Antradienį šiame turnyre buvo sužaistos A-D grupių rungtynės, o trečiadienį Senajame žemyne vyks dar aštuoni mačai, kuriuose E-H grupių lyderiai neketina barstyti taškų.

FC „Barcelona“ – AC „Milan“

Abu klubai susitiko praėjusiose rungtynėse, kuriose nugalėtojas nepaaiškėjo. „San Siro“ stadione teisėjas užfiksavo lygiąsias 1:1. Kova vyko apylygė ir veikiausiai šis rezultatas tinkamiausias, tačiau katalonai „Camp Nou“ stadione žada užkurti pirtį madų sostinės ekipai.

Paskutinėje turnyro grupėje kol kas nėra nieko aiškaus, nors Gerardo Martino auklėtiniai prieš artimiausius konkurentus turi 2 taškų persvarą. Antroje vietoje žygiuoja AC „Milan“ (5 tšk.), o šiai komandai ant kulnų lipa Glazgo „Celtic“ (3 taškai). Amsterdamo „Ajax“ per sužaistus tris mačus iškovojo vos vieną tašką.

FC „Barcelonos“ sportinė forma šį sezoną yra puiki. Per pastarąsias penkerias rungtynes katalonai iškovojo tris pergales ir du kartus sužaidė taikiai, tuo metuu Massimiliano Allegri kariauna per tiek pat akistatų šventė vos vieną pergalę, o du kartus pralaimėjo bei sužaidė lygiosiomis.

Londono „Chelsea“ – Gelzenkircheno „Schalke“

Savo žiūrovų palaikymas ir stadionas praėjusioje dvikovoje nepadėjo Vokietijos klubui, „mėlyniesiems“ pralaimėjo net 0:3. Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Fernando Torresas, kuris pelnė du įvarčius, tačiau ispanas „Stamford Bridge“ tvirtovėje nepasirodys dėl traumos.

E grupėje, atrodo, kad aiškaus favorito taip pat nėra. „Chelsea“ ir „Schalke“ turi po lygiai taškų – 6. Joms nenusileidžia „Basel“ (4 taškai), o Bukarešto „Steaua“ šansų beveik nebeturi. Be jokios abejonės pagrindiniai pretendentai žengti į kitą etapą yra „Chelsea“ ir „Schalke“.

„Aristokratai“ iki savaitgalio Anglijos „Premier“ lygos rungtynių demonstravo itin puikią sportinę formą, tačiau „Newcastle“ 2:0 palaužė Jose Mourinho vadovaujamą ekipą ir nutraukė jos pergalių seriją. Gelzenkircheno komanda per pastaruosius penkis mačus patyrė du pralaimėjimus ir iškovojo tris pergales.

Dortmundo „Borussia“ – Londono „Arsenal“

Turbūt daugelis iš visų aštuonių UEFA Čempionų lygos susitikimų žiūrėti rinkosi būtent šios poros. Ši dvikova taip pat turėtų susilaukti didžiausio dėmesio. „Emirates“ stadione praėjusį kartą minimaliu skirtumu 2:1 triumfavo „Borussia“ futbolininkai, kuriems pergalę išplėšė Robertas Lewandowskis.

„Arsenal“, „Borussia“ ir „Napoli“ – klubai, kurie turi po šešis taškus ir toliau kovoja dėl patekimo į aštuntfinalį. Dabar pergalė bet kuriems reiškia didelį žingsnį pirmosios vietos link.

Arsene'o Wengero ir Juergeno Kloppo auklėtinių rezultatai yra itin panašūs. Per pastaruosius penkis susitikimus „geltonai juodi“ iškovojo keturias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą, o „kanonieriai“ turi viena pergale mažiau ir du pralaimėjimus, kuriuos abu patyrė savo tvirtovėje.

SSC „Napoli“ – „Marseille“

Vasarą sudėtį sustiprinusi „Napoli“ komanda prieš dvi savaites UEFA Čempionų lygoje 2:1 palaužė „Marseille“ ekipą. Pastaroji žaidė savo aikštėje, tačiau tai nepadėjo iškovoti pirmųjų taškų.

Neapolio miesto ekipa kartu su „Arsenal“ ir „Borussia“ F grupėje turi po 6 taškus, o „Les Phoceens“ per tris turus nesugebėjo iškovoti nė taško. Marselio klubas beveik nebeturi jokių šansų pretenduoti bent į antrąją vietą, tuo metu Rafaelio Benitezo auklėtiniai namuose bandys iškovoti ypač reikalingus 3 taškus.

„Napoli“ sezono pradžia buvo sėkminga, o įgyta gera sportinė forma išlieka ir toliau. Per paskutines penkerias rungtynes italai keturis sykius nugalėjo varžovus ir kartą nusileido „Roma“ futbolininkams. „Marseille“ klubo rezultatai pastaruoju metu yra tragiški, nes per tiek pat galimų mačų Elie Baupo kariauna keturis kartus pralaimėjo ir sykį iškovojo lygiąsias.

Kitos trečiadienio rungtynės:

Amsterdamo „Ajax“ – Glazgo „Celtic“

Madrido „Atletico“ – Vienos „Austria“

„Basel“ – Bukarešto „Steaua“

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)