Taurės rungtynėse Londono „Wembley“ stadione „raudonieji“ velniai rezultatu 2:0 įveikė „Wigan Athletic“ komandą.

Abu įvarčius nugalėtojams 6-ą ir 59-ą minutėmis pelnė Olandijos rinktinės puolėjas Robinas van Persie. Jam rezultatyvius perdavimus atliko Patrice'as Evra ir Danny Welbeckas.

DELFI primena, kad dėl „Community Shield“ taurės tradiciškai grumiasi Anglijos čempionas ir šalies taurės turnyro („FA Cup“) laimėtojas.

Man United“ praėjusį sezoną triumfavo „Premier“ lygoje, o „Wigan“ tapo „FA Cup“ turnyro nugalėtoju. Tada „Wigan“ finale 1:0 nugalėjo „Manchester City“ futbolininkus.

Verta pažymėti, kai tai jau 20-as „Community Shield“ trofėjus „United“ komandai. Tuo tarpu „Wigan“ ekipa tokiame mače dalyvavo pirmą kartą. Šios ekipos futbolininkai praėjusį sezonį „Premier“ lygoje patyrė fiasko – iškrito į žemesnį divizioną.

„Community Shield“ rungtynėse pirmą kartą žaidė klubas, kuris nerungtyniaus elitinėje lygoje. Pastarąjį kartą tai buvo 1982 metais, kai šiame mače varžėsi „West Ham United“.

Šiose rungtynėse prie „Manchester United“ vairo oficialiai debiutavo naujasis komandos treneris Davidas Moyesas. Jis pakeitė legendinį Alexą Fergusoną.

Pernai „Community Shield“ taurė atiteko „Manchester City“ komandai, kuri 3:2 įveikė Londono „Chelsea“ futbolininkus.

Rezultatas:

Manchester United 2 - 0 Wigan
6' [1 - 0] Robin van Persie
59' [2 - 0] Robin van Persie

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)