Abi komandos aktyviai pradėjo rungtynes ir pirmasis įvartis krito sužaidus 8 minutes. „Sūduvos“ žaidėjas Audrius Brokas atlieka perdavimą iš dešinio krašto ir Valentinas Baranovskis galva muša pirmą rungtynių įvartį.

Patyrę šaltą dušą savo žaidimą pradėjo demonstruoti ir Lietuvos čempionai. 17-ą minutę „žalgirietis“ Ramūnas Radavičius atlieka rezultatyvų perdavimą ir Serge Nyuiadzi muša jį į vartus. Jau po keturių minučių įvarčio autorius S. Nyuiadzi pats atlieka rezultatyvų perdavimą ir įvartį pelno Kristis Andreou.

Pajutę įvarčio skonį „Žalgirio“ ekipa neketino sustoti. Savo šansą išnaudoja ir „Žalgirio“ žaidėjas Jakubas Wilkas. Lenkas pasižymėjo 26-ąją minutę. Jau po trijų minučių R. Radavičius atlieka dar vieną puikų perdavimą ir antrą savo įvartį muša S. Nyuiadzi – 4:1.

33-ią minutę vilniečiai pradeda varžovų triuškinimą. Linas Pilibaitis pasiunčia kamuolį į kairį vartų kampą – 5:1. Kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas keičia du įvarčius įmušusį ir traumą patyrusį S. Nyuiadzi.

„Rungtynių pradžioje patyrėme šaltą dušą, tačiau tai buvo į naudą, – po pirmojo kėlinio teigė „Žalgirio“ žaidėjas Georgas Freidgeimas. – Vangiai pradėjome susitikimą, o po praleisto įvarčio patys pradėjome aktyviau žaisti, tikimės tokį žaidimą išlaikyti ir antroje mačo dalyje“.

Antrą kėlinį vėl aktyviai pradėjo aikštės šeimininkai. Kelias progas pasižymėti turėjo Rytis Leliūga. 56-ą minutę baudos aikštelėje griūna R. Radavičius, tačiau teisėjas pačiam „žalgiriečiui“ už vaidybą parodė geltoną kortelę.

71-ą minutę Jakubas Wilkas kelia kamuolį į baudos aikštelę ir galva įvartį muša Andro Švrljuga – 6:1. Po dešimties minučių, 81-ą min., R. Radavičius siunčia kamuolį į baudos aikštelę ir ten galva kamuolį į vartus pasiunčia po keitimo pasirodęs Paulius Janušauskas. 86-ą minutę P. Janušauskas baudos aikštelėje suklaidina „Sūduvos“ gynėjus, atlieka perdavimą ir įvartį pelno Rytis Leliūga – 8:1.

Pirmoje dienos dvikovoje Šiauliuose vietos „Šiaulių“ futbolininkai susitiko su Pakruojo „Kruojos“ futbolininkais. Mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šiauliuose abi komandas pasitiko į Lietuvą sugrįžusi žiema, todėl pirmosiomis dvikovos minutėmis futbolininkams teko prisitaikyti prie stipraus vėjo ir pūgos. Pirmieji tai padarė „Kruojos“ futbolininkai, išsiveržę į priekį po Ričardo Beniušio smūgio 11-ą minutę.

Po įvarčio svečiai atsitraukė, atiduodami kamuolio kontrolę „Šiauliams“ ir grasindami aštriomis kontratakomis. 22-ą minutę po Edvino Jasaičio smūgio iš kairiojo krašto kamuolys atsidūrė pakruojiškių vartų tinkle, tačiau šoninis teisėjas užfiksavo nuošalę.

27-ą minutę po pražangos prie varžovų vartų „Šiauliai“ gražiai įžaidė baudos smūgį, tačiau Yamadou Keita smūgiuoti nespėjo, gynėjams išmušus kamuolį į kampinį. Dar po penkių minučių aikštės šeimininkai sukūrė pavojingiausią pirmajame kėlinyje progą, kai po Filipo Zderičiaus perdavimo iš dešinės Niko Tokičius galva smūgiavo šalia vartų.

Jo pabaigoje keletą pavojingų momentų sukūrė „Kruoja“. R.Beniušis turėjo puikią galimybę padvigubinti rezultatą 42-ą minutę po perdavimo per pusę aikštės, bet jo stiprų smūgį pirštų galais į kampinį nukreipė Ignas Plūkas. Vėliau smūgiais iš toli vartams grasino Youbou Thome ir Nerijus Mačiulis, tačiau legionierius į vartus nepataikė, o lietuvis smūgiavo tiesiai į vartininką.

Po pertraukos abi komandos metėsi į priekį. 52-ą minutę Robertas Vėževičius kairėje baudos aikštelės pusėje suklaidino gynėją, bet griebėsi už galvos, kai smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia tolimo vartų virpsto.

Sužaidus 16 minučių antrame kėlinyje „Šiauliai“ išlygino rezultatą. Po pražangos netoli vartų, Stjepanas Babičius atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę N. Tokičiui, kuris nukreipė kamuolį į artimą vartų kampą.

Dar po minutės „Kruojos“ situacija komplikavosi, nes antrą geltoną kortelę gavo ir iš aikštės buvo pašalintas Radanfahas Abu Bakras.

„Šiauliai“ pabandė pasinaudoti sąmyšiu svečių komandoje. Pavojingai galva smūgiavo N. Tokičius, gaisras „Kruojos“ baudos aikštelėje kilo po Roko Gedmino perdavimo į baudos aikštelę, kurį gynėjai panaikino ne be vargo.

Atlaikę pirmą atakų bangą pakruojiškiai nusiramino ir sėkmingai atlaikė visus aikštės šeimininkų bandymus įmušti antrąjį įvartį. Atlikti keitimai šiauliečių atakoms aštrumo nepridėjo, dvikova baigėsi lygiosiomis.

Kitame susitikime pirmą pergalę šventė Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai. Daugkartiniai Lietuvos čempionai Kaune 3:0 nugalėjo Alytaus „Dainavos“ ekipą. „Ekrano“ ekipa dominavo visas rungtynes, tačiau panevėžiečiams įvarčius pavyko įmušti tik antroje rungtynių dalyje.

Rungtynių pradžioje iniciatyvą perėmė „Ekrano“ futbolininkai, tačiau jiems nepavyko savo pranašumo paversti įvarčiais. 15-ą minutę baudos aikštelėje krito panevėžietis Tomas Salamanavičius, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo.

25-ą minutę traumą patyrė „Dainavos žaidėjas Ervinas Chvesko. Jį pakeitė Skirmantas Šeštavickas. 31-ą minutę Sigitas Urbys pavojingai skersavo kamuolį į baudos aikštelę, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo „Dainavos“ vartininkas Donatas Mikučionis. Jau per pirmojo kėlinio pridėtą laiką pavojingai smūgiavo „Ekrano“ žaidėjas Edgaras Baranauskas, tačiau „Dainavos“ vartininkas savo vietoje.

Antrame kėlinyje „Ekranui“ pavyko įrodyti savo pranašumą. Jau 51-ą mačo minutę Tomas Dapkus tolimu ir stipriu smūgiu nuginklavo „Dainavos“ vartininką. 69-ą mačo minutę Aivaras Meškinis atliko rezultatyvų perdavimą ir Lukas Kochanauskas padvigubino rezultatą. Dar po dešimties minučių kelis varžovus suklaidinęs Tomas Dapkus atliko perdavimą ir Tomas Salamanavičius įmušė trečią rungtynių įvartį.

Rezultatai:

Šiaulių „Šiauliai“ 1 - 1 Pakruojo „Kruoja“
11' [0 - 1] Ričardas Beniušis
61' [1 - 1] Niko Tokičius
64' Radanfah Abu Bakras („Kruoja“) gavo raudoną kortelę

Alytaus „Dainava“ 0 - 3 Panevėžio „Ekranas“
51' [0 - 1] Tomas Dapkus
69' [0 - 2] Lukas Kochanauskas
79' [0 - 3] Tomas Salamanavičius

Vilniaus „Žalgiris“ 8 - 1 Marijampolės „Sūduva“
6' [0 - 1] Valentinas Baranovskis
17' [1 - 1] Serge Nyuiadzi
21' [2 - 1] Kristis Andreou
26' [3 - 1] Jakubas Wilkas
29' [4 - 1] Serge Nyuiadzi
33' [5 - 1] Linas Pilibaitis
71' [6 - 1] Andro Švrljuga
81' [7 - 1] Paulius Janušauskas
86' [8 - 1] Rytis Leliūga

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris2+96
2.Banga2+26
3.Atlantas2+64
4.Kruoja2+14
5.Ekranas2+23
6.Trakai2+13
7.Šiauliai2-21
8.Granitas2-21
9.Sūduva2-80
10.Dainava2-90