Grupės varžybas lietuvaičiai pradėjo gana sėkmingai – kovingos lygiosios su italais rezultatu 1:1. Pirmame kėlinyje pranašumas buvo mūsų komandos pusėje, tačiau po pertraukos teko gerokai paplušėti norint išlaikyti teigiamą rezultatą.

Antrame mače Lietuvos atstovai 0:2 turėjo pripažinti galingai rungtyniavusių šeimininkų graikų pranašumą. Rungtynių pabaiga galėjo susiklostyti įtemptai, tačiau komandos kapitonui Martynui Rašinskui nepavyko realizuoti baudinio.

Prieš lemiamą dvikovą Lietuva dar turėjo galimybių prasibrauti į kitą etapą, tačiau rungtynėse su Turkija tenkino tik pergalė. Susitikimas vyko vidudienį, svilinant nežmoniškam karščiui. Turkijos rinktinė išnaudojo keletą lietuvaičių klaidų, ėmė žaisti užtikrintai ir rungtynės bei čempionatas Lietuvos rinktinei baigėsi triuškinančiu pralaimėjimu 0:6.

Čempionatą antrus metus iš eilės laimėjo Rumunijos rinktinė, finale 2:0 įveikusi kroatus. Rungtynėse dėl trečios vietos Vokietija po baudinių serijos palaužė Rusiją (1:1, baudiniai 2:1). Vokiečiai visose atkrintamųjų varžybų mačuose savo likimą sprendė baudinių serijose ir triskart iš keturių sėkmė buvo jų pusėje.

Nepaisant nesėkmingos pabaigos, komandos administratorius Kęstutis Bagonas rezultatais liko patenkintas.

„Žvelgiant į komandų žaidimo lygį, Lietuvos rinktinės pasirodymą Europos čempionate reikėtų vertinti teigiamai. Reikia pripažinti, jog šios sudėties rinktinė pasiekė labai gerą rezultatą, - kalbėjo komandos vadovas, jau mąstantis apie kitų metų čempionatą. - Jeigu norime išsikelti ambicingesnius tikslus jau ateinančiame miniEURO 2014, privalėsime kruopščiau atrinkti Mini futbolo lygoje (MFL) rungtyniaujančius žaidėjus. Neatmetama galimybė MFL su kitomis mėgėjų mini futbolo lygomis sukurti bendrą projektą, taip išplečiant kandidatų į rinktinę gretas.“

Nors čempionatas buvo skirtas mėgėjams, jame buvo gausu profesionalaus futbolo akcentų – prieš varžybas buvo grojami nacionaliniai šalių himnai, visi mačai transliuojami internete bei per vietinę televiziją, o tribūnos, ypač vakarais, negalėjo sutalpinti visų norinčių stebėti futbolininkų žaidimą.

„Europos ir Graikų mini futbolo federacijos surengė įspūdingą renginį. Keturios televizijos kameros, tūkstančiai nuotraukų, atidarymo ceremonija, finalinės varžybos, uždarymo ceremonija ir sausakimšos tribūnos - tai buvo nepakartojama ir neabejotinai liks kiekvieno dalyvio širdyje“, - aukščiausiu balu čempionatą įvertino K. Bagonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją