Ruduo. 29-ame čempionato ture pirmą kartą šį sezoną buvo buvo žaidžiamas rudeniškas futbolas.

Visuose keturiuose stadionuose, kuriuose vyko rungtynės, pylė lietus, o Šiauliuose kai kuriose aikštės vietose kamuolys plaukė.

Pusmetis. „Žalgirio“ futbolininkai A lygoje pralaimėjo pirmą kartą per daugiau nei šešis mėnesius. Iki šiol vienintelė nesėkmė juos buvo ištikusi kovo 12-ą, kai žaidžiant pirmas čempionato rungtynes Vilniuje nusileista tam pačiam „Atlantui“.

Sprendimas. Nors „Atlantas“ pastaruosius kelis mėnesius namų rungtynes žaidė ant dirbtinės dangos, treneris Konstantinas Sarsanija nutarė, kad „Žalgirį“ reikia priimti ant gyvos žolės, nes vilniečiai prie tokių sąlygų mažiau įpratę. Klaipėdiečiai laimėjo 3:1, o tai, matyt, reiškia, kad sprendimas pasiteisino.

Jaunimas. Uostamiesčio aistruolių nenuvylė ir kitas, iš šalies žiūrint, rizikingas K. Sarsanijos sprendimas. „Atlanto“ vidurio gynėjų porą šįsyk sudarė devyniolikmečiai Lukas Artimavičius ir Edgaras Žarskis, aikštėje buvo jų bendraamžiai Donatas Kazlauskas ir Gerardas Žukauskas bei vos septyniolikos Skirmantas Rakauskas. Egzaminą jaunimas išlaikė pagirtinai - D. Kazlauskas įmušė įvartį, jis ir S. Rakauskas atliko po rezultatyvų perdavimą, o patirties bei savo lyderio Kazimiero Gnedojaus stokojusi gynyba atlaikė lyderių atakų laviną.

Kraujas. Pirmo kėlinio antroje pusėje „Žalgirio“ saugas Rytis Leliūga galva atsimušė į Mariaus Kazlausko kelį. Iš žaizdos pasipylė kraujas. Kol futbolininkui buvo suteikiama pagalba, „Atlantas“ įmušė pirmą rungtynių įvartį.

Fejerverkas. Pirmame kėlinyje nesugebėjusi pralaužti „Šiaulių“ gynybos, Marijampolės „Sūduva“ įvarčiais sužaibavo po pertraukos - rungtynes svečiai iš Suvalkijos laimėjo 5:1. Kamuolį į tinklą siuntė penki skirtingi žaidėjai, o A lygos snaiperių sąrašo lyderis Nerijus Valskis pasižymėjo jau 20-ą kartą šį sezoną.

Frazė. „Pirmą kėlinį žaidėme, antrą - nežinau, ką darėme. Klaidų, kurias padarėme, užtektų trejoms-ketverioms rungtynėms, o gal ir visam ratui“, - apibendrino „Šiaulių“ treneris Tomas Kančelskis.

Debiutas. Savo pirmas rungtynes Pakruojo „Kruojoje“ Robertas Vėževičius pažymėjo įvarčiu, Alytuje išgelbėjusiu komandą nuo pralaimėjimo. Iš Izraelio į tėvynę grįžęs saugas dvikovos pabaigoje turėjo šansų išplėšti pergalę prieš „Dainavą“, bet įmušti antrąsyk jam nepavyko. Galutinis rezultatas - 1:1.

Dalybos. Pakruojo ir Alytaus komandos po tašką išsidalijo jau trečiose rungtynėse iš eilės. Turnyro lentelėje gerokai aukščiau už „Dainavą“ esanti „Kruoja“ dzūkus nugalėjo tik sezono pradžioje, antrame čempionato ture.

Aukštyn. Tauragėje vykusioje dvikovoje, kurioje Gargždų „Banga“ 2:1 laimėjo prieš „Taurą“, dar vieną įvartį, jau 12-ą šį sezoną, įmušė Aurelijus Staponka. Rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąraše gargždiškių atakų lyderis aplenkė šį turą praleidusio „Ekrano“ žaidėją Arsenijų Buinickį ir pakilo į ketvirtą vietą, atsilikdamas tik nuo N. Valskio, Kamilio Bilinskio iš „Žalgirio“ ir Evaldo Razulio iš „Atlanto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją