Rungtynes abi komandos pradėjo didele sparta ir jau septintąją minutę Tomas Dapkus pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus, tačiau šoninis arbitras užfiksavo nuošalę. Po kelių minučių jau „Trakų“ išpuolis baigėsi smūgiu greta virpsto. Netrukus progą turėjo ir L. Kochanauskas, kuris išbėgo vienas prieš vartininką, tačiau smūgiavo virš vartų.

20-ąją minutę pasiaukojančiu šuoliu vartininkas Lukas Žukauskas išgelbėjo komandą nuo didelių nemalonumų, o jau kitoje atakoje L. Kochanausko pavojingą smūgį blokavo varžovų gynėjas.

Kamuolys ilgai neužsibūdavo aikštės viduryje, tačiau ekraniečiams pirmajame kėlinyje nepavyko primesti savo žaidimo stiliaus ir puolamuosiuose veiksmuose trūko tikslumo.

26-ąją minutę po kampinio kilusia sumaištimi pasinaudojo N. Misiuk, kuris galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į FKE vartų tinklą. „Ekrano“ futbolininkai kiek ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau atakos neretai strigdavo baudos aikštelės prieigose, o varžovų kontratakos dažnai kėlė nemažai problemų raudonųjų gynybai.

Antrojo kėlinio pradžioje po baudos smūgio A. Romeiko labai tiksliu smūgiu galva padvigubino „Trakų“ persvarą. Po praleisto antrojo įvarčio „Ekrano“ futbolininkai kurį laiką buvo pastebimai sutrikę ir varžovai turėjo dar kelias progas padidinti savo persvarą. Visgi antroje kėlinio pusėje situacija ėmė keistis ir 69-ąją minutę Rokas Stanulevičius stipriu baudos smūgiu sušvelnino rezultatą. Kamuolys kliudė varžovų sienelę ir skriejo į vartus – 2:1.

Per likusias 20 minučių itin grėsmingų epizodų nebuvo sukurta, o ekraniečiai rungtynes baigė itin jauna sudėtimi. Jauniausiems – Dominykui Donėlai ir Jonui Skinderiui – šiuo metu tik 16 metų, o vos penkiolikos Pauliui Obolevičiui tai buvo debiutas pagrindinėje sudėtyje.

„Ekranui“ šiose rungtynėse negalėjo padėti vartininkas Kornelijus Timofejevas ir Donatas Petrauskas, užsienio klubų peržiūrose dalyvaujantys Arsenij Buinickij ir Vaidas Slavickas, o tarptautiniame Sandraugos taurės turnyre Sankt Peterburge šiuo metu rungtyniauja net 6 pagrindinės sudėties futbolininkai: Edvinas Girdvainis, Martynas Dūda, Tomas Salamanavičius, Edgaras Baranauskas, Dovydas Norvilas ir Lukas Narbutas.

FK „Ekranas“ sudėtis: L.Žukauskas, Dž.Petrauskas, A.Meškinis, A.Šušnjar, R.Pilotas, R.Stanulevičius, Ž.Banys, S.Urbys, T.Dapkus, E.Tamulevičius, L.Kochanauskas. Antrajame kėlinyje rungtyniavo U.Umeh, Sig.Urbys, J.Skinderis, G.Vasiliauskas, D.Donėla, P.Obolevičius

Tai buvo pirmoji panevėžiečių nesėkmė draugiškose rungtynėse šiemet. Kiek anksčiau „Ekranas“ 3:0 įveikė Daugpilio „Daugavpils“ ekipą ir net 10:1 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)