Gerą sportinę formą demonstravusį Nerijų pastebėjo ir nacionalinei rinktinei vadovaujantis Igoris Pankratjevas, pakvietęs „Sūduvos“ žaidėją atstovauti Lietuvai. Portalas fksuduva.lt su Nerijumi pasikalbėjo apie debiutą rinktinėje, gero sezono priežastis ir planus ateityje.

- Nerijau, pagaliau debiutavai Lietuvos nacionalinėje rinktinėje. Kaip dėl to jautiesi?

- Jausmas geras. Esu labai patenkintas tuo, kad debiutavau, nes tokie dalykai įvyksta ne kasdien.

- Rungtynėse su Latvija bei Bosnija ir Hercegovina į aikštę treneriai tave „mesdavo“ po keitimo. Kaip sekėsi priprasti prie tokios rolės?

- Norėjosi patekti į pagrindinę sudėtį, bet suprantu, kad komandoje yra gerų, stiprių žaidėjų, žaidžiančių užsienio komandose, todėl buvau patenkintas ir į aikštę išbėgdamas po keitimo. Tikiuosi, kad sulauksiu kvietimų ir ateityje. Su treneriu apie mano pasirodymą daug nekalbėjome, jis bendrai padėkojo komandai už parodytą kovą.

- Jums pavyko įveikti latvius, iki galo kautis su Bosnija ir Hercegovina. Ar komandos žaidėjai, treneriai yra patenkinti tokiais rezultatais?

- Aš manau, kad trenerio pasikeitimas išėjo į naudą. Visi atvykę žaidėjai iš visų jėgų kovėsi už Lietuvą ir siekė geriausio.

- Šiame sezone rungtyniauji labai pakiliai. Kas lėmė tokį staigų žaidimo kreivės kilimą tavo karjeroje?

- Lėmė daug kas – pozicijos pasikeitimas, trenerio pasitikėjimas, žaidimo laikas, kai kurių žaidėjų išėjimas iš komandos. Galiausiai ir pats tapau brandesniu futbolininku.

- Aikštėje atrodai labai pasitikintis savo jėgomis. Kiek įtakos tavo sėkmingam arba nesėkmingam žaidimui turi tikėjimas tuo, ką darai?

- Pasitikėjimas iš tikrųjų yra labai svarbus. Turi pasitikėti ne tik pats savimi, bet jausti tai ir iš komandos draugų, trenerio. Gerai, kai dėl pasitikėjimo nebijai daryti klaidų ir taip tobulėji.

- Ar galima sakyti, kad jauna, progresuojanti „Sūduvos“ komanda padėjo tobulėti ir tau pačiam bei suteikė puikią terpę tapti lyderiu?

- Sunku pasakyti, ar tai prisidėjo ar ne. Manau, kad viskas susidėjo į vieną vietą, buvau vienas vyresnių komandos žaidėjų, tad kažkas turėjo imtis lyderio vaidmens.

- Šiuo metu esi pirmas rezultatyviausių „Smscredit.lt A lygos“ žaidėjų sąraše. Ką tau reikštų šis trofėjus?

- Iš tikrųjų ne kasdien pasitaiko galimybė kovoti dėl šio trofėjaus. Pradžioje sezono sakiau, kad net negalvoju apie tai, bet dabar kovosiu iki galo ir tikiuosi, kad nepralaimėsiu. Aišku, tai labai priklauso nuo komandos draugų, todėl jeigu ir laimėsiu šį apdovanojimą, jis priklausys ne vien man.

- Iki sezono pabaigos teliko trys „Smscredit.lt A lygos“ turai. Kaip apibendrintum besibaigiantį čempionatą?

- Tokiai komandai kaip „Sūduvai“, manau, kad sezonas buvo prastas. Pradžioje čempionato išbarstėme daug taškų ir tik antroje sezono dalyje žaidimas pagerėjo. Labai prisidėjo Tomo (Radzinevičiaus – fksuduva.lt) atvykimas, kuris palengvino puolimą ir man, ir visai komandai.

- Sezono pabaigoje neišvengiamai yra pagalvojama apie ateitį. Kokios tavo mintys šia tema?

- Mano kontraktas galioja iki lapkričio 15 dienos, o vėliau, jeigu pavyks, planuoju išvykti rungtyniauti į užsienį ir nelikti Lietuvoje.