D. Šemberas prieš kelias dienas oficialiai pasirašė sutartį su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“.

Legendiniai veteranai - ne vieninteliai buvę ar dabartiniai šalies rinktinės žaidėjai, nusprendę artimiausią ateitį susieti su Lietuvos čempionatu.

Kartu su D .Šemberu „Žalgiriui“ šiemet atstovaus iš Vengrijos į tėvynę grįžęs saugas Linas Pilibaitis. Trakų komandoje E. Jankausko patarimų klausysis net trys žaidėjai, kurie jau vilkėjo nacionalinės komandos marškinėlius - vartininkas Paulius Grybauskas bei saugai Vytautas Lukša ir reto grožio įvartį per save škotams prieš septynerius metus Kaune įmušęs Darius Miceika.

Kitam lygos debiutantui „Klaipėdos granitui“ vadovaus praeities futbolo žvaigždžių duetas - prie trenerio Roberto Poškaus prisidėjo jo asistentu tapęs Tomas Ražanauskas. Uostamiesčio klubui atstovaus beveik dvi dešimtis rungtynių Lietuvos rinktinėje sužaidęs Tomas Tamošauskas.

Namo traukia ir tie, kurie didesnę karjeros dalį praleido užsienio klubuose. Iš Anglijos į „Žalgirį“ atvyko buvęs Lietuvos U-19 rinktinės kapitonas vartininkas Lukas Lidakevičius, iš Rusijos į Klaipėdos „Atlantą“ - saugas Ovidijus Verbickas, kuris dar šį sezoną buvo registruotas Čempionų lygoje Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipos sąraše, iš Latvijos į Marijampolės „Sūduvą“ - Marius Činikas, kažkada Škotijoje atstovavęs Edinburgo „Hearts“ klubui.

Tituluotų ir Lietuvoje gerai žinomų užsieniečių A lygos klubuose irgi bus. Alytaus „Dainavos“ treneriu tapo 1988 metų Europos vicečempionas Sergejus Aleinikovas, o „Žalgiris“ sulaukė vilniečių fanų pernai pamėgto Kubos - prie čempionų komandos vėl prisidėjo iš Rumunijos grįžęs Jakubas Wilkas.

Sezonas startuoja jau šį savaitgalį (kovo 8-9 d.). Futbolo aistruoliams bus į ką paganyti akis iš tribūnų.