„Arsenal“ namuose patyrė nesėkmę 0:2 (0:0), o AC „Milan“ vyrai taip pat neapgynė savo tvirtovės – 0:1 (0:0).

11 metrų baudinį uždirbęs Mesutas Ozilas jau 8 min. galėjo išvesti „Arsenal“ į priekį, tačiau smūgiavo labai nevykusiai, o 35 min. už pražangą savo baudos aikštelėje prieš Arjeną Robbeną iš aikštės buvo išvarytas Wojciechas Szczesny. Šeimininkų laimei, po Davido Alabos atlikto 11 metrų baudinio kamuolys atšoko į virpstą ir neatsidūrė vartuose.

Tiesa, antrame kėlinyje „Bayern“ sugebėjo išnaudoti kiekybinę persvarą ir ją pavertė dviem įvarčiais: 54 min. technišku šūviu iš toli pasižymėjo Toni Kroosas, o 88 min. galva įvartį pelnė Thomas Muelleris – 0:2.

Primename, kad „Bayern“ lygiai prieš metu įveikė „kanonierius“ Anglijoje rezultatu 3:1, tačiau namie pralaimėjo 0:2 ir tik per plauką žengė į kitą etapą, o paskui ir triumfavo turnyre.

Šį sezoną drastiškai skirtingas formas ir rezultatus demonstruojantys AC „Milan“ ir Madrido „Atletico“ futbolininkai tarpusavyje susitiko apskritai pirmą kartą istorijoje. Nors aktyvesni buvo šeimininkai, vienintelį mačo įvartį 83 min. įmušė Ispanijos rinktinės puolėjas Diego Costa – 0:1.

Taigi „Atletico“ prieš kovo 11 dieną vyksiančią atsakomąją akistatą įgijo vieno įvarčio pranašumą.

Rungtynių eiga: „Arsenal“ – „Bayern“ 0:2

„Arsenal“ klubai dėl traumų negali padėti Aaronas Ramsey, Kimas Kallstromas, Abou Diaby ir Theo Walcottas, o dėl diskvalifikacijos – Mikelis Arteta.

„Bayern“ gretose nėra Francko Ribery ir Xherdano Shaqiri.

Vokiečiai jau 3 min. buvo labai arti tikslo: po galingo Toni Krooso šūvio iš toli kamuolį pačiais pirštų galais į kampinį nukreipė Wojciechas Szczesny.

Šeimininkai taip pat nesnaudė ir jau 8 min. gudriai sužaidęs Mesutas Ozilas apgavo Davidą Alabą ir uždirbo 11 metrų baudinį. Tiesa, pats prie kamuolio stojęs „Arsenal“ saugas smūgiavo tiesiai į vartų vidurį ir Manuelis Nueueris ranka atmušė šį varžovo bandymą.

Po šio epizodo žaidimas kiek nurimo ir itin pavojingų progų sumažėjo.

35 min. W. Szczesny pavojingai savo baudos aikštelėje nukirto kamuolį besistabdžiusį Arjeną Robbeną ir buvo nubaustas raudona kortele. Maža to, į „Arsenal“ vartus skirtas 11 metrų baudinys.

W. Szczesny vietą vartuose užėmė Lukaszas Fabianski, o po D. Alabos smūgio nuo 11 metrų žymės kamuolys ne suspurdėjo tinkle, bet atšoko į virpstą.

Po pirmo kėlinio lygybė – 0:0.

54 min. T. Kroosas technišku smūgiu vis dėlto pramušė „Arsenal“ gynybą ir L. Fabianskį bei išvedė „Bayern“ ekipą į priekį – 1:0.

Svečiai neatlyžo ir po pirmo įvarčio: 62 min. Arjenas Robbenas vos antrą kartą nepergudravo L. Fabianskio.

70 min. dar kartą savo laimę pabandė A. Robbenas.

Mačui visai priartėjus prie pabaigos, 88 min., „Arsenal“ gerbėjams buvo suduotas antras smūgis: po idealaus Philippo Lahmo perdavimo Thomas Muelleris galva antrą kartą pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus – 2:0.

90 min. T. Kroosas dar sukirto kamuolį į virpstą, tačiau rezultatas nebepasikeitė – 2:0.

Rungtynių eiga: AC „Milan“ – „Atletico“ 0:1

AC „Milan“ komandai dėl traumų negali padėti Robinho, Stephanas El Shaarawy, Valteris Birša, Bryanas Cristante ir Cristianas Zapata.

„Atletico“ verčiasi be Filipe Luiso, Javio Manquillo ir Tiago.

Dvikova Milane prasidėjo atsargiai ir per pirmas 10 minučių nė vienos realesnės progos sukurta nebuvo.

O štai 14 min. šeimininkai buvo labai arti įvarčio: po Kaka smūgio „Atletico“ vartininkas Thibaut Courtoisas pirštų galais nukreipė kamuolį į skersinį.

19 min. T. Courtoisas pakartojo tą patį po įspūdingo Andrea Poli bandymo.

30 min. suveikė Mario Balotelli ir Kaka duetas, tačiau brazilui pritrūko tikslumo.

Pirmajame kėlinyje taip niekam įvarčiais pasižymėti ir nepavyko – 0:0.

Nei „Milan“, nei „Atletico“ nenorėjo atsidengti ir antrajame kėlinyje, tad abi komandos laukė varžovų klaidos.

70 min. ispanų gynyba blokavo M. Balotellio bandymą.

83 min. vis dėl to krito pirmasis įvartis: smūgiu galva į viršutinį vartų kampą pasižymėjo Diego Costa, „Atletico“ priekyje – 1:0.

Milano atstovai dar bandė išplėšti lygiąsias, tačiau puikia gynyba garsėjantys ispanai atsilaikė ir išsivežė svarbią pergalę 1:0.

Rungtynės:

Londono „Arsenal“ 0 – 2 Miuncheno „Bayern“
54' [0 – 1] Toni Kroos
88' [0 – 2] Thomas Mueller

8' Mesut Ozil („Arsenal“) nerealizavo 11 m
37' Wojciech Szczesny („Arsenal“) parodyta raudona kortelė
40' David Alaba („Bayern“) nerealizavo 11 m

AC „Milan“ 0 – 1 Madrido „Atletico“
83' [0 – 1] Diego Costa

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)