Prieš ateidami į Alytaus futbolą ir reprezentacinį miesto klubą užsieniečiai ne kartą viešėjo Dzūkijos sostinėje, stebėjo komandos rungtynes, susitiko su buvusiais klubo savininkais ir po daugiau nei keturių mėnesių derybų priėmė bendrą sutarimą dėl „Dainavos“ perėmimo. Tai palaimino ir viena pagrindinių „Dainavos“ rėmėjų – Alytaus miesto savivaldybė, kurios vadovai davė principinį pritarimą investuotojų planams, kurie sutampa su futbolo vystymo mieste klausimais.

Kad Alytaus futbolas ir jo flagmanė „Dainava“, naujieji jos vadovai ir miesto savivaldybė išties dirbs bendram tikslui turėtų patvirtinti ir pristatymas, surengtas Alytaus rotušėje. Čia meras Jurgis Krasnickas, jo pavaduotoja Nijolė Makštutienė ir administracijos vadovai priėmė investuotojus - naują „Dainavos“ futbolo klubo savininką, prezidentą G. Greco ir vadovą M. Fourmeaux.

Italas G. Greco (g. 1958 m.) – tarptautinis futbolo vadybininkas, buvęs rezultatyvus atakuojantis saugas, žinomas iš savo karjeros „Torino“, Romos „Lazio“ ir „Ascoli“ klubuose. Prancūzas M. Fourmeaux (g. 1984 m.) – tarptautinis vadybininkas, iki šiol dirbęs Prancūzijos, Italijos ir kitų šalių futbolo rinkose.

Alytaus rotušėje pristatytas realiausias kandidatas į „Dainavos“ 2014-ų sezono trenerio postą. Tai buvęs Turino jaunimo futbolo akademijos, kitų Italijos, Rusijos komandų treneris Sergejus Aleinikovas (g. 1961 m.). Jis – buvęs garsus žaidėjas, karjerą Italijoje pradėjęs prieš 25-erius metus, kai tapo Turino „Juventus“ žaidėju.

S. Aleinikovas – buvęs Sovietų sąjungos, Baltarusijos, „Sandraugos“ šalių rinktinių narys (daugiau nei 80 rungtynių), UEFA jubiliejaus proga „Auksinio žaidėjo“ prizu apdovanotas kaip geriausias visų laikų Baltarusijos futbolininkas.

Užsienio investuotojų dėka su „Dainava“, kuri pasiruošimą šių metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos sezonui pradėjo sausio viduryje, jau treniruojasi ne tik Alytaus futbolo auklėtiniai. Tai ir futbolo profesionalai žaidėjai Argentinos, Italijos ir Prancūzijos.

Pasak M. Fourmeaux, jų tikslas Alytuje – ne tik užsienio futbolininkų vadyba, jų atvedimas į „Dainavą“, tačiau ir Dzūkijos sostinės, krašto talentų paieška ir pagalba jiems įsitvirtinant užsienio futbolo rinkose.

Susijungus dviems Alytaus klubams, „Alyčiui“ ir „Vidzgiriui“ ir 2011-ais taip atgimus „Dainavai“, 2014-ų čempionatas jai bus ketvirtas iš eilės A lygoje.

„Dainava“ – vienas seniausių klubų, šiuo metu rungtyniausiančių šalies aukščiausios lygoje. Po metų alytiškiai turėtų švęsti komandos vardo 80-mečio (1935–2015 m.) ir auksinio sezono 40-mečio (1975 – 2015 m.) sukaktis.

G. Greco ir S. Aleinikovas atsakė į Alytaus žiniasklaidos atstovų klausimus. Alytausgidas.lt domėjosi, kada „Dainava“ pradės žaisti Alytaus stadione.

„Įsigijau klubą, nes viskas Alytaus miesto futbolo struktūroje - tinkama, todėl visas rungtynes norėtume žaisti, treniruotis Alytuje, o ne Kaune ar Vilniuje. Mes suprantame, kad gamta kartais gali pakeisti planus, tačiau mūsų prioritetas – namų aikštė. Tad jeigu meras leis – jau kitas rungtynes mes žaisime čia“, - į miesto vadovus kreipėsi naujas „Dainavos“ prezidentas G. Greco.

„Pirmenybė – „Dainavai“, tačiau stadionas – ne mero, o savivaldybės ir visos Lietuvos futbolo“, - atsakė Alytaus miesto savivaldybės sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis. Jis, paprašytas sukonkretinti savo atsakymą, patikino, kad esant palankioms oro sąlygoms, ankstyvam pavasariui, „Dainavą“ žaidžiant Alytaus stadione galimai matysime jau po trijų savaičių. Tam pritarė ir miesto meras J. Krasnickas, kuris „Dainavai“ palinkėjo sėkmės ir išreiškė viltį, kad laikai, kai Alytaus komanda buvo čempionė – sugrįš, o to sulauks ir jis pats.

„Dėsime daug pastangų, daug darbo ir profesionalumo. Čia mėginsime pritraukti daugiau ir papildomų investicijų iš užsienio, mokysimės lietuvių kalbos, tad Alytuje tikimės dirbti ilgai“, - nevienadieniais savo planais pasidalino „Dainavos“ prezidentas.

S. Aleinikovas į Alytaus žiniasklaidos klausimus atsakė aptakiai.

„Aš atsakinėju aikštėje“ ir pridūrė, kad komandoje planuoja turėti kolegą, kuris yra lietuvis. Kalbinamas Dzūkijos televizijos, S. Aleinikovas patvirtino, kad komandoje žais ir užsienio, ir Lietuvos futbolininkai, „su kuriais bus atsiskaitoma laiku ir taip, kaip sutarta“.

„Alytaus naujienos“ teiravosi, ar su naujais „Dainavos“ savininkais keisis klubo spalvos, ženklas. G. Greco atsakė, kad komandos spalvos, istorija, pavadinimas išliks. FM99 klausė apie „Dainavai“ keliamus tikslus, kainą, už kurią įsigytas klubas ir šio sezono biudžetą.

„Kaina telieka buhalteriniuose dokumentuose, klubo biudžetas formuojamas, tačiau nežiūrint į laiko trūkumą rengiantis naujam sezonui ir kitus laikinus nepatogumus, finišo tiesiojoje komandą norėtume matyti stipriausiųjų A lygos komandų penketuke“, - sakė G. Greco.

Dar viena optimizmo gaidelė „Dainavos“ fronte – pingantys bilietai. Įėjimas į komandos rungtynes Alytuje, praėjusį sezoną kainavęs 10 litų, turėtų pigti.

„Galbūt iki 6 ar 5 litų, kaip buvo prieš porą sezonų“, - preliminarią bilieto kainą įvardijo klubo prezidentas, planuojantis atkurti sezono abonementų sistemą, o moteris į „Dainavos“ rungtynes Alytaus miesto stadione įleisti apskritai nemokamai.