Po 10 minučių trukusios žvalgybos pirmieji pavojingą momentą sukūrė aikštės šeimininkai. Po kampinio Ričardas Beniušis stipriu smūgiu galva patikrino Rimanto Bogužo budrumą. „Banga“ atsakė pavojingu reidu dešiniu kraštu 16-ąją minutę. Mikas Kura puikiu perdavimo baudos aikštelėje surado Tomą Salamanavičių, tačiau šis nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį ir jo smūgį koja Maris Eltermanis sugebėjo nukreipti į kampinį.

Įvartis brendo. 17-ą minutę „Kruojos“ legionieriui Aleksandrui Tiškevičiui pritrūko kelių centimetrų, kad jo vienu lietimu po perdavimo iš dešiniojo krašto labai stipriai į vartus pasiųstas kamuolys suspurdėtų tinkle.

Tai ko nepavyko padaryti baltarusiui, po minutės atliko Nerijus Mačiulis. Saugas, pirmasis atsidūrė prie gynėjų atmušto kamuolio ir tiksliu smūgiu kaire koja iš maždaug 20 metrų į tolimą vartų kampą išvedė Pakruojo komandą į priekį.

Po įvarčio aikštės šeimininkai atsitraukė. M. Eltermanis ne be vargo atrėmė rezultatyviausio svečių futbolininko Aurelijaus Staponkos smūgį iš aštraus kampo po prasiveržimo dešiniu flangu 21-ą minutę. Prie atšokusio kamuolio pirmieji suskubo „Kruojos“ gynėjai ir likvidavo kilusį pavojų.

Kėlinio pabaigoje susirinkusių žiūrovų šypsenų susilaukė Donatas Strockis. Gynėjas po baudos smūgio pabandė efektingai krisdamas smūgiuoti į vartus galva, tačiau į kamuolį nepataikė ir jį užgulė, nutraukdamas pavojingą savo komandos ataką.

Iškart po pertraukos „Banga“ vienos atakos metu turėjo dvi galimybes išlyginti rezultatą. Iraklis Gerkenašvilis visiškai laisvas įkirto į baudos aikštelę, laiku gavo perdavimą, tačiau jo smūgį blokavo gynėjai. Po dar vieno perdavimo jau M. Eltermaniui teko įsijungti į žaidimą ir atremti labai pavojingą T. Salamanavičiaus smūgį galva.

Praėjus 10 minučių, suklydo D. Strockis. A. Staponka perėmė kamuolį baudos aikštelės dešinėje pusėje, tačiau labai stipriu smūgiu nesugebėjo pataikyti į tolimą vartų kampą. Kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Nors kėlinio viduryje „Banga“ perėmė iniciatyvą, ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingų momentų sukurti nesugebėjo. Aikštės šeimininkai patikimai gynėsi ir progai pasitaikius stengėsi kontratakuoti. Abejoms ekipoms trukdė lietus ir šlapia aikštė.

81-ą minutę įvarčio autorius N. Mačiulis po Giedriaus Slavicko perdavimo pabandė labai techniškai vienu lietimu, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, smūgiuoti į vartus, bet į kamuolį nepataikė.
Pakruojo "Kruoja"

Kitose rungtynėse praėjusio sezono nugalėtojas Panevėžio „Ekranas“ namuose 1:3 nusileido Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams.

Rungtynes pirmi pavojingesniu išpuoliu pradėjo „Sūduvos“ futbolininkai, bet po to iniciatyvą perėmė „Ekranas“. Panevėžiečiai kėlė kelis kampinius, tačiau „Ekrano“ gynyba dešiniajame krašte subyrėjo 12-ą min. - į baudos aikštelę įsiveržęs Valentinas Baranovskis smūgiavo šalia virpsto.

Dar po minutės čempionai įmušė. Atakos smaigalyje atsidūręs Egidijus Varnas uždirbo kampinį, jį pakėlus „Sūduvos“ baudos aikštelėje kilo sumaištis, kuria pasinaudojęs Giedrius Tomkevičius pasiuntė kamuolį į tinklą.

Likusią pirmojo kėlio dalį buvo žaidžiamas gana atviras futbolas, o „Ekrano“ problema ir toliau liko dešinysis gynybos kraštas, kur siautėjo Audrius Brokas. 28-ą min. šis futbolininkas iš baudos aikštelės paleido kamuolį į artimąjį virpstą, o dar po devynių minučių, gavęs kamuolį iš Pauliaus Daukšos, prasiveržė kraštu ir pakėlė kamuolį į vartininko aikštelę, kur Nerijui Valskiui tik liko kyštelėti koją - 1:1.

Tuoj po pertraukos „Ekrano“ treneriai atliko puolimą stiprinančius keitimus, bet tai nepadėjo. Rungtynių lūžio minutė buvo 57-oji, kai iš aikštės gilumos kamuolį gavęs N.Valskis atsidūrė vienas prieš vartus ir išvedė Marijampolės komandą į priekį.

Vėliau panevėžiečiai bandė spausti varžovus, o „Sūduva“ pavojingai kontratakavo. 80-ą min. du Suvalkijos komandos žaidėjai pabėgo prieš vieną varžovų gynėją, bet N. Valskis nesuvaldė kamuolio, prarado progą išvesti Tomą Radzinevičių vieną prieš vartus. „Sūduvos“ atakų lyderiui liko tik smūgiuoti iš 17 metrų, bet jo bandymą atrėmė vartininkas Tadas Kauneckas.

Vis dėlto netrukus „Sūduva“ įmušė ir trečią kartą. 82-ą min. marijampoliečiai dar sykį pasileido į priekį, ir Marius Šoblinskas pasiuntė kamuolį į tinklą.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 1 - 0 Gargždų „Banga“
18' [1 - 0] Nerijus Mačiulis

Panevėžio „Ekranas“ 1 - 3 Marijampolės „Sūduva“
13' [1 - 0] Giedrius Tomkevičius
37' [1 - 1] Nerijus Valskis
57' [1 - 2] Nerijus Valskis
82' [1 - 3] Marius Šoblinskas

Turnyro lentelė:

1Žalgiris201721589+4953
2Atlantas2014244016+2444
3Ekranas2113264228+1441
4Sūduva2010463923+1634
5Kruoja209562827+132
6Banga2172123038-823
7Šiauliai2045112440-1617
8Dainava2033141950-3112
9Tauras2011181261-494

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)