Manchester City“ užima antrą vietą (53 taškai), „Chelsea“ – trečią (50). Čempionate pirmauja 55 taškus surinkusi Londono „Arsenal“, bet ši komanda sužaidė vienomis rungtynėmis daugiau.

„Chelsea“ futbolininkai sieks nutraukti aštuonių iš eilės „City“ pergalių seriją Anglijos pirmenybėse. Londono klubo strategas Jose Mourinho prieš rungtynes pareiškė, kad jo auklėtiniai į Mančesterį vyksta tik pergalės. Bet ją iškovoti nebus lengva.

„Miestiečiai“ iš pastarųjų dvylikos „Premier“ lygos mačų laimėjo net vienuolika ir tik vieną baigė lygiosiomis. Manuelio Pellegrini komanda šį sezoną namie visuose turnyruose iškovojo 17 pergalių iš 18. Mančesterio ekipa „Etihad Stadione“ laimėjo visas vienuolika „Premier“ lygos dvikovų.

„Chelsea“ futbolininkams gyvenimą gali palengvinti tai, jog nežais susižeidęs pagrindinis varžovų puolėjas Sergio Aguero. Dėl traumų taip pat negalės rungtyniauti Samiras Nasri ir Javi Garcia. „Chelsea“ ekipos gretose po traumos dar neatsigavo ir aikštėje nepasirodys Fernando Torresas. Londono klube gali debiutuoti iš „Basel“ komandos įsigytas egiptietis Mohamedas Salah.

„Chelsea“ klubas praėjusiame ture netikėtai prarado du taškus, kai savo aikštėje nesugebėjo palaužti vienos lygos autsaiderių Londono „West Ham United“ (0:0) ekipos. J. Mourinho kariai iš paskutinių aštuonių lygos dvikovų šešiose buvo stipresni už varžovus, o dviejose užfiksuotos lygiosios.

68 įvarčius pelniusi „Manchester City“ yra rezultatyviausia lygos komanda. O „Chelsea“ yra geriausiai besiginantis klubas – į savo vartus praleido vos 20 įvarčių.

Pirmame šių ekipų tarpusavio mūšyje Londone 2:1 triumfavo „Chelsea“. Tiesa, ši komanda „Etihad“ stadione pralaimėjo ketverias pastarąsias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)