Lietuviai pratęsė anksčiau užsimezgusią tradiciją - rinktinės rungtynių dieną sužaisti su užsienio kolegomis. Tačiau išvykoje tokia dvikova vyko pirmą kartą: iki tol su škotais buvo žaidžiama Kaune, su lenkais - Marijampolėje, su graikais - Vilniuje.

Rygoje Lietuvos žurnalistai nuo rungtynių pradžios apgulė varžovų vartus ir sukūrė kelias pavojingas progas, bet įvarčiai pabiro tik per paskutines 10 kėlinio minučių. Pradžioje N. Kesminas įmušė po kampinio, o po to pridėjo antrą įvartį po gražaus Rimo Baubonio perdavimo kulnu. Trečią kartą komentatorius antrojo kėlinio pradžioje įmušė gavęs kamuolį iš Romano Buršteino, o triuškinimą R. Baubonis baigė individualiu reidu į baudos aikštelę.

Dviejų šalių žurnalistų bendravimas futbolo rungtynėmis nesibaigė. Pradžioje kolegos kartu stebėjo Lietuvos ir Latvijos krepšininkų mūšio televizijos transliaciją iš Slovėnijos, o po to už savus sirgo „Skonto“ tribūnose vykstant pasaulio futbolo čempionato atrankos dvikovai.

Padedant Lietuvos futbolo federacijai, tradicija žaisti rungtynes su užsienio žurnalistais tęsis spalio mėnesį, kai Lietuvoje viešės Latvijos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)