Abiejuose mačuose sėkmė lydėjo svečius: FC „Barcelona“ futbolininkai Mančesteryje laimėjo 2:0 (0:0), o PSG vyrai Lėverkuzene – net 4:0 (3:0).

Didelį ažiotažą kėlusių rungtynių Mančesteryje lemiamas lūžis įvyko 54 min., kai už paskutinės vilties pražangą prieš Lionelį Messį iš aikštės buvo pašalintas Martinas Demichelis, o pats nukentėjusysis realizavo 11 metrų baudinį.

Maža to, jau per pridėtą teisėjo laiką Danielis Alvesas dar labiau komplikavo ir taip sudėtingą „Man City“ komandos padėtį prieš atsakomąsias rungtynes ir padvigubino skirtumą – 2:0.

Lėverkuzene susirinkę žiūrovai šaltu dušu buvo apipilti jau 3 min., kai pasižymėjo PSG saugas Blaise Matuidi. Iki pertraukos dar du taiklius smūgius atliko Zlatanas Ibrahimovičius, o 88 min. ketvirtą vinį į „Bayer“ vartus įkalė Javieras Pastore.

Taigi vokiečiai prieš antrą dvikovą turi net keturių įvarčių deficitą.

Atsakomosios šių ekipų akistatos vyks kovo 12 dieną.

„Manchester City“ – FC „Barcelona“

Sunku tuo patikėti, bet „Manchester City“ ir „Barcelona“ tarpusavyje oficialiose rungtynėse susidūrė pirmą kartą istorijoje. Iki šiol šie klubai žaidė tik draugiškose dvikovose ir pasidalijo po tris pergales.

„Man City“ komanda debiutiuojs UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, tuo metu „Barcelona“ elitiniame žemyno turnyre triumfavo jau keturis sykius, o į ketvirtfinalį siekia patekti septintą sezoną iš eilės.

Papildomos intrigos Anglijos ir Ispanijos futbolo milžinų susirėmimui suteikė ir tai, kad „Manchester City“ komandai atstovauja net keturi ispanai – Davidas Silva, Alvaro Negredo, Jesusas Navasas ir Javi Garcia.

Rungtynių eiga:

Komandos rungtynes pradėjo gana atsargiai, o pirmieji įsidrąsino katalonai, kurie uždirbo kampinį.

18 min. arti tikslo buvo jau „Man City“ klubo puolėjas Alvaro Negredo, nesugebėjęs nukreipti kamuolio į vartų plotą iš gana aštraus kampo.

23 min. po neužtikrinto vartininko žaidimo FC „Barcelonos“ baudos aikštelėje kilo chaosas, tačiau kilusį gaisrą užgesino pats Victoras Valdesas.

32 min. iš toli šovė Xavi ir Joe Hartas kamuolį sugavo tik iš antro karto.

Kėlinio pabaigoje po tikslaus Jesuso Navaso perdavimo atakos smaigalyje vėl atsidūrė A. Negredo, tačiau šį kartą jam padoriau smūgiuoti galva sutrukdė varžovų gynėjai.

Po pirmo kėlinio lygu – 0:0.

54 min. „Man City“ futbolininkai atsikirto ir Martinas Demichelis savo baudos aikštelės prieigose pargriovė Lionelį Messį. Teisėjas iš Švedijos Jonas Eriksson buvo negailestingas – raudona kortelė ir 11 metrų baudinys (tiesa, iš epizodo pakartojimo panašu, kad pirminis kontaktas įvyko dar prieš baudos aikštelę).

L. Messi šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į patį vartų vidurį ir išvedė FC „Barceloną“ į priekį – 0:1.

66 min. puikią progą turėjo Danielis Alvesa, bet jo iš kelių metrų smūgiuotas kamuolys pralėkė visiškai šalia tolimojo virpsto.

77 min. puikią ataką surezgė Pablo Zabaleta ir Davidas Silva. Ispanas po komandos draugo perdavimo susistabdė kamuolį krūtine ir vienu lietimu spyrė į vartus, tačiau patikimai sužaidė V. Valdesas.

90 min. suveikė dviejų brazilų – Neymaro ir D. Alveso duetas. Pastarasis po techniško reido nuginklavo J. Hartą ir padvigubino FC „Barcelona“ klubo persvarą – 0:2. Visai netrukus nuaidėjo ir finalinis švilpukas.

Lėverkuzeno „Bayer“ – Paryžiaus „Saint Germain“

Kitame aštuntfinalyje ginklus surėmė vienąkart turnyro finalininkė Lėverkuzeno „Bayer“ ekipa, kuri 2002 metais tik po įspūdingo Zinedine Zidane įvarčio 1:2 pralaimėjo Madrido „Real“ klubui, ir Paryžiaus „Saint Germain“ futbolininkai su Zlatana Ibrahimovičiumi priešakyje.

Tiek vieni, tiek kiti labai sėkmingai žygiuoja savo nacionalinėse pirmenybėse: „Bayer“ vyrai Vokietijoje žengia antroje vietoje, o PSG kolektyvas Prancūzijoje apskritai yra vienvaldis čempionato lyderis.

Rungtynių eiga:

Mačas Vokietijoje prasidėjo greitu įvarčiu: jau 3 min. pasižymėjo svečių saugas Blaise Matuidi – 0:1.

11 min. rezultatą galėjo padvigubinti Zlatanas Ibrahimovičius, bet jo šūvį paskutinę akimirką blokavo Omeras Toprakas.

Netrukus geltonomis kortelėmis buvo nubausti įvarčio autorius B. Matuidi ir Roberto Hilbertas.

Kėlinio pabaigoje šeimininkai visai subyrėjo: iš pradžių, 39 min., Zlatanas Ibrahimovičius realizavo 11 metrų baudinį, o dar po trijų minučių jis puikiu smūgiu pasiuntė vokiečius į gilų nokautą.

Po pirmo kėlinio „Bayer“ atsilieka net 0:3.

57 min. šeimininkai apsigynė nuo dar vieno Z. Ibrahimovičiaus išpuolio.

59 min. šeimininkų popieriai tapo dar prastesni: raudona kortelė parodyta gynėjui Emirui Spahičiui ir „Bayer“ liko dešimtyje.

Lyg to būtų maža, 68 min. Philippas Wollscheidas nukreipė kamuolį į savo vartus. Vokiečių laimei, mačo arbitras nusprendė neįskaityti įvarčio, nes Ezequielis Lavezzi stovėjo nuošalėje.

Susitikimui priartėjus prie pabaigos PSG futbolininkai nurimo ir tiesiog kontroliavo kamuolį.

86 min. „Bayer“ vartininką dar privertė padirbėti Javieras Pastore, bet rezultatas nepasikeitė.

Vis dėlto 88 min. Yohanas Cabaye puikiu šūviu į viršutinį vartų kampą padidino prancūzų persvarą iki 4:0. Toks ir yra galutinis rezultatas.

Rungtynės:

„Manchester City“ 0 – 2 FC „Barcelona“
54' [0 – 1] Lionel Messi (11 m)
90' [0 – 2] Daniel Alves

53' Martin Demichelis („Manchester City“) parodyta raudona kortelė

Lėverkuzeno „Bayer“ 0 – 4 Paryžiaus „Saint Germain“
3' [0 – 1] Blaise Matuidi
39' [0 – 2] Zlatan Ibrahimovič (11 m)
42' [0 – 3] Zlatan Ibrahimovič
88' [0 – 4] Javier Pastore

59' Emir Spahič („Bayer“) parodyta raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)