Sekmadienį lietuvius 3:0 (1:0) nugalėjo grupėje pirmaujanti bei vietą ketvirtfinalyje užsitikrinusi Rusijos komanda.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Ruslanas Bolobovas (25 min. iš 11 m baudinio), Vladimiras Zabarovas (51 min.) ir Albertas Šaripovas (85 min.).

Lietuviai rungtynes baigė be iš aikštės pašalintų Aurimo Vilkaičio (24 min.) ir Deimanto Petravičiaus (37 min.).

B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Rusija22006:06
2.Sankt Peterburgas22005:03
3.Lietuva20020:50
4.Moldova20020:60

Pirmadienį paskutines B grupės rungtynes dėl trečiosios vietos Lietuvos rinktinė žais su Moldovos bendraamžiais, kurie sekmadienį 0:3 (0:1) pralaimėjo Sankt Peterburgo futbolininkams.

Lietuvos jaunių futbolo rinktinė turnyre Minske liko ketvirta

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) futbolo rinktinė dvylikos komandų tarptautiniame „Development Cup“ turnyre Baltarusijos sostinėje Minske užėmė ketvirtą vietą, sekmadienį mačą dėl trečiosios vietos 1:6 (1:2) pralaimėjusi Ukrainos bendraamžiams.

Varžovai pirmieji pelnė įvartį po taiklaus smūgio iš baudos aikštelės krašto, tačiau lietuviai nepasidavė. Po vieno Aurimo Jurgelevičiaus reido į tuščius vartus riedėjusį kamuolį sustabdė gynėjas. Tačiau 27 min. lietuvis vis tik pasiekė tikslą – jam pavyko aplenkti varžovus ir iš aštraus kampo pasiųsti kamuolį į vartus.

Išlyginę rezultatą lietuviai įgavo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir vis dažniau lankėsi prie varžovų vartų, tačiau prieš pat pertrauką Ukraina atstatė savo pranašumą. Į Lietuvos vartus skirtą 11 metrų baudinį Lukas Jurgėlas atrėmė, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo ukrainiečių žaidėjas.

Antrojo kėlinio pradžioje ukrainiečiams pavyko padidinti savo persvarą iki 3:1 ir tai buvo lemiamas lūžis šioje dvikovoje. Lietuvos komandai nepavyko atsitiesti psichologiškai, o senkančios fizinės jėgos lėmė klaidas gynyboje, kuriomis varžovai netruko pasinaudoti. Rungtynės baigėsi įtikinama Ukrainos pergale rezultatu 6:1.

„Pirmajame kėlinyje buvau patenkintas komandos žaidimu, tačiau antrajame pasirodė komandos nuovargis. Iš to sekė daug gynėjų klaidų, tad rezultatas yra toks, koks yra. Traumuotas buvo Lukas Valvonis, dar keli žaidėjai rungtyniavo susižeidę. Trūko lygiaverčių keitimų, nes šiame turnyre negalėjome remtis šešiais futbolininkais“, – teigė Lietuvos U-18 rinktinės treneris Darius Butkus.

Trenerio teigimu, Baltarusijoje komanda įgavo naudingos tarptautinių rungtynių patirties, pavyko išbandyti rinktinės rezervą. „Pasiekėme pusfinalį – tai tikrai geras rezultatas. Mano nuomone, turnyras buvo aukšto lygio. Netrūko komandų, kurios dalyvaus savo amžiaus Europos čempionato elitiniame atrankos etape“, – kalbėjo D.Butkus.

Už lietuvių turnyre liko Gruzijos (5 vieta), Irano (6), Suomijos (7), Latvijos (8), Moldovos (9), Kazachstano (10), Kirgizijos (11) bei Turkmėnijos (12) vienuolikės.

Turnyro nugalėtojais tapo Rusijos futbolininkai, kurie finale įveikė turnyro šeimininkę Baltarusijos komandą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)