 „Real Madrid“ („Primera“)
„Real Madrid“ 3 – 0 „Levante“ („Primera“)
„Malaga“ 0 – 1 „Real Madrid“ („Primera“)
„Real Madrid“ 3 – 1 „Schalke“ (Čempionų lyga)

Penkios paskutinės „Barcelona“ rungtynės:

Real Sociedad“ 3 – 1 „Barcelona“ („Primera“)
„Barcelona“ 4 – 1 „Almeria“ („Primera“)
„Real Valladolid“ 1 – 0 „Barcelona“ („Primera“)
„Barcelona“ 2 – 1 „Manchester City“ (Čempionų lyga)
„Barcelona“ 7 – 0 „Osasuna“ („Primera“)