Lietuviai praleido įvartį jau šeštąją dvikovos minutę ir, nors antrajame kėlinyje turėjo progų rezultatą išlyginti, pralaimėjo dvikovą 0:2.

„Labai sunku, kai pradžioje praleidi įvartį, esi priverstas vytis. Mūsų komandai buvo labai svarbu nepasiduoti emocijoms ir iš karto bėgti lyginti rezultato. Žaidėjai tai suprato, laikėsi disciplinos. Jei ne antrasis įvartis, antrojo kėlinio pabaiga galėjo būti ir kitokia", - teigė A. Vingilys.

Pasak jo, lietuviams įgyvendinti žaidimo plano neleido aukštesnis individualus varžovų meistriškumas: „Mūsų strategija buvo gera gynyba ir aštrios kontratakos. Iš dalies planas pavyko, apsigindavome neblogai, surengėme kelias kontratakas, progų įmušti. Tačiau tenka pripažinti, kad Ispanija laimėjo pelnytai."

Treneris teigė likęs nudžiugintas gausaus žiūrovų palaikymo. Antras rungtynes iš eilės didžioji dalis S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vietų buvo užpildytos.

„Noriu padėkoti žiūrovams. Fantastiška matyti tiek žiūrovų, kad domisi ir palaiko jaunimą. Man tai didelis netikėtumas. Tai reiškia, kad Lietuvoje futbolas mylimas", - sakė A.Vingilys.

Paskutinėse rungtynėse lietuviai kausis su Portugalijos futbolininkais, kurie antrąją dieną 4:1 įveikė Olandijos rinktinę.

„Mums visos rungtynės šiame čempionate sunkios. Visada turime žaisti ant savo galimybių maksimumo. Portugalijos komanda labai gerai fiziškai parengta, žaidėjai stiprūs ir greiti. Tuo pačiu labai techniški. Mums bus sunku, bet truputį pakeisime žaidimo planą, pabandysime paskutinės rungtynėse sužaisti aktyviau", - sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Portugalijos ir Lietuvos rinktinės susitiks liepos 26-ąją 21 val. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Žaidėjų komentarai po mačo su ispanais

Puolėjas Lukas Spalvis: „Manau, jog buvo labai sunku, bet pasirodėme neblogai. Žaidybinis planas buvo apsiginti ir kontratakuoti. Šiandien teko daugiau gintis nei pirmose rungtynėse. Nors nepasakyčiau, kad ispanai buvo itin geresni už olandus, tiesiog jie daug kontroliavo kamuolį.

Antrajame kėlinyje parodėme, kad galime žaisti prieš ispanus - sukūrėme atakų ir progų. Ispanai vienu metu buvo pasimetę. Per pertrauką nutarėme, kad reikėjo laikytis savo taktikos ir tik pabaigoje rizikuoti. Tačiau nepavyko.

Pirmose rungtynėse buvau pavargęs po kelionės. Dabar atsigavau, kineziterapeutai daug padėjo.

Šiandien žiūrovai tikrai buvo mūsų dvyliktas žaidėjas. Tikiuosi, jog taip palaikys ir su Portugalija."

Saugas Simonas Stankevičius: „Varžovai buvo stipresni, bet ir mes parodėme neprastą žaidimą. Manau, kad įvarčius praleidome po kvailokų klaidų. Rungtynių pradžia mums sunkiausia, bandome visaip tą išspręsti, bet nepavyksta. Antrajame kėlinyje nebijojome, ėjome daugiau į priekį.

Jautėsi, kad žaidėme su Europos čempionais, tačiau nemanau, kad varžovai buvo nenugalimi. Tiesiog patys suklydome. Kartais jų kamuolio laikymas užburia. Teko laukti savo progos, nes nuskubėjęs į priekį gali greitai būti nubaustas."

Gynėjas Julius Aleksandravičius: „Pasirinkome specifinę taktiką, stengėmės nepraleisti greito įvarčio, bet nepasisekė. Galbūt jaučiasi startinis jaudulys, susikaupimo stoka.

Treneris per pertrauką palinkėjo žaisti tą patį futbolą ir bandyti kontratakuoti. Kai liko 10-20 minučių buvo trenerio nurodymas eiti į priekį, išeiti iš gynybos, iš savo pusės ir pasistengti įmušti įvartį.

Palaikymas buvo labai geras, ačiū žiūrovams. Buvo nuostabu."

Saugas Lukas Narbutas: „Galėjome sužaisti ir geriau. Turėjome šansų įmušti, bet nepavyko. Stengėmės apsiginti ir kontratakuoti. Man asmeniškai nebuvo labai geros rungtynės, kamuolys „nelipo" prie kojos. Manau, kad fiziškai net esame geriau pasiruošę, tačiau varžovai labiau techniški."

Gynėjas Džiugas Petrauskas: „Ne tokio rezultato tikėjomės, bet ką padarysi. Aukščiau bambos neiššokome. Pasakiškas jausmas žaisti su tokia komanda. Jauti, kad varžovai staigesni, greitesni. Buvo sunku. Tokios rungtynės duoda labai daug patirties.

Antrajame kėlinyje treneris davė nurodymus, atradome savo žaidimą, aikštės vidurį pagyvino Gratas Sirgėdas. Tačiau varžovai išleido greitą krašto saugą ir po perdavimo įmušė antrą įvartį. Dar vilties šiek tiek buvo, bet neįmušėme. Tikiuosi, kad žiūrovų nenuvylėme."

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)