Laikinai Lietuvos futbolo rinktinei vadovauja Igoris Pankratjevas.

Jis paskutinėms dvejoms pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėms su Latvija bei Bosnija ir Hercegovina į Lietuvos nacionalinę rinktinę pakvietė 25 futbolininkus. Į sudėtį nepateko nė vienas pastarojo dešimtmečio Lietuvos rinktinės lyderis. Nepakviesti nei Tomas Danilevičius, nei Deividas Šemberas ar Marius Stankevičius. Trenerių sprendimu vietos rinktinėje neatsirado ir Žydrūnui Karčemarskui bei Edgarui Česnauskiui.

„Nežinia, ko Lietuvos rinktinės treneriai iš tiesų nori. Ar tai jų pozicija, ar federacijos. Atsimenu, kai mano laikais prie manęs prieidavo Varanavičius (Liutauras, buvęs LFF prezidentas – Sportin.lt), kuris ištikimai tarnaudavo Romanovui (Vladimirui, verslininkui – Sportin.lt) ir sakydavo, kad aš turėčiau derinti kandidatų sąrašą su V. Romanovu. Aš tik nusijuokdavau ir dėl to sugadinau santykius su jais abiem...“, – paklaustas, ar sprendimas atsisakyti visų rinktinės senbuvių nėra per drastiškas, „Žinių radijui“ teigė A. Liubinskas.

Pasak jo, jei žingsnį kardinaliai keisti sudėtį priėmė treneriai, tai jie daro pakankamai pavėluotai.

„Galbūt treneriai tiesiog nemato šių žaidėjų rinktinėje ir ciklo pabaigai mėgina kurti pabaigą be tų lyderių. Man šiame atrankos cikle svarbiausias klausimas buvo, ar mes stovėsime aukščiau, ar žemiau latvių. Tuo tarpu buvęs treneris svaičiojo apie pirmas antras vietas... Permainas, tą kartų kaitą, galima buvo pradėti ir anksčiau. Šiandieną aš bijau pasakyti, kas kur iš už ko stovi“, – pažymėjo jis.

A. Liubinskas negailėjo kritikos dabartinei LFF valdžiai. „Kvedaras (Julius, LFF prezidentas – Sportin.lt) šiandien sprendimų pats nelabai daro. Federacijoje yra toks žmogus, „pilkasis kardinolas“ Stasys Stankus, kuris aktyviai stengiasi visur savo nuomonę pateikti“, – teigė buvęs Lietuvos rinktinės strategas.

„Kartų kaita turėtų būti visur, ne tik rinktinėje, bet ir federacijoje. Jeigu ši futbolininkų karta susivienys ir dalyvaus federacijos rinkimuose, jie gali pasiekti pokyčių“, – sakė A. Liubinskas.

Paklaustas, kas jo manymu galėtų tapti naujuoju Lietuvos komandos vairininku, A. Liubinskas buvo skeptiškas.

„Manau, kad vėl bus daromi taktiniai ėjimai dėl ateinančių rinkimų. Dėl federacijos narių, kurie įsikibę laikosi savo kėdžių...“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie į rinktinę nepakviestus futbolininkus, A. Liubinskas siūlo jiems sudaryti sąjungą, kuri padėtų išversti daugiau nei dešimtmetį federacijai vadovaujančius asmenis.

„Turėtų kartų kaita būti ir federacijoje. Ir jeigu šita karta futbolininkų susivienys ir dalyvaus federacijos rinkimuose, jie gali, sakykim, ir keisti, nes pokyčiai reikalingi. Matome, kad krepšinyje vyksta negeri rezultatai, futbole stagnacija ilgametė, reikia pokyčių. Taip kad kai kuriem žmonėm, galbūt ilgą metą sėdint, reiktų pagalvoti, kad patiem darbingai išeiti“, – teigė A. Liubinskas.

Naujas Lietuvos futbolo rinktinės treneris, pasak A. Liubinsko, taip pat eilinį kartą bus greičiausiai skiriamas toks, kuris paklūstų dabartiniams federacijos vadovams.

Lietuvos-Latvijos futbolo rinktinių susitikimas įvyks spalio 11 d., Lietuvos-Bosnijos ir Hercegovinos – spalio 15 d.