Trečiame rate „Ekranas“ surinko 15 taškų - vienu mažiau nei pirmame ir keturiais - negu antrame rate.

Tačiau komanda dar gali pagerinti šį rodiklį atidėtose rungtynėse Vilniuje. „Ekrano“ pozicijos turnyro lentelėje nesikeičia dar nuo balandžio pabaigos - panevėžiečiai yra treti, tačiau akivaizdu, kad lemiama kova dėl prizinių vietų užvirs būtent ketvirtame rate.

Pirmame rate geriausią puolimą visoje A lygoje demonstravo „Ekrano“ futbolininkai, įmušę 20 įvarčių. Antrame panevėžiečiai pasižymėjo 14 kartų, o trečiame įmušė 15 įvarčių.

Rezultatyviausio ekraniečio kategorijoje savo pozicijas įtvirtino puolėjas Arsenijus Buinickis, įmušęs 11 įvarčių. Greta jo - 6 sykius pasižymėjęs Vitalijus Kavaliauskas ir Artūras Rimkevičius, kuris „Ekrane“ neberungtyniauja nuo birželio vidurio. Penkis įvarčius pelnė rezultatyviausią savo karjeros sezoną žaidžiantis Giedrius Tomkevičius, po 4 įvarčius pridėjo Egidijus Varnas, Aurimas Vertelis ir Uchenna Umehas.

Ekraniečiai per 23 sužaistas rungtynes jau mušė septynis 11-os metrų baudinius - visi panevėžiečių bandymai buvo sėkmingi, tuo tarpu varžovai į „Ekrano“ vartus nuo 11 metrų žymos mušė vieną kartą ir
Tadas Kauneckas skambiai jį atrėmė.

Apibendrinant trečio rato kamuolio kontrolės statistiką, „Ekranas“ vidutiniškai per rungtynes kamuolį valdė 54,2 proc. laiko. Antrame rate šis rodiklis buvo 51,9 proc., pirmame - 57,7 proc.

Didžiausią kamuolio kontrolės persvarą (67,5 proc.) ekraniečiai turėjo pirmo rato rungtynėse su „Sūduva“, kurios baigėsi lygiosiomis 2:2. Tuo tarpu trečio rato rungtynėse Šiauliuose ekraniečiai kamuolį kontroliavo tik 39,8 proc. laiko, tačiau to pakako dramatiškai pergalei 2:1. Panašus kamuolio kontrolės laikas buvo ir antro rato mače su „Banga“, kuomet ekraniečiai kamuolį kontroliavo tik 43 proc. laiko. Nepaisant to, FKE užtikrintu rezultatu 4:1 įveikė varžovus.

Neoficialiais duomenimis, „Ekranas“ trečiajame rate 115 kartų smūgiavo į varžovų vartus (vidutiniškai po 16 per rungtynes), iš kurių 51 skriejo į vartų plotą. Įdomu, jog tiek pirmame, tiek antrame rate į varžovų vartų plotą skriejo po 129 kamuolius, tačiau pirmame rate tam prireikė 117, o antrame - 129 bandymų.

Panevėžiečiai trečiame rate kėlė 42 kampinius (vidutiniškai po 6 per rungtynes). Pirmame ir antrame ratuose ekraniečiai uždirbo atitinkamai 47 ir 46 kampinius. Pirmose šių metų rungtynėse „Aukštaitijos“ stadione su „Dainava“ buvo užfiksuotas rekordinis kampinių skaičius šiame sezone - 14. Ekraniečiai iškovojo pergalę 2:1, o vienas įvarčių buvo pelnytas būtent po kampinio. Trečiame rate daugiausiai kampinių buvo kelta rungtynėse su „Kruoja“ (9) ir „Sūduva“ (8), tačiau ekraniečiai tose rungtynėse liko be taškų.

Visose 23 A lygos rungtynių nuo pirmos iki paskutinės minutės rungtyniavo tik vartininkas Tadas Kauneckas. 22 rungtynėse aikštėje pasirodė Vaidas Slavickas, 21 - Rytis Pilotas. A. Buinickis ir Aurimas Vertelis sužaidė po 20 rungtynių, Oscaras Reyesas - 19, Igoris Kozlovas - 18, Giedrius Tomkevičius ir Edvinas Girdvainis - po 17 rungtynių.

Daugiausia kartų po keitimų aikštėje pasirodė Tadas Markevičius. Jis nuo suolelio į aikštę įbėgo 12 kartų. Egidijus Varnas komandos draugus pakeitė 10, Dovydas Norvilas - 9, A. Buinickis - 8 sykius.

„Ekrano“ futbolininkams per 23 rungtynes teisėjai parodė 42 geltonas korteles: 10 pirmame rate ir po 16 - antrame bei trečiame ratuose. R. Pilotas užsidirbo 6 įspėjimus ir dėl šių nuobaudų jis turėjo praleisti jau dvejas rungtynes. U. Umehas A lygoje yra surinkęs 5, E. Baranauskas - 4, E. Varnas, A. Vertelis, D. Norvilas - po 3 korteles.

Tuo tarpu FKE jaunimo ekipa, pirmame dublerių čempionato ture iškovojusi vos 10 taškų, antrame surinko 21, o trečiame - 19 taškų.

Jaunieji ekraniečiai ir toliau žengia visai greta „Atlanto“, kurį pagal prarastus taškus net ir lenkia. „Ekranas-2“ šiuo metu yra antras ir nuo pirmaujančio „Atlanto“ atsilieka 1 tašku. Panevėžiečiai dar turi vienerias rungtynes atsargoje.

„Ekrano-2“ ekipa ir toliau gali pasigirti geriausia gynyba dublerių pirmenybėse - praleista 19 įvarčių, o įmušta - 52. Du trečdalius visos komandos įvarčių įmušė 4 žaidėjai - Rokas Stanulevičius ir Edvardas Tamulevičius pasižymėjo po 11 kartų, Edgaras Baranauskas - 8, Lukas Narbutas - 7.