Aktyviu spaudimu varžovus pasitikę klaipėdiečiai surengė greitą ataką 6-ąją minutę. Gediminas Kruša prasiveržė dešiniu kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę link Evaldo Razulio, kuris jo nelietė ir praleido Donatui Kazlauskui. Saugas Kornelijui Timofejevui nepaliko jokių šansų ir išvedė „Atlantą“ į priekį.

Atsitokėjęs po praleisto įvarčio, „Ekranas“ išlygino žaidimą. Donatas Petrauskas įsiveržė į baudos aikštelę 17-ąją minutę, bet į vartus nepataikė. Aikštės šeimininkai atsakė klastingu tolimu Mariaus Papšio bandymu padvigubinti persvarą. Saugo techniškai užsuktas kamuolys kiek netikėtai K. Timofejevui, kuris tikėjosi netaiklaus smūgio, atsitrenkė į tolimą vartų virpstą ir paliko aikštę.

Kėlinio viduryje Markas Beneta pavojingoje vietoje šalia baudos aikštelės nugriovė Aurimą Vertelį. Panevėžiečiai gražiai įžaidė baudos smūgį, tačiau „Atlanto“ gynėjai buvo atidūs ir smūgiuoti į vartus neleido.

42-ąją minutę „Ekraną“ nuo antrojo įvarčio išgelbėjo Edgaras Baranauskas, atmušdamas į tuščius vartus E.Razulio pasiųstą kamuolį po to, kai K. Timofejevas paliko vartus ir šuoliu nutraukė pavojingą D.Kazlausko perdavimą į baudos aikštelę.

Po pertraukos keletą minučių „Atlantas“ rungtyniavo mažumoje, kol po susidūrimo su varžovu buvo sutvarstyta galva aktyviai žaidusiam G. Krušai, tačiau ir be vieno žaidėjo aikštės šeimininkai aktyviai spaudė svečius. Andrius Bartkus turėjo puikią galimybę pelnyti įvartį 53-ąją minutę, tačiau, po sąmyšio baudos aikštelėje sulaukęs kamuolio, smūgiavo labai nevykusiai ir į vartus iš kairiojo krašto nepataikė.

Kėlinio viduryje „Ekranas“ perėmė iniciatyvą ir ėmė kurti pavojingus momentus. 66-ąją minutę Arsenijus Buinickis pastebėjo, kad Mantas Galdikas per toli paliko vartus, ir puikiu tolimu smūgiu iš 30 metrų sudrebino vartų skersinį. Po trijų minučių laisvas dešiniu kraštu prasiveržė Dejanas Djeničius ir atliko labai aštrų perdavimą į baudos aikštelę, kur M. Beneta buvo šiek tiek greitesnis už įkirtusį Aurimą Vertelį, išgelbėdamas komandą nuo nemalonumų.

71-ąją minutę D. Djeničius dar kartą laisvas įkirto į baudos aikštelę po A. Vertelio perdavimo, tačiau smūgiavo labai nevykusiai. Marko Andjelkovičius taip pat galėjo pasižymėti, tačiau jo baudos smūgį į artimą kampą atrėmė M. Galdikas, o pakartotinis A. Vertelio smūgis iš labai aštraus kampo buvo netikslus.

Į gynybą atsitraukęs „Atlantas“ bandė kontratakuoti. 85-ąją minutę Andrius Bartkus pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo į tolimą kampą. Kamuolys kliudė gynėją ir prariedėjo visiškai šalia virpsto. Po kampinio A. Bartkus turėjo dar vieną galimybę įmušti įvartį, tačiau jo smūgį galva atrėmė K. Timofejevas. Po poros minučių savo progos neišnaudojo ir Andrius Urbšys. Įkirtęs į baudos aikštelę saugas sulaukė perdavimo iš dešinės tačiau smūgis nepavyko.

Pakilęs į lemiamą šturmą „Ekranas“ turėjo puikią galimybę išlyginti rezultatą. Po Luko Narbuto reido dešiniuoju flangu ir perdavimo į baudos aikštelę A. Buinickis gražiai praleido kamuolį Edgarui Baranauskui, tačiau šis apmaudžiai smūgiavo tiesiai į M. Galdiką, kuris kamuolį atrėmė prieš save, tačiau spėjo jį sugriebti.

Jau per teisėjo pridėtą laiką po aikštės šeimininkų pražangos į varžovų baudos aikštelę nuskubėjo net „Ekrano“ vartininkas K. Timofejevas, tačiau A.Buinickio bandymas pakelti kamuolį į baudos aikštelę buvo šiek tiek per stiprus.

„Atlantas“ šalies pirmenybių medaliais pastarąjį kartą džiaugėsi 2004 metais. Sidabrą komanda buvo iškovojusi 2002-aisiais.

Rezultatas:

Klaipėdos „Atlantas“ – Panevėžio „Ekranas“ 1:0 (1:0).

„Atlantas“: M. Galdikas, E. Žarskis, K. Gnedojus, M. Beneta, M. Kazlauskas, G. Žukauskas, A. Bartkus, G. Kruša (78 min. A. Urbšys), M. Papšys, D. Kazlauskas, E. Razulis (90+2 min. L. Baranauskas).

„Ekranas“: K. Timofejevas, R. Pilotas, V. Slavickas, A. Šunšjaras, E. Baranauskas, D. Petrauskas (84 min. R. Stanulevičius), A. Ribokas, D. Norvilas (46 min. A. Buinickis), A. Vertelis (83 min. L. Narbutas), M. Andjelkovičius, D. Djeničius.

Įvarčiai: D. Kazlauskas (6).

Geltonos kortelės: M. Beneta (24), A. Bartkus (82); A. Vertelis (14), D. Djeničius (28), R. Pilotas (39), M. Andjelkovičius (57), D. Petrauskas (81).

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus MFD „Žalgiris“29225275:1571
2.Klaipėdos „Atlantas“29204556:2164
3.Panevėžio „Ekranas“30184854:3358
4.Marijampolės „Sūduva“30168668:3256
5.Pakruojo „Kruoja29128940:4344
6.Gargždų „Banga“291031637:5233
7.Šiaulių „Šiauliai29661731:5724
8.Alytaus „Dainava29442126:6616
9.TauragėsTauras30222622:908

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N. Valskis („Sūduva“) – 27 įvarčiai, K. Bilinskis („Žalgiris“) – 21, E. Razulis („Atlantas“) – 18, A. Staponka („Banga“) – 13, R. Beniušis („Kruoja“) ir A. Buinickis („Ekranas“) po – 12.