Nuo pirmadienio jaunimo rinktinė treniruojasi Marijampolės „Arvi" manieže ir ruošiasi Baltarusijoje vyksiančiam tradiciniam 12 šalių komandų turnyrui. Šeštadienį U-18 rinktinė išvyks į Minską, o sekmadienį jų laukia pirmosios turnyro rungtynės su Kirgizijos rinktine. Sausio 20 dieną lietuviai išbandys jėgas su bendraamžiais iš Ukrainos.

Ketvirtadienio kontrolinėms rungtynėms su latviais, mūsiškių rinktinės treneriai Darius Butkus ir Marius Skinderis pakvietė 21 futbolininką.

Į rinktinę atvykti negalėjo Dovydas Virkšas, Markas Kardokas ir Ričardas Šveikauskas, kurie savo klubuose ruošiasi artėjančiam Lietuvos čempionatui.

Rinktinės gretose nebus ir pagrindinio vartininko Mariaus Adamonio, kuris buvo pakviestas į Italijos Serie A lygos „Genoa" C.F.C. klubo peržiūrą. Jį rinktinėje pakeis metais jaunesnis Lukas Paukštė iš Šiaulių futbolo akademijos.

U-18 rinktinėje nematysime ir pagrindinio puolėjo Edvardo Baniulio, kuris sudomino U-21 rinktinės trenerius ir su ekipa ruošis „Sandraugos" turnyrui.

Komandoje bus galima išvysti ir nemažai naujų veidų. Rinktinėje progą debiutuoti turės gynėjas Edgaras Kloniūnas, saugai Žygimantas Žiaugra, Vaidas Kavaliauskas ir Domas Levišauskas bei puolėjas Liutauras Rimkus.

Lietuvos ir Latvijos jaunimo U-18 rinktinių dvikova vyks Marijampolės „Arvi" manieže. Jų pradžia - 18:30 val. Įėjimas į rungtynes - nemokamas.

Lietuvos U-18 rinktinės sudėtis rungtynėms su Latvija:

Vartininkai: Lukas Jurgėlas (Nacionalinė futbolo akademija (NFA), Kelmė), Lukas Paukštė (Šiaulių futbolo akademija (ŠFA), Utena);

Gynėjai: Villi Grigaitis (Klaipėdos FM), Erlandas Juška (Vilniaus MFD „Žalgiris"), Dominykas Barauskas (Vilniaus FM „Ateitis"), Aurimas Jurgelevičius (PFA, Klaipėda), Arvydas Miklovis (PFA, Šilutė), Edgaras Kloniūnas (Kauno FM „Tauras")

Saugai: Tautvydas Bracevičius (PFA, Kelmė), Rimvydas Balčiūnas (FC „Šiauliai"), Giedrius Matulevičius („Parma" FC, Italija), Linas Mėgelaitis (PFA, Šilutė), Klaidas Janonis (Kauno „Stumbras"), Dominykas Donėla (PFA), Romanas Blaževičius (Kauno „Stumbras"), Žygimantas Žiaugra (PFA, Panevėžys), Vaidas Kavaliauskas (PFA, Panevėžys), Domas Levišauskas (Kauno FM „Tauras").

Puolėjai: Lukas Valvonis (Vilniaus FM „Ateitis"), Liutauras Rimkus (Klaipėdos FM).