Iš pradžių manyta, kad L. Messi patyrė tik nedidelę pakinklinės sausgyslės sumušimą, o FC „Barcelonos“ treneris Gerardo Martino užtikrino, jog šis sužeidimas nėra senesnių futbolininko traumų padarinys.

Vis tik pirmadienį Barselonoje atlikus futbolininko sveikatos patikrinimą pasitvirtino kur kas niūresnės prognozės. „Barcelonos“ medikai nustatė, kad L. Messi stipriai susižeidė kairės kojos pakinklį ir iš rikiuotės iškrito mažiausiai 6 savaitėms. Neatmetama, kad tuo atveju, jei futbolininko reabilitacija užtruks, puolėjas be futbolo bus priverstas praleisti 8 savaites.

Jau dabar aišku, kad FC „Barcelona“ klubui be argentiniečio teks verstis mažiausiai aštuoneriose rungtynėse: Ispanijos čempionato mačuose su „Granada“, Bilbao „Athletic“, „Villarreal“, Madrido „Getafe“ ir „Elche“, UEFA Čempionų lygos penktojo ir šeštojo turo dvikovose su Amsterdamo „Ajax“ bei Glazgo „Celtic“ ir Karaliaus taurės pirmojo etapo akistatoje su „Cartagena“ svečiuose bei „Camp Nou“ stadione.

Tai trečioji ir rimčiausia L. Messi pakinklinės sausgyslės trauma šiame sezone, o per pastaruosius septynis mėnesius analogišką sužeidimą argentinietis patiria jau penktą kartą.