Lietuviai pirmavo po jau 4 minutę pelnyto saugo Gedimino Vičiaus, kuris rungtyniauja Kazachstane, įvarčio, tačiau kazachai 68 min. atsakė tiksliu puolėjo Nurbolo Žumaskalijevo smūgiu ir išlygino rezultatą – 1:1.

Lygiosios atspindi vaizdą aikštėje, nes kazachai mėgino regzti savo išpuolius poziciškai, o mūsiškiai daugiau rėmėsi kontratakomis. Abi komandos pernelyg daug progų nesukūrė.

Lietuvos futbolininkai FIFA reitinge užima 102 poziciją, o Kazachstano atstovai žengia 128-toje vietoje.

Tai buvo pirmas abiejų komandų tarpusavio susitikimas istorijoje. Prieš metus su kazachais susitiko kaimynai latviai ir tada rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.

Rungtynių eiga:

Rungtynes aktyviau pradėjo lietuviai, kurie jau 4 minutę po Mindaugo Kalono pakelto kampinio ir neapdairaus varžovų žaidimo savo baudos aikštelėje pelnė pirmą įvartį. Pasižymėjo ne kas kitas, o Karagandos „Šachtior“ (Kazachstanas) klube žaidžiantis saugas Gediminas Vičius – 1:0!

9 min. mūsiškiai kėlė antrą kampinį, šį sykį nebe taip sėkmingai.

19 min. arti tikslo buvo jau kazachai, tačiau jiems pritrūko tikslumo paskutinėje atakos stadijoje ir kamuolys praskriejo virš vartų.

33 min. padirbėti jau teko lietuvių vartininkui Giedriui Arlauskiui, kuris pagavo kamuolį po Kazachstano puolėjo smūgio galva.

Pirmas kėlinys taip ir baigėsi – 1:0 priekyje Lietuva.

53 min. lietuviai surengė dar vieną pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Fiodoras Černychas, tačiau jo smūgis buvo kiek per stiprus.

Iniciatyvą po truputį perėmė kazachai, kurie stengėsi kuo greičiau išlyginti rezultatą.

Jiems tą pavyko padaryti 68 minutę, kai tikslus buvo Nurbolas Žumaskalijevas – 1:1.

76 min. smūgiu kaire koja savo laimę pabandė Saulius Mikoliūnas, bet Kazachstano komandos vartininkas Andrejus Sidelnikovas buvo savo vietoje.

89 min. puikią progą turėjo Mindaugas Panka, bet jis, būdamas laisvas, vos iš poros metrų atstumo nesugebėjo tinkamai galva smūgiuoti kamuolio į vartus.

Netrukus nuaidėjo teisėjo iš Rusijos Michailo Vilkovo finalinis švilpukas – lygiosios 1:1.

Rungtynės:

Lietuva 1 – 1 Kazachstanas

4' [1 – 0] Gediminas Vičius
68' [1 – 1] Nurbolas ŽumaskalijevasLietuvos rinktinė: Giedrius Arlauskis, Egidijus Vaitkūnas, Tadas Kijanskas, Marius Žaliūkas, Valdemaras Borovskis (78 min. Georgas Freidgeimas), Arvydas Novikovas, Gediminas Vičius, Fiodoras Černychas (53 min. Saulius Mikoliūnas), Mindaugas Panka, Mindaugas Kalonas (72 min. Deimantas Petravičius), Lukas Spalvis (59 min. Simonas Stankevičius).

Atsarginiai: Emilijus Zubas, Nerijus Valskis, Mantas Kuklys ir Aurimas Vilkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)