Antano Vingilio treniruojama rinktinė spalio 10-15 dienomis Lenkijoje pirmajame atrankos etape susikaus su Lenkijos, Rumunijos ir Armėnijos bendraamžių rinktinėmis.

Lietuviai turnyrui ruošėsi Palangoje, kur sužaidė vienerias kontrolines rungtynes su Klaipėdos „Atlantu" ir nusileido vieniems iš „SMSCredit.lt A lygos“ lyderių tik po atkaklios kovos rezultatu 3:4.

„Manyčiau, jog didžioji dalis žaidėjų atrankos rungtynėms pasiruošę tinkamai. Rimtų traumų nėra. Aišku, nemažai kam sezonas artėja į pabaigą. Todėl jaučiamas šioks toks nuovargis. Tačiau daugelis iš jų turi įgiję pakankamai gerą sportinę formą. Taip pat džiaugiamės, jog į rinktinę pavyko surinkti visus kviestus futbolininkus“, - kalbėjo A. Vingilys.

Rinktinės sąraše yra šeši žaidėjai, kurie šią vasarą dalyvavo Europos U-19 čempionate Lietuvoje. Tai- vartininkas Edvinas Gertmonas, gynėjai Julius Aleksandravičius ir Rolandas Baravykas, saugai Vykintas Slivka ir Deimantas Petravičius bei puolėjas Simonas Stankevičius.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio, šie futbolininkai turėtų gauti didžiausią krūvį ir nuo jų daugiausia priklausys šios rinktinės rezultatai.

„Šios komandos pagrindiniais žaidėjais ir lyderiais turėtų tapti tie futbolininkai, kurie šią vasarą atstovavo U-19 rinktinei Europos čempionate Lietuvoje. Manau, jog šis čempionatas“, - sakė U-19 rinktinės strategas.

Dėl dviejų kelialapių ir geriausios trečios komandos vardo lietuviai susikaus su šeimininkais lenkais, armėnais ir rumunais.

„Mūsų varžovės - tikrai pajėgios rinktinės. Nors prieš dvejus metus U-17 rinktinei, sudarytai iš dabartinių žaidėjų, pavyko įveikti būsimus atrankos varžovus armėnus, nemanau, jog šį kartą viskas bus lengva. Grupės favoritais laikome lenkus ir rumunus. Mūsų neslegia favoritų našta. Kiekvienose rungtynėse kovosime ir stengsimės įrodyti, jo nesame prastesni“, - teigė A. Vingilys.

Pirmaisiais lietuvių varžovais spalio 10 dieną, ketvirtadienį, bus šeimininkė Lenkijos rinktinė, po dviejų dienų mūsiškiai išbandys jėgas su Rumunijos komanda, o spalio 15-ąją turnyrą baigs rungtynėmis su Armėnijos ekipa.

„Tokiame turnyre daug ką lemia netgi paskutinės rungtynės. Jau nekalbant apie pirmąją dvikovą su šeimininkais Lenkijos rinktine“, - pridūrė A. Vingilys.

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos turnyrui:

Vartininkai

Edvinas Gertmonas (Tauragės „Tauras“)
Edgaras Jonaitis (FC „Šiauliai“)

Gynėjai

Lukas Pangonis (Kauno „Stumbras“)
Aivaras Meškinis (Panevėžio „Ekranas“)
Julius Aleksandravičius („Chemnitzer“ FC, Vokietija)
Justas Raziūnas (FC „Šiauliai“)
Rolandas Baravykas (FC „Šiauliai“)
Martynas Zaleckis (Kauno „Stumbras“)

Saugai

Vykintas Slivka (Turino „Juventus“, Italija)
Tomas Dombrauskis („Leicester City“ FC, Anglija)
Domantas Šimkus („Aalborg“ BK, Danija)
Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“, Anglija)
Vilius Armanavičius (Kauno „Stumbras“)
Skirmantas Rakauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Erikas Skripkinas (Kauno „Stumbras“)
Donatas Šėgžda (Radviliškio „Lokomotyvas“)

Puolėjai

Simonas Stankevičius („Leicester City“ FC, Anglija)
Rokas Krušnauskas (Kauno „Spyris“).