„Eurofootball.lt“ apžvelgė kiekvieno futbolininko rezultatus, statistiką, iškovotus trofėjus bei pristato portalo lankytojų apklausos rezultatus.

Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“, 28 metai)

Neabejotinai pagrindinis pretendentas po keturių metų pertraukos ir vėl susigrąžinti geriausio pasaulio futbolininko vardą. Portugalas praėjusį sezoną demonstravo išties patrauklų žaidimą, o šio sezono rezultatai kalba patys už save.

Madrido „Real“ klubo lyderis savo šaliai „padovanojo“ kelialapį į 2014 pasaulio čempionatą. Portugalijos rinktinė privalėjo sužaisti papildomas atrankos rungtynes su Švedija ir būtent C. Ronaldo ėmėsi iniciatyvos per abu mačus pelnydamas net penkis įvarčius ir taip Paulo Bento vadovaujamai komandai pravėrė duris į Braziliją.

Vis dėlto, veikiausiai jei ne šis laimėjimas, portugalo viltys iškovoti „Ballon d‘Or“ būtų minimalios. Praėjusį sezoną 28 metų futbolininkas su „Real“ neiškovojo nei vieno titulo, nors asmeninė statistika buvo itin gera – per 2013 metus pelnyti 69 įvarčiai.

Buvęs „Manchester United“ puolėjas šį sezoną jau spėjo pagerinti UEFA Čempionų lygos rekordą. Jis tapo pirmuoju šio turnyro žaidėju, kuriam per grupių etapą pavyko pelnyti devynis įvarčius, o portugalas tai padarė per penkerias rungtynes.

2012-13 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 62, sužaista rungtynių – 68, rezultatyvūs perdavimai – 14.

2013-14 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 40, sužaista rungtynių – 32, rezultatyvūs perdavimai – 8.

Franckas Ribery (Miuncheno „Bayern“, 30 metų)

Prancūzijos rinktinės krašto puolėjas šį sezoną jau sulaukė asmenio pripažinimo – tapo geriausiu Europoje žaidžiančiu futbolininku. Dabar Francko Ribery tikslas yra tokiu futbolininku vadintis ir visame pasaulyje, nors asmeninė statistika prancūzo nėra įspūdinga.

Bene pagrindinė priežastis, kodėl Miucheno „Bayern“ narys yra įtrauktas į šį sąrašą – nuostabus 2012-13 metų sezonas visai Bavarijos ekipai. Jie iškovojo tris svarbiausius titulus – UEFA Čempionų lygą, Vokietijos taurę ir čempionatą. Be jokios abejonės F.Ribery ypač prisidėjo prie šių titulų.

Įdomu tai, kad 30-metis futbolininkas šį sezoną yra rezultatyvesnis nei praėjusį, nors dar praėjo tik pusmetis. Per 22 rungtynes žaidžiant tik už „Bayern“, prancūzas yra pelnęs 12 įvarčių, o „auksiniame“ sezone F. Ribery pelnė tik 11 įvarčių per 43 susitikimus.

Veikiausiai priminti nereikia, kad „Ballon d‘Or“ apdovanojimas yra asmeninis futbolininko trofėjus, todėl asmeniniai rezultatai šį kartą yra svarbesni nei komandiniai, nors, be abejo, balsus atiduoda įvairių rinktinių kapitonai ir treneriai, kuriems klubiniai titulai gali būti lemiamas faktorius.

2012-13 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 16, sužaista rungtynių – 53, rezultatyvūs perdavimai – 23.

2013-14 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 16, sužaista rungtynių – 27, rezultatyvūs perdavimai – 11.

Lionelis Messi („Barcelona“, 26 metai)

Dabartinis keturių „Auksinių kamuolių“ savininkas, kurį praėjusį sezoną ir šį stabdė traumos. Kol Lioneliui Messi netrukdė minėtos bėdos, jis žaisdavo savo stiliumi – „mušu tiek, kiek žaidžiu“. Būtent futbolininkas praėjusiais metais per 46 rungtynes pelnė 45 įvarčius.

„Barcelona“ klubo lyderis šiuose rinkimuose triumfuoja nuo 2009 iki pat 2012 metų. Tačiau, panašu, kad šį kartą gali likti be prestižiškiausio trofėjaus, nors statistika yra puiki, tačiau ji neprilygsta Cristiano Ronaldo.

Bet Argentinos rinktinės narys Madrido „Real“ lyderį pranoko iškovotais klubiniais trofėjais. L. Messi 2013 metais kartu su „Barca“ triumfavo Ispanijos „Primera“ lygoje bei „Supertaurėje“, kurioje varžėsi su „karališkojo“ klubo skriaudike Madrido „Atletico“ ekipa.

Daugelis futbolo specialistų tiki, kad C. Ronaldo nuostabi statistika turėtų padėti jam iškovoti antrąjį „Auksinį kamuolį“, tačiau kiti yra įsitikinę, kad verčiausias laimėti šiuos rinkimus yra F.Ribery, o dar kiti vis dar tiki L.Messi šansais.

2012-13 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 75, sužaista rungtynių – 59, rezultatyvūs perdavimai – 18.

2013-14 sezono statistika: Pelnyti įvarčiai – 16, sužaista rungtynių – 18, rezultatyvūs perdavimai – 5.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)