„Kobenhavn“ – Madrido „Real“

Pirmas susitikimas tarp šių ekipų baigėsi lengva Carlo Ancelotti auklėtinių pergale. „Santiago Bernabeu“ stadione „karališkasis“ klubas pelnė keturis įvarčius, o po du kartus pasižymėjo Angelis Di Maria bei Cristiano Ronaldo. Vis dėlto Danijos čempionai šį kartą žais savo tvirtovėje, o pergalė jiems – gyvybiškai svarbi.

B grupėje kol kas situacija aiški yra tik dėl pirmos vietos. „Real“ klubas su 13 taškų užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį bei pirmą vietą. Tuo tarpu kova dėl antro kelialapio vis dar vyksta, tačiau geresnėje padėtyje yra Turino „Juventus“ ekipa, kuri „Kobenhavn“ futbolininkus lenkia dviem taškais. Danams artėjančiame mače reikia laimėti ir laukti „Serie A“ čempionų nesėkmės.

„Manchester United“ – Donecko „Šhachtar“

Donecke pirma akistata pasibaigė taikiai ir, atrodo, kad dėsningai. Rezultatas Ukrainoje buvo užfiksuotas 1:1, o įvarčius pelnė Danny Welbeckas („Manchester Utited“) ir Taisonas („Šachtar“), o šis susitikimas ypač svarbus yra „Šachtar“ futbolininkams, kurie vis dar nėra užsitikrinę kelialapio į kitą etapą.

A grupėje „raudonieji velniai“ jau turi kelialapį savo rankose, tačiau ne pirmą vietą, tad pergalė taip pat yra svarbi. Antroje vietoje žygiuojanti Donecko ekipa savo sąskaitoje turi 8 taškus ir minimaliu skirtumu pirmauja prieš Lėverkuzeno „Bayer“ komanda, kuri, pergalės prieš San SebastianoReal Sociedad“ klubą bei „Šachtar“ ekipos kluptelėjimo atveju, keliautų į aštuntfinalį.

Miuncheno „Bayern“ – „Manchester City“

Praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojai pirmame mače su „Man City“ ekipa šventė įtikinamą pergalę rezultatu 3:1. Nugalėtojų gretose įvarčius pelnė Franckas Ribery, Thomas Mulleris i rArjenas Robbenas, o paguodos įvartį „miestiečių“ gretose pelnė Alvaro Negredo.

Abu klubai jau užsitikrino vietą aštunfinalyje, tačiau pirmos vietos nugalėtojas dar neaiškus. Manuelio Pellegrini auklėtiniai savo sąskaitoje turi 12 taškų, o pergalė prieš bavarus reikštų tris taškus, po kurių Anglijos vicečempionai susilygintų su „Bayern“ klubu, o pirmos vietos nugalėtojas paaiškėtų tik dėka įvarčių santykio. Tuo tarpu D grupės autsaideriai Maskvos CSKA ir Pilzeno „Viktoria“ klubai kovos dėl trečios vietos ir kelialapio į Europos lygą.

Stambulo „Galatasaray“ – Turino „Juventus“

Pirmos rungtynės tarp Italijos ir Turkijos čempionų pasibaigė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2. Šiame susitikime „Galatasaray“ klubo gretose pasižymėjo Didier Drogba ir Umutas Bulutas, o „Bianconeri“ ekipoje – Arturo Vidalis (11 metrų baudinys) ir Fabio Quagliarella. Stambule „Juventus“ komandai turėtų būti karšta, nes pergalė yra svarbi abiems ekipoms, nors blogesnėje situacijoje išlieka Roberto Mancini auklėtiniai.

Minėtoje B grupėje lyderis aiškus, tačiau „Juventus“ (6 tšk.), „Galatasaray“ (4 tšk.) bei „Kobenhavn“ (4 tšk.) turi šansą grupėje likti antroje pozicijoje. Antonio Conte kariaunai Turkijoje reikia nepralaimėti ir laukti teigiamo „Real“ klubo rezultato Danijoje. Stambulo ekipai šiame susitikime trys taškai yra gyvybiškai svarbūs, o iškovojus pergalę prieš „Juventus“ klubą, taip pat reiktų sulaukti Madrido komandos lygiųjų arba pergalės.

Kiti susitikimai:

Lisabonos „Benfica“ – Paryžiaus „Saint-Germain“;
Pirėjo „Olympiakos“ – Briuselio „Anderlecht“;
Pilzeno „Viktoria“ – Maskvos CSKA;
San Sebastiano „Real Sociedad“ – Lėverkuzeno „Bayer“.