A. Conte šiuose rinkimuose nurungė pagrindiniu konkurentu laikytą Dortmundo „Borussia“ ekipos vairininką Jurgeną Kloppą.

Žurnalistų pakalbintas „Juventus“ strategas neslėpė džiaugsmo: „Jaučiuosi be galo pagerbtas ir norėčiau padėkoti savo žaidėjams, be kurių indėlio manęs čia nebūtų“.

„Ar pavyks triumfuoti ir FIFA metų trenerio apdovanojimuose? Tam reikia laimėti tarptautinius trofėjus, kaip tai padarė Jose Mourinho (vyr. „Chelsea“ treneris) ir Josepas Guardiola (vyr. „Bayern“ treneris)“.

„Man belieka pasiraitoti rankoves ir laimėti kitamet „Juventus“ stadione vyksiantį Europos lygos finalą, o ateinantį sezoną pradėsime naują žygį Čempionų lygoje“, – teigė italas.

„Vis dar jaučiame iškritimo kartėlį. Neturėjome galimybių Stambule žaisti futbolą prieš „Galatasaray“ ekipą. Šiemet mes norime laimėti viską – trečiąjį iš eilės „Scudetto“, Europos lygą ir Italijos taurę, kuri mums būtų rekordinė dešimtoji“.

Dubajuje A. Conte turėjo progos akis į akį susitikti su J. Guardiola, kurio darbas 2008-2012 metais „Barcelona“ klube jam paliko neišdildomą įspūdį.

„Esu beveik dviem metais vyresnis už Guardiolą, tačiau jo sukurtas žaidimo stilius „Barcelona“ klube man buvo pavyzdys. Jis buvo inovatorius, kūrėjas, nors aš ir pats studijavau žaidimo taktikos evoliuciją“.

„Pats niekada nebuvau techniškas žaidėjas, todėl savo karjerą stačiau ant sunkaus darbo ir pasiaukojimo pamatų. Tekdavo dažnai kalbėtis su treneriais, kad tiksliai žinočiau, ko jie iš manęs nori aikštėje“, – pažymėjo A. Conte.

Praėjusiais metais geriausio trenerio apdovanojimą laimėjo tuo metu Madrido „Real“ ekipą treniravęs J. Mourinho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją