Vienu perspektyviausiu jaunuoju Lietuvos futbolininku laikomas žaidėjas pristatant komandų sudėtis paskutinėse grupės rungtynėse su Portugalija sulaukė neabejotinai daugiausiai publikos ovacijų. Jų jis užsitarnavo dar pirmajame mače, kai aikštėje pasirodęs po keitimo išmaudė visą olandų gynybą ir savo įvarčiu pakėlė ant kojų beveik 8 tūkstančius Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susirinkusių žiūrovų.

Panevėžietis šiame čempionate iš keturių lietuvių pelnytų įvarčių įmušė tris ir šiuo metu pirmauja rezultatyviausių turnyro futbolininkų įskaitoje bei turi galimybę laimėti auksinį batelį.

Kuklumu pasižymintis jaunasis saugas juokaudamas tvirtina, kad interviu – pats baisiausias dalykas futbolininkų gyvenime, tačiau vis dėlto sutiko atsakyti į keletą klausimų portalui Eurofootball.lt.

- Kaip vertini lietuvių pasirodymą šiame Europos jaunimo čempionate?

- Trys pralaimėjimai iš trijų - nėra labai geras rezultatas, tačiau, žiūrint su kokiomis komandomis žaidėm, esu patenkintas komandos pasirodymu šiame čempionate.

- Kaip vertini savo individualų pasirodymą ir ką savo žaidime norėtum patobulinti labiausiai?

- Esu labai laimingas, kad man pavyko įmušti tris įvarčius ir vis dar tikiu savo galimybėmis laimėti auksinį batelį. Dėl žaidimo nesu patenkintas, labai jaučiasi praktikos ir fizinės jėgos trūkumas.

- Jūsų žaidimą kiekvienose rungtynėse stebėjo apie 8 tūkstančiai žiūrovų. Kaip vertini tokius skaičius ir atmosferą stadione? Koks jausmas stebint tiek žmonių pelnyti įvartį?

- Tai buvo nuostabiausia šio turnyro dalis. Neįtikėtina buvo matyti ir girdėti visus fanus palaikančius mūsų rinktinę, tikrai nesitikėjau, kad sulauksim tiek daug dėmesio. Kiekvieną įvartį pelnyti buvo nepakartojama ir neįmanoma nusakyti, kaip jaučiausi po pirmojo savo įvarčio. Dar kartą noriu padėkoti kiekvienam palaikusiam mus!

- Kurie varžovai paliko didžiausią įspūdį?

- Manau, kad Portugalija. Galbūt tokį įspūdį susidariau, nes tai jau buvo trečiosios varžybos, jautėsi komandinis nuovargis, mus įveikė techniškai.

- Ar stebėsi likusias čempionato rungtynes? Jei taip, ką palaikysi? Kaip manai, kuri rinktinė triumfuos šiame čempionate?

- Jei turėsiu progą, būtinai atvyksiu į likusias varžybas, norėtųsi finale vėl pamatyti Ispanijos ir Portugalijos dvikovą.

- Kokie tavo planai po šio čempionato?

- Rugpjūčio mėnesį visos rinktinės (U19, U21 ir vyrų, - red. past.) žais varžybas, kad ir kur mane pakvies, liksiu patenkintas.

- Vyrų rinktinės treneris Csaba Laszlo užsiminė, kad tu ir puolėjas Lukas Spalvis – arčiausiai nacionalinės komandos. Kaip manai, ar realu jau artimiausiu metu sulaukti kvietimo į vyrų komandą?

- Jei taip kalba treneris, tai turbūt, kad tai yra visai realu. Labai noriu ir laukiu savo šanso debiutuoti rinktinėje.

- Iki šiol rungtyniavai nacionalinės futbolo akademijos (NFA) komandoje. Kokie tavo planai, kurioje šalyje norėtum treniruotis ir rungtyniauti?

- Dabar sunku pasakyti, kur žaisiu ateinantį sezoną, turiu tikslą per ateinantį mėnesį susirasti sau tinkamą klubą. Aš tikiu, kad labiausiai patobulėčiau žaisdamas Ispanijoje arba Portugalijoje.

- Esi Londono „Arsenal“ klubo gerbėjas. Kaip manai, ko trūksta šiai komandai ir ko iš jos galima tikėtis naujajame sezone?

- Kaip ir kiekvienas „gunneris“ tikiuosi, kad pagaliau iškovosim trofėjų ir nutildysim visus kritikus. Trūksta nugalėtojų mentaliteto, kurį praėjusiais metais demonstravo „Manchester United“ komanda.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)