Stovyklos pradžia – tiksliai pagal planą

Į Liuksemburgo Didžiąją Hercogystę, kaip skelbia oficialus šalies pavadinimas, Lietuvos rinktinės delegacija atvyko pirmadienį po pietų. Pusė komandos vyko iš Vilniaus, kur kelionė prasidėjo dar auštant, o kita dalis futbolininkų atvyko savais maršrutais iš įvairių Europos klubų.

Rinktinės stovykla startavo tiksliai pagal planą - nė vienas žaidėjas savaitgalį nepatyrė traumų, kortų šįsyk nesumaišė ir retkarčiais vėluojantys lėktuvai. Tad pirmoje treniruotėje dalyvavo 21 pakviestas žaidėjas.

Atvykusius į pratybas lietuvius nustebino tiek itin permainingas oras – lietų ir debesis staiga keitė saulė - tiek iškabos stadione, kuriame iš tolo švietė garsiojo Lisabonos „Benfica“ klubo logotipas ir pavadinimas.

Mūsiškių treniruotei paskirtame nedideliame Liuksemburgo čempionate rungtyniauja FC „RM Hamm Benfica“ ekipa, kuri tokią simboliką pasirinko gausios vietos portugalų kilmės bendruomenės. Iš 537 tūkst. gyventojų Liuksemburge daugiau nei trečdalis – imigrantai.

Įrodinės savo vertę rinktinėje

Trečiadienį vyksiančiose rungtynėse Lietuvos rinktinę sudarys beveik tie patys žaidėjai, kurie birželį rungtyniavo su Graikija. Tarp kelių išimčių – 22-ejų metų „Djurgarden“ klubo krašto gynėjas Vytautas Andriuškevičius, kuriam atvykti į komandą vasarą sutrukdė trauma.

„Buvau du mėnesius iškritęs iš rikiuotės. Reabilitacija pavyko sėkmingai, dabar jaučiuosi gerai. Sužaidžiau pora rungtynių Švedijos čempionate. Jaučiuosi gerai ir noriu žaisti, pasiilgau futbolo“, - kalbėjo V. Andriuškevičius. – Atėjo laikas parodyti save ir išsikovoti vietą rinktinės starto sudėtyje“.

Šansą pasirodyti rinktinėje gavo ir UEFA Europos lygoje sėkmingai žygiavusio Vilniaus MFD „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys. 26-erių metų futbolininkas tikina, kad savo vertę rinktinėje teks įrodinėti iš naujo.

Viena yra „Žalgiris“, rinktinė - kas kita. Reikia atlikti savo darbą ir stengtis treniruotėse įrodyti savo galimybes treneriui“, - sakė M. Kuklys. – Rungtyniavimo Europoje minusas - nuovargis po kelionių. Pliusas - galimybė pamatyti kitas šalis, išbandyti jėgas aukštesnio lygio rungtynėse“.

Repeticija prieš rugsėjį

Lietuvos rinktinės nariai džiaugėsi, kad turės galimybę sustyguoti savo žaidimą prieš rugsėjo pradžioje vyksiančias pasaulio čempionato atrankos dvikovas.

„Malonu, kad žaidžiame kontrolines rungtynes. Manau, kad jos bus tikrai naudingos ruošiantis artėjančioms dvikovoms. Svarbiausia, kad galėsime geriausia susižaisti tarpusavyje“, - teigė V. Andriuškevičius. – Tačiau tikrai nebus lengva, nes nesame Ispanijos rinktinė, kad galėtume visus įveikti viena koja“.

„Lichtenšteino ir Liuksemburgo rinktinės tikrai panašios. Todėl manau, kad tai bus gera repeticija“, - sakė M. Kuklys. – Reikės susikaupti, įvykdyti trenerio nurodymus ir laimėti. Turėsime spausti varžovus, atakuoti ir stengtis mušti įvarčius. Bet varžovas nėra silpnas, šiuolaikiniame tarptautiniame futbole tokių nebėra“.

Liuksemburgo ir Lietuvos rinktinės susitiks trečiadienį, nuo 20:30 val. Lietuvos laiku „Josy Barthel“ stadione. Rugsėjo 6-ą lietuviai Rygoje žais su latviais, o rugsėjo 10-ą – Marijampolėje su Lichtenšteinu.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės sudėtis kontrolinėms rungtynėms Liuksemburge:

Vartininkai:

Gynėjai:

Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija);
Tadas Kijanskas (Haifos „Hapoel“, Izraelis);
Tomas Mikuckis (Maskvos „Torpedo“, Rusija);
Vytautas Andriuškevičius (Stokholmo „Djurgarden“, Švedija);
Valdemaras Borovskis (Rygos „Daugava“, Latvija);
Saulius Mikoliūnas (FC „Sevastopol“, Ukraina);
Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus MFD „Žalgiris“).

Saugai:

Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas);
Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija);
Arvydas Novikovas (Aujės „Erzgebirge“, Vokietija);
Mindaugas Kalonas (FC „Baki“, Azerbaidžanas);
Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis);
Fiodoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija);
Vytautas Lukša (FC „Gomel“, Baltarusija);
Mantas Kuklys (Vilniaus MFD „Žalgiris“).

Puolėjai: