„Išanalizavome pirmąsias rungtynes ir sumažinome savo klaidas bei sugebėjome apriboti varžovų laisvę puolime. Džiaugiuosi, jog nepraleidome įvarčio. Ir jeigu meistriškumu laimėti dar negalime, tai šią dvikovą pavyko laimėti taktiškai gera gynyba bei žaidėjai pademonstravo, jog turi „didele širdį“, – LFF.lt po rungtynių sakė Lietuvos salės futbolo rinktinės treneris Kęstutis Rudžionis.

Antrajame kontroliniame mače rinktinės treneriai buvo priversti verstis be traumą patyrusio pagrindinio komandos vartininko Mindaugo Labucko, į jo vietą stojo Vitalijus Bajus. Vis dar negalėjo žaisti Arūnas Šteinas.

Pirmasis rungtynių įvartis buvo pasiektas dar prieš pertrauką. Dvikovos 10 minutę buvo skirta pražanga prieš lietuvius ir 6 metrų baudinį stojo mušti patyręs Marius Bezykornovas. Jo smūgis buvo neatremiamas – 1:0.

Po pertraukos šeimininkai ėmėsi gelbėti situaciją ir suaktyvino savo veiksmus puolime. Netrukus lietuviams teko atremti keletą pavojingų anglų atakų. Sėkmingai apsigynę K. Rudžiono auklėtiniai surengė greitą ataką, kurios metu krito antrasis įvartis į šeimininkų vartus. 29 min. tiksliu smūgiu pasižymėjo Jurijus Jeremejevas – 2:0.

Per likusį laiką lietuviams teko pražangomis stabdyti anglų išpuolius ir atmušinėti pavojingus smūgius. 35 minutę šeimininkų pavojingą 10 metrų baudinį atlaikė V. Bajus. 36 minutę Lietuvos rinktinės vartininkas gavo traumą ir į jo vietą stojo M. Bezykornovas, kuris netrukus išgelbėjo lietuvius nuo ypač pavojingo anglų smūgio.

„Pirmose rungtynėse traumą patyrę Mindaugas Labuckas, o šioje dvikovoje likus žaist keturioms minutėms aikštę buvo priverstas palikti ir V. Bajus. Į jo vietą leidome M. Bezykornovą, kuris mūsų nenuvylė ir reikiamu momentu išgelbėjo komandą. Ačiū Dievui, mūsų daktaro dėka V. Bajus po kelių minučių grįžo ginti vartų“, – kėblią situaciją dvikovos pabaigoje pakomentavo rinktinės strategas K. Rudžionis.

Lietuvos komanda išsaugojo persvarą ir padovanojo pergalę gausiai ir garsiai juos palaikusiems sirgaliams.

„Džiaugiuosi, jog nepraleidome įvarčio. Šioje kelionėje pasiekėme savo tikslus – išbandėme nemažai naujų rinktinės kandidatų bei įgavome naudingos patirties. Beje po rungtynių buvo smagu sulaukti pagyrų iš Anglijos komandos trenerio bei šios šalies salės futbolo specialistų“, – sakė K. Rudžionis.

Grįžusi iš Anglijos Lietuvos rinktinė gruodžio 6-8 dienomis planuoja dalyvauti Baltijos salės futbolo taurės turnyre su Latvijos ir Estijos rinktinėmis.

Rezultatas:

Anglija – Lietuva 0:2 (0:1)

10 min. [0-1] Marius Bezykornovas – iš 6 m. baudinio
29 min. [0-2] Jurijus Jeremejevas

Lietuva: Vitalijus Bajus; Audrius Juozaitis, Marius Bezykornovas, Jurijus Jeremejevas, Aurimas Tamaliūnas, Artūras Karmazinas, Donatas Paulauskas, Tomas Bučma, Karolis Burinskas, Justas Gulbinas, Eimantas Meidus, Vladimiras Derendiajevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)