„Marseille“ – Dortmundo „Borussia“

Pirmoji akistata Vokietijoje pasibaigė lengva Jurgeno Kloppo auklėtinių pergale. Pergalingame mače „geltonai juodų“ gretose pasižymėjo Marco Reusas ir du kartus Robertas Lewandowskis. Vienai iš šių ekipų šios rungtynės yra nieko nelemiančios, o kitai – gyvybiškai svarbios.

„Mirtininkų“ grupėje „Borussia“ su dar viena komanda turi po lygiai taškų – 9, o lyderė Londono „Arsenal“ turi trijų taškų pranašumą. „Bundesliga“ vicečempionai Marselyje privalo laimėti ir laukti teigiamo rezultato iš „kanonierių“. Tačiau jei Dortmundo ir Neapolio ekipos patirtų pralaimėjimus, tuomet į kitą etapą keliautų „Borussia“, kuri prieš Rafealio Benitezo auklėtinius syki pergalę šventė rezultatu 3:1.

„Barcelona“ – Glazgo „Celtic“

„Celtic Park“ stadione pirmosios rungtynės sėkmingiau susiklostė svečiams iš Barselonos. Minimalią pergalę rezultatu 0:1 šventė katalonai, o pergalingą įvartį antrajame kėlinyje pelnė Cescas Fabregasas. Ši akistata „Celtic“ futbolininkams yra tik dėl garbės, o „Barca“ dar turi dėl ko pakovoti.

H grupėje Gerardo Martino auklėtiniai su 10 taškų pirmauja, o jiems už nugaros alsuoja Amsterdamo „Ajax“ (7 tšk.) ir „Milan“ (8 tšk.). Ispanijos čempionai jau užsitikrino kelialapį į aštunfinalį, tačiau jei „Milan“ iškovos tris taškus, o „Barcelona“ liks be taškų, tuomet Katalonijos ekipa liktų antroje pozicijoje.

„Napoli“ – Londono „Arsenal“

Bene daugiausiai dėmesio sulaukusi dvikova Londone pasibaigė šeimininkų pergale. Puikią sportinę formą demonstruojantys „Arsenal“ futbolininkai savo tvirtovėje rezultatu 2:0 įveikė italų ekipą. Įvarčius nugalėtojų gretose pelnė Mesutas Ozilas ir Aaronas Ramsey. Šį kartą dvikova persikels į Neapolio miestą, kuriame bus sužaistos lemiamos grupių etapo rungtynės.

Minėtoje F grupėje Arsene‘o Wengero diriguojamas klubas su 12 taškų vis dar nėra tikras dėl vietos kitame etape, nors ir prieš artimiausius priešininkus turi trijų taškų pranašumą. Tuo tarpu „Napoli“ su „Borussia“ dalijasi po 9 taškus. Šiame susitikime Londono ekipai pakaktų ir lygiųjų, o tuomet „Serie A“ vicečempionams reiktų sulaukti „Borussia“ pralaimėjimo. Situacija gali susiklostyti ir taip: jei „Arsenal“ ir „Borussia“ laimi, tuomet gali ruoštis Čempionų lygos aštuntfinaliui.

„Milan“ – Amsterdamo „Ajax“

Pirmosios rungtynės Amsterdame baigėsi taikiai, tačiau dramatiškos kovos netrūko. „Ajax“ į priekį įsiveržė 90-ąją minutę, tačiau „Rossoneri“ ekipai per pridėtą laiką pavyko išsigelbėti, kuomet nuo 11 metrų žymos įvartį pelnė Mario Balotelli. Ši dvikova yra lemtinga ir abu klubai kovos dėl pergalės ir vietos kitame etape.

Grupėje saugiai jaučiasi tik „Barcelona“, tačiau „Milan“ ir „Ajax“ vis dar yra nežinioje. Madų sostinės ekipa prieš Olandijos čempionus turi vieno taško pranašumą, tad lygiosios būtų teigiamas rezultatas jiems, tačiau pralaimėjimas reikštų pasitraukimą iš Čempionų lygos, tačiau blogesnėje padėtyje yra „Ajax“, kuri „San Siro“ tvirtovėje privalo iškovoti tik pergalę.

Kiti trečiadienį vykstantys susitikimai:

Gelzenkircheno „Schalke“ – „Basel“
Londono „Chelsea“ – Bukarešto „Steaua“
Vienos „Austria“ – Sankt Peterburgo „Zenit“
Madrido „Atletico“ – „Porto“

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)