Išvijo iki sezono pabaigos

„Dabar viską tvarko advokatė, o mes atostogaujame, sportuojame individualiai. Su klubo atstovais daugiau nebebendraujame“, – DELFI pasakojo saugo ir gynėjo pozicijose žaidžiantis Giedrius Tomkevičius.

Raudonus ir mėlynus „Ekrano“ ekipos marškinėlius jis vilki jau 13-us metus, todėl nesitikėjo, kad klubas vieną ištikimiausių žaidėjų ilgam pasiųs į užribį.

G. Tomkevičius ir dar penki Aukštaitijos sostinės komandos žaidėjai suspenduoti buvo prieš spalio 5-ą d. vykusias A lygos rungtynes su Marijampolės „Sūduva“ (0:0). Kartu su juo klubo vadovų nemalonę užsitraukė Egidijus Varnas, Aurimas Kučys, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Kauneckas ir Tadas Markevičius.

Visi jie buvo suspenduoti septyniems mačams, todėl šį sezoną aikštėje nepasirodys. Maža to, futbolininkams uždrausta dalyvauti komandos treniruotėse.

Nors trečią vietą A lygoje šiuo metu užimantis klubas tokią griežtą bausmę motyvavo vidaus taisyklių pažeidimu, žaidėjai neabejoja, jog vadovus užrūstino jų pasirašytas raštas, kuriuo ekipos senbuviai įspėjo per teismą pareikalausiantys grąžinti skolas, jei klubas to nepadarys gražiuoju.

„Kreipėmės su įspėjamuoju raštu, reikalaudami iki tam tikros dienos priimti sprendimą. Atsakymo negavome – buvome suspenduoti. Nebeliko kitos išeities kaip tik kreiptis į teismą. Tegu jis sprendžia, kas teisus, o kas – ne“, – sakė G. Tomkevičius, kurio kontraktas su „Ekranu“ turėtų galioti ir kitais metais.

Į teismą – dėl šešiaženklės sumos

Futbolininkų interesus ginanti advokatė Jolanta Špakauskaitė DELFI teigė dokumentus Panevėžio miesto apylinkės teismui išsiuntusi praėjusią savaitę.

Grupė žaidėjų pareiškė pretenzijas dėl neišmokėtų premijų už 2011 ir 2012 metais iškovotus šalies čempionų titulus, kurių tiksli suma neatskleidžiama. Tiesa, J. Špakauskaitė užsiminė, jog kalba eina apie kelis šimtus tūkstančių litų. Advokatė viliasi, kad jau šią savaitę teismas pritaikys laikinąsias apsaugos priemones ir areštuos atitinkamos vertės „Ekrano“ turtą.

„Ta situacija tęsiasi daugiau nei metus. Žaidėjai buvo nuolat maitinami pažadais, buvo pasirašyti klubo įsipareigojimai sumokėti iki tam tikrų datų – pirmiausia iki sausio, paskui – iki birželio, tada klubas išvis pradėjo ignoruoti skolas. Žaidėjų kantrybė išseko, jie prarado viltį“, – dėstė J. Špakauskaitė.

Ieškinys veja ieškinį

Finansinės negandos „Ekraną“ kamuoja nuo 2011 metų, kuomet žlugo „Snoro“ bankas, kuriame savo lėšas laikė ir daugkartinių šalies čempionų klubas.

Minti teismų slenksčius „Ekrano“ atstovams pastaruoju metu tenka dažnai. Buvusiam komandos legionieriui iš Serbijos Dušanui Matovičiui jau anksčiau priteisti 5 tūkst. eurų (17,25 tūkst. litų), bylą savo darbdaviams buvo iškėlęs ir kitas serbas Marko Andjelkovičius, šiuo metu teberungtyniaujantis Panevėžyje.

Miesto apylinkės teismas preliminariu sprendimu vienam komandos lyderių priteisė per 90 tūkst. litų, tačiau klubas įtikino saugą pasirašyti taikos sutartį, pagal kurią M. Andjelkovičiui iki kitų metų gegužės įsipareigojo sumokėti 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų).

Negana to, į teismą kreipėsi dar mažiausiai trys buvę „Ekrano“ futbolininkai: Andrius Jokšas, Dainius Gleveckas ir Emilijus Zubas.

Prezidentas nesijaučia skolingas

„Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas, kalbėdamas su DELFI, klube susidariusią padėtį piešė kitomis spalvomis: esą šešių žaidėjų suspendacija nesusijusi su jų pretenzijomis klubui, o sprendimas bausti futbolininkus priimtas dar prieš jiems įteikiant raštišką reikalavimą grąžinti skolas – neva tik užtruko, kol buvo sutvarkyti suspendavimo dokumentai.

„Kuo žaidėjai prasikalto? Klubo vidaus dalykų mes nekomentuojame. Jei jie galvoja, kad yra teisūs, niekas nedraudžia savo teises ginti, teisingai? Jeigu nori, tegu jie taip ir daro, o mes ginsime klubo interesus. Galiu tik pasakyti, kad jokių skolų jiems nėra. Bent jau mūsų vertinimu. Paklauskite jų pačių, ar dar yra tam tikrų dalykų, kuriuos jie turėjo padaryti ar nedaryti, kad tos premijos jiems priklausytų. Sakau, tai – ne žurnalistinė tema, o vidaus dalykai“, – atskleisti kortų nenorėjo A. Labinas.

Neoficialiomis žiniomis, atlyginimai Panevėžio klube vėluoja du mėnesius, bet jo prezidentas neigia ir tai.

„Nėra vėlavimo. Su žaidėjais atsiskaitoma pagal terminus. Jeigu traktuosime, kad atlyginimas turėjo būti sumokėtas 15-ą dieną, o tai bus padaryta šiandien arba rytoj (17 arba 18 dieną – DELFI), to aš nevadinu vėlavimu“, – dėstė A. Labinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)