Sostinės derbis – vienas iš keleto šventinio „Premier“ lygos maratono perliukų neutralaus žiūrovo akiai. Šios komandos yra kaimynės ne vien teritoriniu atžvilgiu, tačiau ir turnyro lentelėje, kurios viršūnėje kova darosi vis karštesnė.

Arsene Wengero treniruojama „Arsenal“ ekipa pastaruoju metu pateko į nedidelę duobę, todėl „kanonieriams“ norint kovoti dėl aukščiausių tikslų reikia atsitiesti ir iškovoti pergalę bei įsirašyti svarbius taškus į savo sąskaitą.

Iki šio savaitgalio pirmoje turnyro lentelės vietoje žygiavę sostinės futbolininkai gruodžio pradžioje išleido pergalę mače su „Everton“ (1:1), o po savaitės turėjo pripažinti „Manchester City“ ekipos pranašumą (3:6). Negana to, „Arsenal“ ekipa UEFA Čempionų lygoje vos neprisižaidė mače su „Napoli“ (0:2) ir į aštuntfinalio etapą pateko tik kaip antrąją poziciją grupėje užėmusi ekipa.

Nepaisant to, kad šį savaitgalį „Liverpool“ ir „Manchester City“ ekipos aplenkė nuo ketvirtojo turo pirmavusius „kanonierius“, pergalė prieš „Chelsea“ leistų A. Wengero auklėtiniams susigrąžint pirmąją poziciją turnyrinėje lentelėje.

„Arsenal“ ekipai šiame derbyje tikrai negalės padėti suspenduotas saugas Jackas Wilshere, kuris praleis du mačus, bei traumuoti Alexas Oxlade-Chamberlainas, Abou Diaby ir puolėjas Yaya Sanogo. Veikiausiai aikštėje nepasirodys ir mače su „Man City“ susižeidęs centro gynėjas Laurentas Koscielny, tuo tarpu traumą išsigydęs puolėjas Lukas Podolskis jau gali išbėgti į aikštę.

Įdomu, kad A. Wengero treniruojamas „Arsenal“ dar nė karto nėra įveikęs nė vienos J. Mourinho vadovaujamos komandos.

Londono „Chelsea“ stabiliu žaidimu taip pat pasigirti negali, tačiau J. Mourinho auklėtiniai nebuvo atitrūkę nuo pačiame turnyro lentelės viršuje esančių komandų.

„Aristokratai“ UEFA Čempionų lygoje savo grupėje užėmė pirmąją vietą, aplenkdami „Schalke“ ekipą, tuo tarpu „Premier“ lygoje per pastaruosius penkis susitikimus buvo iškovotos keturios pergalės, o šiuo metu užimama ketvirtoji pozicija turnyro lentelėje su 33 taškais ir pergalės atveju pavyktų aplenkti tą patį „Arsenal“ klubą.

Tiesa, „mėlynieji“ buvo priversti baigti pasirodymą „Capital One“ taurėje. „Chelsea“ klubas ketvirtfinalio mače po pratęsimo turėjo pripažinti „Sunderland“ futbolininkų pranašumą. Pastarieji žengė į šio turnyro pusfinalį.

„Chelsea“ gretose dėl diskvalifikacijos negalės rungtyniauti saugas Michaelas Essienas, traumą gydosi jaunasis saugas Marco Van Ginkelis, neaišku ar komandai galėtų padėti ir kairiojo krašto gynėjas Ryanas Bertrandas. Strategas J. Mourinho atskleidė, kad startinėje sudėtyje nepamatysime Ashley Cole.

„Arsenal“ ir „Chelsea“ ekipos tarpusavyje jau buvo susitikusios šį sezoną „Capital One“ taurėje. Tuomet „Emirates“ stadione po Cesaro Azpilicuetos ir Juano Matos įvarčių pergalę šventė J.Mourinho auklėtiniai.

Tačiau portugalas teigia, kad tos rungtynės buvo kitokios ir pirmadienį vakare tikisi atkaklesnės kovos: „Tai kitoks turnyras su skirtingais tikslais, pareigomis ir kai kuriais atvejais net futbolininkais. Tačiau ši kova – vis tiek Londono derbis. Ir jame susitiks tie patys „Arsenal“ ir „Chelsea“ klubai“.

Pastarieji penki tarpusavio susitikimai:

„Arsenal“ 0 – 2 „Chelsea“ („Capital One Cup“)
„Chelsea“ 2 – 1 „Arsenal“ („Premier“ lyga)
„Arsenal“ 1 – 2 „Chelsea“ („Premier“ lyga)
„Arsenal“ 0 – 0 „Chelsea“ („Premier“ lyga)
„Chelsea“ 3 – 5 „Arsenal“ („Premier“ lyga)

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Arsenal“: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs; Arteta, Flamini, Ramsey, Ozil, Walcott; Giroud.

„Chelsea“: Čech; Ivanovič, David Luiz, Terry, Azpilicueta; Mikel, Ramires, Oscar, Schurrle, Hazard; Torres.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)