„Keliaujame į Moldovą su mintimi, jog mūsų laukia tikrai sunkios rungtynės. Priešininkai turi pajėgią komandą, kuri jau tai jau įrodė įveikdama suomius ir išvykoje patampydami nervus anglams. Šioje dvikovoje stengsimės išnaudoti savo stipriąsias puses ir tikimės, jog šį kartą mums tai pavyks padaryti, ko nepavyko per paskutines dvi rungtynes“, – LFF.lt sakė U-21 rinktinę treniruojantis olimpinis čempionas Arminas Narbekovas.

Rinktinės treneriai A. Narbekovas ir Mindaugas Čepas būsimam susitikimui gerokai pakeitė komandos sudėtį palyginus su paskutinėmis dvejomis žaistomis rungtynėmis prieš Velsą ir Angliją.

„Šį kartą su mumis keliaus daug naujų veidų, nes po dviejų patirtų pralaimėjimų Britų salose permainos buvo neišvengiamos. Manau, jog su naujais žaidėjais galima tikėtis visai kitokio rezultatu. Tikiu, jog juos psichologinė įtampa tikrai neslėgs. Tikimės pasiekti teigiamą rezultatą ir nuo šių rungtynių kilti tik aukštyn“, – sakė A.Narbekovas.

Į rinktinę pirmą kartą pakviesti vartininkai – Panevėžio „Ekranui“ atstovaujantis Kornelijus Timofejevas ir 17-metis anglų klubus jau spėjęs sužavėti ir U-19 rinktinės vartus sėkmingai saugojęs Edvinas Gertmonas.

Nemažai pakeitimų įvyko gynybos grandyje. Dėl traumų ir kitų priežasčių į Moldovą skristi negalėjo gynėjai Tomas Snapkauskas, Edvinas Girdvainis ir Darius Isoda. Juos pakeis rinktinės debiutantai trakiškis Justinas Januševskij ir Klaipėdos „Atlantui“ priklausantis Rolandas Baravykas.

Kiek mažiau pokyčių saugų ir puolėjų tarpe. Bene didžiausia rinktinės netektis – traumuotas Danijos „Aalborg“ klube žaidžiantis ir tris įvarčius šiame atrankos cikle pelnęs Lukas Spalvis. Šią netektį rinktinės treneriai bandys kompensuoti į komandą pakviesdami vieną iš U-19 rinktinės lyderių anglų „Nottingham Forest“ klube rungtyniaujantį Deimantą Petravičių.

Po pertraukos į rinktinę sugrįžo vieni iš jos lyderių „Leicester City“ klube rungtyniaujantis Simonas Stankevičius ir Klaipėdos „Atlanto“ saugas Donatas Kazlauskas.

„Džiugu, jog į rinktinę sugrįžo Simonas Stankevičius ir Donatas Kazlauskas, kurie komandai yra ypač reikalingi. Matėme kaip Simonas rungtyniavo U-19 rinktinėje, o Donatas sėkmingai kovėsi „Atlanto“ gretose. Tikimės iš jų didelės pagalbos rungtynėse Tiraspolyje“, – sakė U-21 rinktinės vyriausiasis treneris.

Po šešių sužaistų rungtynių Lietuvos U-21 rinktinė su septyniais taškais žengia penktoje turnyrinės lentelės vietoje, o būsimi varžovai su 10 taškų dalijasi 2-3 pozicija su valais. Tuo tarpu grupės lyderiais tapo Anglijos rinktinė, kuri ketvirtadienį savo žiūrovų akivaizdoje 3:0 pranoko ketvirtoje vietoje esančius ir 8 taškus turinčius suomius.

Lietuvos rinktinės akistata su bendraamžiais iš Moldovos įvyks antradienį, 19 val. vietos laiku, Tiraspolio „Sheriff“ stadione.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Moldova:

Vartininkai:
Kornelijus Timofejevas (Panevėžio „Ekranas“)
Edvinas Gertmonas (Tauragės „Tauras“)

Gynėjai:
Daniel Gunevič (Alytaus „Dainava“)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės „Sūduva“)
Markas Beneta (Klaipėdos „Atlantas“)
Justinas Januševskij (Trakų „Trakai“)
Edgaras Žarskis (Klaipėdos „Atlantas“)
Rolandas Baravykas (Klaipėdos „Atlantas“)

Saugai:
Dovydas Norvilas (Panevėžio „Ekranas“)
Tomas Salamanavičius (Gargždų „Banga“)
Gerardas Žukauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Ovidijus Verbickas (Sankt Peterburgo „Zenit“, Rusija)
Povilas Kiselevskis (Marijampolės „Sūduva“)
Lukas Narbutas (Panevėžio „Ekranas“)
Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“, Anglija)

Puolėjai:
Simonas Stankevičius („Leicester City“ FC, Anglija)
Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Karolis Laukžemis (Klaipėdos „Atlantas“)